Ideo logo
Algemeen

Ideo Event: Nieuwe document integratie in SAP – 2 november

Bedrijfsprocessen worden complexer en S/4HANA biedt steeds meer mogelijkheden. Regelgeving wordt continu aangescherpt. De noodzaak voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen door documenten en afbeeldingen wordt daardoor steeds groter.

U bent van harte uitgenodigd voor het Ideo event “Nieuwe document integratie in SAP” op 2 november in Renkum. Het wordt een waardevolle middag, waarbij er voldoende ruimte is om te netwerken. Tijdens deze middag wordt u op de hoogte gebracht over de nieuwste integratiemogelijkheden van digitale documenten en dossiers in SAP.

Wij geven onze visie over document management en de ontwikkelingen in de markt. Er worden twee inspirerende klantcases gepresenteerd, waarbij u uit eerste hand informatie ontvangt over nieuwe mogelijkheden voor digitale dossiers en documenten.

SharePoint integratie met Ometa

We nemen u mee in een business case, waarbij gebruik is gemaakt van het Ometa framework om SAP-documenten en gegevens te integreren in Microsoft SharePoint. Met behulp van deze oplossing is het zeer eenvoudig om cases op te bouwen in SharePoint op basis van SAP-gegevens. Deze cases bevatten alle relevante documenten en gegevens rondom een bedrijfsproces in SAP (bv. het inkoopproces) waarbij de juiste gebruikers automatisch toegang krijgen tot deze case. Om de processen nog verder te verbeteren is het ook mogelijk dat gegevens vanuit SharePoint worden verwerkt in SAP.

Digitale Documenten & Dossiers met xft

In de volgende business case is gebruik gemaakt van een SAP add-on geleverd door SAP-partner xft GmbH. Met deze totaaloplossing wordt het bijvoorbeeld mogelijk om inkoopprocessen te optimaliseren, binnenkomende rekeningen te verwerken, en is het mogelijk om Word en Excel documenten te genereren op basis van SAP-gegevens. Deze klantcase focust zich op de digitale dossier mogelijkheden die aanwezig zijn binnen de xft oplossing.

Voor wie?

Business-, IT- en projectmanagers en iedereen die bijgepraat wil worden over de nieuwste mogelijkheden van documentintegratie in SAP.

Wat haalt u uit dit event?

Na deze middag bent u op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt rondom document management. Door de presentatie van twee verschillende klantcases hebt u kennis gemaakt met verschillende oplossingen voor digitale documenten en dossier verwerking.

Zowel de SharePoint integratie met het Ometa framework als ook de digitale documenten & dossier oplossingen van xft, zijn ICT-producten die het mogelijk maken om een verdere integratie van bedrijfsprocessen en systemen te realiseren.

Daarnaast gaan we in op het inzichtelijk maken van verschillende belangrijke componenten uit een business case voor document integratie. Zo worden de te verwachten kosten en opbrengsten, risico’s die gelopen worden en specifieke eisen, die aan een dergelijke oplossing gesteld worden in kaart gebracht.


Programma

12:30 – 13:00   Ontvangst met lunch
13:00 – 13:20   Welkom en introductie
13:20 – 13:55   Visie, ontwikkelingen in de markt
Sander Maes – Digitale Documenten & Dossiers Product Manager, Ideo
Over de jaren heeft Ideo een grote kennis opgebouwd met het integreren van digitale documenten en dossiers in de bedrijfsprocessen in SAP, en de verschillende groeifasen die de digitale documenten en dossier oplossingen door hebben gemaakt en zullen gaan maken. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt toegelicht hoe u uw processen verder kunt optimaliseren en welke voordelen dit oplevert.
13:55 – 14:40   Klantcase WML: Inkoopdossier in SharePoint
Aart Nap – Projectmanager, WML
WML heeft de informatievoorziening rondom haar inkoopprocessen sterk vereenvoudigd, door alle relevante SAP-gegevens (inclusief de documenten) te verzamelen in SharePoint portalen. Hiervoor is het Ometa Framework gebruikt. Het werk van de inkoopmedewerker is sterk vereenvoudigd doordat alle relevante documenten gebundeld zijn. WML vertelt over de implementatie en de voordelen van het gebruik van het Ometa Framework voor de medewerkers van WML.
14:40 – 15:40   Pauze –  “De kunst van papier maken”, Papiergeschiedenis.nl
15:40 – 16:25   Klantcase ASML: Digitale dossiers voor onderhoud
Bart Mikkers – IT Architect & Ruud van den Meerakker – IT Architect, ASML
De wereld van de chips is continu aan het veranderen. Daarom staat chipmachine fabrikant ASML voor een continue uitdaging om hun bedrijfsprocessen te blijven optimaliseren. ASML vertelt u hoe hun productie- en onderhoudsprocessen vereenvoudigd worden door het gebruik van equipment dossiers. Deze dossiers bevat alle relevante gegevens die nodig zijn tijdens de hele levenscyclus van een equipment. De dossiers worden binnen project- en onderhoudsprocessen toegepast en zijn gebaseerd op de digitale dossieroplossingen van de SAP-partner xft GmbH.
16:25 – 16:40   Pauze
16:40 – 17:05   Business cases voor document integratie
Rob Bertrams – Managing Consultant, Ideo
Hoe start u een project waarbij u uw buitendienstmedewerkers gaat voorzien van de juiste handleidingen? Hoe krijgt u de handen op elkaar voor dossiervorming ter ondersteuning van veiliger en efficiënter onderhoud? Hoe toont u aan wat het inzichtelijk hebben van correspondentie-historie oplevert? Hoe brengt u de gestructureerde informatie uit uw ERP-systeem samen met de weinig gestructureerde wereld van documenten en dossiers? Het nut van het inzichtelijk hebben van geïntegreerde informatie lijkt evident. Maar waar moet u nu rekening mee houden tijdens het opstellen van uw business case voor document managementprojecten?
17:05 – 18:00   Afsluiting en Netwerkborrel


Praktische informatie / Locatie

Restaurant Campman 
Hartenseweg 23
6871 NB Renkum

 

Kosten

Geen (gefaciliteerd door Ideo)

Datum / tijd

Donderdag 2 november 2017
van 12:30 tot ± 18:00 uur

Aanmelden

We ontvangen u graag in het restaurant “Campman” in Renkum met een heerlijke lunch en sluiten de middag af met een netwerkborrel.

Wilt u bij het Ideo Event “Nieuwe document integratie in SAP” aanwezig zijn?
Vul dan het onderstaande inschrijfformulier in.

Let op! Aanmelden kan tot 27 oktober a.s.
De aanmelding is niet vrijblijvend, wij rekenen op uw komst.

Aanmelden

Inschrijfformulier Ideo Event: Nieuwe document integratie in SAP
  • Naam
  • Naam bedrijf
  • Functietitel
  • Emailadres