Menu
Logo Ideo

Wij nemen u mee in het onderhoudsproces van melding tot terugmelding en rapportage. Ieder onderwerp bevat een praktijkvoorbeeld ondersteund door functionaliteit in SAP S/4HANA.

1.       Asset Management in SAP S/4HANA – De melder

2.       Asset Management in SAP S/4HANA – De werkvoorbereider

3.       Asset Management in SAP S/4HANA – De onderhoudsmedewerker

4.       Asset Management in SAP S/4HANA – De teamleider

5.       Asset Management in SAP S/4HANA – Het management

Terugblik deel 3, de onderhoudsmedewerker

In deel 3 heeft u kunnen zien hoe het werk van de onderhoudsmedewerker wordt vereenvoudigd met de nieuwe functionaliteiten in SAP S/4HANA.
Lees meer over deel 3, de werkvoorbereider door op deze link te klikken

Fiori Launchpad

Als teamleider is het onder meer van belang om inzicht te hebben in de hoeveelheid werk, de beschikbare capaciteit en gewerkte uren van het team. In dit artikel laten we u zien hoe SAP S/4HANA al deze zaken ondersteunt vanuit het Fiori Launchpad. Dit launchpad biedt een centrale plek van waaruit de informatie snel en mooi wordt weergegeven.

KPI Tegels

SAP S/4HANA biedt standaard tools waarmee razendsnel een eigen ‘KPI tegel’ aangemaakt kan worden. Een dergelijke tegel toont real-time informatie in één oogopslag, zodat bijvoorbeeld direct het aantal open orders per vestiging is in te zien. In onderstaand screenshot ziet u een voorbeeld hiervan. Als de tegel wordt aangeklikt wordt er detailinformatie getoond, welke met behulp van slimme selecties en grafieken naar wens kan worden weergegeven.

Capaciteit

Wanneer SAP MRS als planningstool wordt gebruikt, dan is er een nieuwe Fiori applicatie die inzicht geeft in de capaciteit van de onderhoudsteams. Op basis van de hoeveelheid werk en de beschikbaarheid van de medewerkers wordt de bezetting weergegeven. Zo kan een teamleader snel handelen bij een dreigend tekort – of overschot – aan capaciteit.

Urenverantwoording

Rondom de urenverantwoording van het onderhoudsteam kan de “Approve Timesheet” app uitkomst bieden. Deze applicatie helpt de teamleider bij het goedkeuren, corrigeren en afwijzen van de tijdregistratie van de onderhoudsmedewerkers. Eenmaal ingericht is ook deze app centraal beschikbaar op het Fiori Launchpad.