Ideo logo

Nieuws

Bekijk hier het laatste Ideo nieuws

Algemeen

Een veranderende wereld vraagt om innovatie    

2018 is al weer enkele weken oud. En zo snel als de tijd gaat, gaan ook de ontwikkelingen. De eerste product releases voor 2018 zijn alweer een feit. En de opleveringen van de eerste sprint zijn al in gebruik.

Lees meer >>
Planning

Succesvolle afronding ClickSchedule project – fase 1 bij Vitens WOM N&L

De 1e fase van het project WOM II (WerkOrderManagement) is een feit. Fase 1 van het project betreft een oplossing van SAP CRM met ClickSchedule t.b.v. circa 20 planners, 30 medewerkers binnendienst en 160 monteurs.

Lees meer >>
Planning

SAP MRS en S/4HANA, een nieuw groeipad

In deze vernieuwde versie van SAP MRS heeft u naast een traditionele SAP GUI de mogelijkheid met de vernieuwde web-functionaliteit op het S/4HANA platform te werken.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA 1709

Inmiddels heeft SAP versie 1709 beschikbaar gesteld met een groot aantal nieuwe en innovatieve functionaliteiten.

Lees meer >>
Algemeen

Nieuwsbrief November 2017

Lees alles over het laatste nieuws en Ideo Events

Lees meer >>
Algemeen

Terugblik 2017

Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer waarde hebben kunnen toevoegen en het vertrouwen hebben gekregen van onze bestaande en nieuwe klanten.

Lees meer >>
Algemeen

Vacature – Junior Development Consultant

Denk jij verder dan Bits and Bytes? Wil jij aan de slag als innovatieve SAP ontwikkelaar?

Lees meer >>
Algemeen

Ideo scoort hoog op klanttevredenheid

Klanten geven een mooi algemeen rapportcijfer van 8.4. Voor mate van aanbeveling scoren we zelfs een 8.6.  

Lees meer >>
Asset Management

Subcontracting proces

In dit artikel wordt beschreven hoe het uitbesteden (subcontracting) van refurbishment wordt ondersteund door SAP.

Lees meer >>
Mobility

Ideo Fiori: De onderhoudsstatus van uw assets direct inzichtelijk

Wilt u dat al uw medewerkers met één druk op de knop kunnen controleren wat de onderhoudsstatus van een asset is? Dat kan eenvoudig met  deze Ideo Fiori Barcode Scanner app.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA

5. Het management. Het management heeft behoefte aan eenduidige rapportages die helpen bij de besluitvorming en tooling die routinewerkzaamheden snel en correct helpen afhandelen.

Lees meer >>
Planning

Optimaliseer uw Field Service Management met Click Field Service Edge

De manier waarop de service naar klanten wordt afgehandeld is nog nooit zo belangrijk geweest. Click Field Service Edge biedt u innovatieve mogelijkheden om uitzonderlijke klantervaringen te bieden, waardoor u klanten werft en behoudt tegen verbeterde winstgevendheid.

Lees meer >>
Asset Management

SAP Geographical Enablement Framework (GEF)

Geometrie in SAP. SAP biedt daarvoor nu een standaard oplossing: het SAP Geographical Enablement Framework.

Lees meer >>
Algemeen

Evenementverslag: Nieuwe document integratie in SAP

Dat de digitalisering een vogelvlucht heeft genomen, zal iedereen onderkennen: onze jongste generatie is het meest gefotografeerd, maar hun portretten zijn het minst afgedrukt op papier. De hoeveelheid digitale informatie laat ieder jaar ruwweg een verdubbeling zien (Lyman & Varian). Papieren documenten zijn goed voor slechts 0,003 procent van deze jaarlijkse groei.

Lees meer >>
Algemeen

Connect to Innovate

Bezoek ons op het kennisevent in het NBC te Nieuwegein. Het nieuwe kennisevent ‘connect to innovate’ belooft heel bijzonder te worden! Ideo is er als partner van de VNSG natuurlijk ook bij.

