Menu
Logo Ideo

Wij nemen u mee in het onderhoudsproces van melding tot terugmelding en rapportage. Ieder onderwerp bevat een praktijkvoorbeeld ondersteund door functionaliteit in SAP S/4HANA.

Deel 3: De onderhoudsmedewerker

1.           Asset Management in SAP S/4HANA – De melder

2.           Asset Management in SAP S/4HANA – De werkvoorbereider

3.           Asset Management in SAP S/4HANA – De onderhoudsmedewerker

4.           Asset Management in SAP S/4HANA – De teamleider

5.           Asset Management in SAP S/4HANA – Het management

Terugblik deel 2, de werkvoorbereider. In deel 2 heeft u kunnen zien en lezen hoe de werkvoorbereider zijn activiteiten kon uitvoeren met behulp van Fiori applicaties.
Lees meer over deel 2, de werkvoorbereider door op deze link te klikken

Fiori Launchpad

Als onderhoudsmedewerker heeft u in het Fiori Launchpad toegang tot alle relevante Fiori- en web-applicaties. Door gebruik te maken van deze applicaties kan de onderhoudsmedewerker eenvoudig zijn gewerkte uren en verbruikte materialen terugmelden. Hieronder wordt een aantal functionaliteiten getoond die het voor de onderhoudsmedewerker gemakkelijk maken zijn werk uit te voeren.

 Job list

De onderhoudsmedewerker kan in onderstaande applicatie een overzicht van ingeplande opdrachten inzien. Deze werkzaamheden zijn ingepland op u als gebruiker. Naast een overzicht kunt u vanuit deze lijst ook eenvoudig navigeren naar de inhoud van de af te handelen taken. Daarnaast is de werkbon in PDF vorm op te roepen of kunt u de taak aan een collega toewijzen.


Impressie takenlijst

Informatie Technisch object

Voor een onderhoudsmedewerker is het van belang dat hij de informatie van het object waarop het onderhoud uitgevoerd moet worden, snel bij de hand heeft. Met de ‘Display Technical Object’ app heeft hij op ieder device toegang tot de gegevens van het technische object. Voor uitgebreidere informatie is de ‘Asset Viewer’ (X) een uitkomst. In de Asset Viewer heeft u toegang tot historie en gerelateerde objecten vanuit het technische object. De Asset Viewer geeft inzicht in o.a. orders, meldingen, PO afroepen, documenten en vergunningen. Hierdoor weet de onderhoudsmedewerker direct welke andere werkzaamheden of meldingen er open staan.


Impressie Asset Viewer

Terugmelding onderhoudsorder

De applicatie “Confirm Jobs” biedt de mogelijkheid om uren en materialen terug te melden. Hiernaast kan de “My Timesheet” app een uitkomst bieden. Deze applicaties zorgen ervoor dat de teruggemelde uren direct verwerkt kunnen worden in SAP.


Impressie ‘Confirm Jobs’