Ideo logo

Over Ideo

Wij zijn Ideo. Een hecht team van ondernemende professionals met een voorliefde voor technologie. In deze technologie vinden we de oplossingen die u als klant vooruithelpt. Door het verbeteren van uw service- en onderhoudsprocessen wordt uw concurrentiepositie versterkt en het serviceniveau naar uw klanten verhoogd. Ideo is in 1998 opgericht en ondertussen marktleider op het gebied van service- en onderhoudsprocessen in SAP.

Tastbare oplossingen, samen vooruit

Al onze collega’s hebben de wil om u als klant te helpen. Wij leveren u daarom liever een oplossing waar u wat aan heeft, dan louter de techniek. Dat lukt alleen als we naar u luisteren. En durven door te vragen. We schromen niet om met oplossingen te komen waar u niet direct om heeft gevraagd.

Om onze beloftes waar te kunnen maken gebruiken we SAP-producten en SAP complementaire producten. Alle diensten en producten die Ideo levert zijn gericht op service- en onderhoudsprocessen; met de focus op Planning, Mobility, Document Management en GIS. Daar waar standaard SAP niet aansluit heeft Ideo zelf producten en templates in SAP ontwikkeld. Want als marktleider hebben we nogal een naam hoog te houden.

Zekerheid en ontzorgen

Wij vinden zekerheid in de producten van SAP. U vindt zekerheid in de businesscases die we vooraf altijd maken; Wat gebeurt er als we niets doen? Wat gebeurt er als we wel wat doen? We komen snel tot de kern, zodat we concrete stappen kunnen zetten. Achteraf toetsen we de doelstellingen. Om de kans op succes te verhogen leveren we naast de producten ook de naadloze integratie en de juiste begeleiding naar uw medewerkers bij de gehele implementatie. Proces en mens komen in lijn; de gekozen oplossing wordt gedragen door de mensen die ermee moeten werken. Ideo ontzorgt tijdens het gehele traject.

We zijn trots als we wederom de afgesproken doelstellingen hebben behaald. De resultaten delen we binnen het team. Zodat ook nieuwe klanten hier weer van kunnen profiteren.

Onze klanten waarderen onze pragmatische aanpak, het persoonlijke contact en het snel kunnen schakelen. We komen snel tot de kern, zodat we ook snel stappen kunnen zetten.

Ideo producten

Voor het creëren van maximale businesswaarde vindt Ideo oplossingen in standaard SAP producten en SAP complementaire producten. Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben we voor specifieke branches zelf producten en templates in SAP ontwikkeld. Alle diensten en producten die Ideo levert zijn specifiek gericht op service- en onderhoudsprocessen:

Consultancy

Voor een snelle en succesvolle implementatie bieden we Consultancy & Support. Onze consultants beheersen het gehele palet van projectmatig werken; van bedrijfseconomische adviezen tot en met het programmeren van specifiek maatwerk voor de uitbreiding van standaard SAP.

Wij leveren altijd de afgesproken resultaten, bieden een naadloze integratie van de producten en kennisoverdracht naar uw medewerkers.

IT kosten beheersing is belangrijk, maar het creëren van meer business waarde door de inzet van een gestroomlijnder proces, zorgt dat onze klanten hun concurrentie positie kunnen behouden of verbeteren. Ideo hanteert het ‘meer met minder’ adagium. Maximale waarde creëren met de standaardisatie van processen, gebruikmakend van de best practices binnen SAP en de branche. Dit met een focus op het betrekken van de Business met IT, om tot een eenvoudige, snel te accepteren oplossing te komen. Onze ervaring en innovatiekracht zorgen voor lage project risico’s, snelle implementaties en maximale acceptatie bij de Business.

Martin Maurer – Oprichter & directeur Ideo

Breng Business en IT dichter bij elkaar

Twee groepen met ieder hun eigen doelen en ieder hun eigen taal. Soms worden hierdoor de algehele doelstellingen van het bedrijf uit het oog verloren.

Ons motto: “Breng Business en IT dichter bij elkaar”. Iets wat noodzakelijk is om innovaties door te voeren, en dus belangrijk is voor de continuïteit van uw bedrijf. Dit gaat niet zomaar, daarvoor is een cultuuromslag noodzakelijk. Dit kan door de juiste instrumenten toe te passen. Ideo denkt in termen van LEAN IT.

Expertise en werkwijze

Voordat we beginnen creëren we eerst een businesscase, waar ook een kosten/baten analyse in gemaakt wordt. Als de kosten in kaart gebracht zijn, maken we een blauwdruk zodat iedereen weet wat er staat te gebeuren en om te bepalen of we niets over het hoofd zien. Als iedereen hiermee akkoord is, worden de definitieve kosten bepaald.

Dan start de daadwerkelijke realisatie, de voorbereiding en het trainen van het personeel en testen. Na de definitieve Go Live biedt Ideo Consultancy & Support. Ideo heeft voor meerdere branches unieke SAP oplossingen ontwikkeld. Onder andere voor:

  • Woning Coöperaties
  • Zorg
  • Utilities
  • Bouw & Infra

Bekijk een aantal van onze referenties  

Of neem direct contact op  ›

 

Wat zeggen medewerkers over Ideo?

Innovatie, IT ontwikkelingen bieden kansen

John van Rooij – Sales Director

Building together, team van specialisten

Patrick van de Kamp – Principal Consultant

De klant staat centraal, elke klant is uniek

Erwin Wenke – Account Manager

Keep it simple

Jaap Giebels – Senior Consultant

Ideo slaat de brug tussen business en ICT

Bart Elshout – Senior SAP (Mobility) Consultant

Ideo staat voor kwaliteit

Mike Overmeijer –  Managing Consultant – Mobility Expert

Snel tastbaar resultaat

Rob Bertrams – Managing Consultant