Lees meer >>

Nieuwsbrief September 2017

Lees alles over het laatste nieuws en Ideo Events

Lees meer >>
Algemeen

connect to innovate

Bezoek onze klantpresentatie van KU Leuven en kom langs op de Ideo stand en laat u informeren over de laatste ontwikkelingen.

Lees meer >>
Asset Management

S/4HANA Embedded Analytics: ontwikkelen van KPI Apps

S/4HANA maakt gebruik van het SAP HANA in-memory platform en Core Data Services technologie. Core Data Services (CDS) is een virtueel in-memory datamodel dat de performance van rapportages sterk verbetert. Dit vernieuwde datamodel maakt het traditionele data extractie proces overbodig. Bovendien maakt het CDS model real-time analytics mogelijk. Met S/4HANA beschik je dus altijd over de meest actuele analytische informatie.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA

Deel 4: De teamleider – Als teamleider is het onder meer van belang om inzicht te hebben in de hoeveelheid werk, de beschikbare capaciteit en gewerkte uren van het team. In dit artikel laten we u zien hoe SAP S/4HANA al deze zaken ondersteunt vanuit het Fiori Launchpad.

Lees meer >>
Planning

Combineer Click Field Service Edge met SAP S/4HANA

De combinatie van ClickSoftware en SAP voor het plannen van werkorders is al jarenlang een geijkte combinatie die wereldwijd door veel organisaties met succes wordt gebruikt. Naast de bestaande SAP ECC adapter is er nu ook een adapter om Click Field Service Edge te koppelen aan S/4HANA.

Lees meer >>
Algemeen

Business Consultancy – Procesanalyse bij Bosch Thermotechnologie

Met behulp van de Lean IT methode heeft onze Business Consultant geadviseerd en gefaciliteerd bij het in kaart brengen van de huidige processen, het identificeren van knelpunten en het opstellen van requirements voor een nieuw ERP pakket.

Lees meer >>
Asset Management

NVDO Honderd euro Maintenance Lunch – ‘De ideale werkvoorbereiding met SAP en ESRI-GIS’

13 oktober 2017 – GeoFort in Herwijnen GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem. Het is de technologie voor het visualiseren, bewerken analyseren en beheren van geografische informatie!” “Het GIS visualiseert waar en hoeveel assets er zijn in één kaart. Hoe kan dat?” Dit gebeurt op de plek waar de informatie betrekking op heeft. Om het effectief te maken, zullen de mensen ook op de juiste manier met deze tool om moeten gaan!

Lees meer >>
Asset Management

Ontmoet Ideo op GIS Conferentie – 20/21 september

De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland. Jaarlijks nemen meer dan 1500 mensen deel aan deze tweedaagse conferentie. Vitens zal samen Ideo een presentatie geven over de optimale ondersteuning van monteurs in het veld met GIS.

Lees meer >>
Planning

Samsung maakt video van gekozen oplossing bij Mammoet

Het optimaal inzetten van eigen kraanmachinisten leidt tot grote klanttevredenheid en kostenbesparing.

Lees meer >>
Planning

Eenvoudig optimaliseren van de plannings-KPI’s Field Service Edge

Met de ‘Optimize to Goals’ module in Click Field Service Edge wordt het nog eenvoudiger om de kwaliteit van de planning te verbeteren

Lees meer >>
Planning

Plannen in S/4HANA met SAP MRS1.0 voor S/4HANA

SAP heeft recentelijk MRS1.0 voor S/4HANA uitgebracht. Deze versie is geoptimaliseerd voor het gebruik op SAP S/4HANA en heeft nieuwe functionaliteiten in vergelijking met MRS10 voor ECC6.0. Daarnaast kunt u gebruik maken van nieuwe Fiori apps.

Lees meer >>
Asset Management

Refurbishment

Het is mogelijk om refurbishment en subcontracting volledig geïntegreerd met SAP uit te voeren.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA

De onderhoudsmedewerker – Als onderhoudsmedewerker heeft u in het Fiori Launchpad toegang tot alle relevante Fiori- en web-applicaties. Door gebruik te maken van deze applicaties kan de onderhoudsmedewerker eenvoudig zijn gewerkte uren en verbruikte materialen terugmelden.

Lees meer >>
Asset Management

SAP Enterprise Asset Management en GIS

Mobiel werken – De integratie van SAP met GIS en wat dit voor toegevoegde waarde voor uw monteurs in het veld kan opleveren.

Lees meer >>
Planning

Vacature Senior Consultant ClickSoftware

Als consultant binnen Ideo ga je klanten begeleiden en adviseren hoe zij hun service- en onderhoudsprocessen kunnen optimaliseren met behulp van de software van ClickSoftware, wereldwijd leider op het gebied van Field Service Management software.

Lees meer >>
Planning

Vacature Junior Consultant ClickSoftware

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een Junior Consultant die zich wil specialiseren op het gebied van ClickSoftware en bijbehorende planningsvraagstukken.

Lees meer >>
Algemeen

SAP ontwikkelaar en ready for the next step?

Ben jij ABAP-er en ben je toe aan een volgende uitdaging dan hebben we voor jou een geweldige positie binnen Ideo.

Lees meer >>
Algemeen

ABAP SAP consultant (functionele affiniteit)

Ben jij ABAP-er en ben je toe aan een volgende uitdaging. Wil je werken bij een leuk en gezellig bedrijf? Bij een bedrijf dat leider is op het gebied van SAP Service- en Onderhoudsmanagement? In dat geval hebben we voor jou een geweldige positie binnen Ideo.

Lees meer >>
Algemeen

Eenvoudig materiaal toevoegen aan uw werkorder via een webshop

Het is mogelijk om bij de werkvoorbereiding van service- of onderhoudsorders het toevoegen van het benodigde materiaal sterk te vereenvoudigen en gebruiksvriendelijker te maken.

Lees meer >>
Planning

Maximaliseer MRS functionaliteit met Ideo add-ons

Ideo is in Nederland de marktleider wanneer het aankomt op MRS-implementaties en ondersteuning. Door hun jarenlange ervaring zijn er weinig situaties waar Ideo geen oplossing voor heeft, of kan bedenken. Dit blijft niet enkel beperkt tot aanpassingen in het product MRS, maar ook in de algehele planstrategie van een bedrijf.

Lees meer >>
Asset Management

Tip: Master Data Management in SAP S/4HANA

Het Fiori Launchpad biedt de mogelijkheid om EAM-stamgegevens op een centrale plaats te beheren.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA

De werkvoorbereider – Wij nemen u mee in het onderhoudsproces van melding tot terugmelding en rapportage. Ieder onderwerp bevat een praktijkvoorbeeld ondersteund door functionaliteit in SAP S/4HANA.

Lees meer >>
Algemeen

Ideo doet mee aan de SAP Code4Good hackaton  

Ideo heeft samen met het team van Creetion deelgenomen aan de Code4Good hackaton 2017. Tijdens deze 24 uur durende sessie heeft Ideo haar technische SAP kennis op het gebied van het SAP Cloud Platform en Fiori in kunnen zetten voor het goede doel.

Lees meer >>
Planning

Aangepaste werknemer naam in SAP MRS

Groot voordeel is dat deze aangepaste naam niet alleen in het planbord, maar ook in alle subschermen doorgevoerd wordt.

Lees meer >>
Asset Management

Kostenrubricering op taakniveau in een order

Sinds ECC6.0 EHP5 is het mogelijk om op order-taakniveau kosten te rubriceren.

Lees meer >>
MobilitySAM

Eenvoudig mobiel tijdregistraties aanmaken met behulp van stopwatch functionaliteit

De stopwatch functionaliteit in SAM is direct te integreren in het mobiele service- en onderhoudsproces zonder dat er extra ontwikkelingen nodig zijn.

Lees meer >>
MobilitySAM

SAP PM/CS, checklists en de ongemakken van Excel

Veel klanten gebruiken checklists om de inspecties in service- en onderhoudsprocessen te ondersteunen. Bij voorkeur worden deze ook in SAP opgenomen.

Lees meer >>

VNSG Themadag EAM

Impressie Ideo en Vitens

Lees meer >>
Algemeen

Nieuwsbrief VNSG Themadag EAM – 6 April

HANA controlled bierbrouwen en S/4HANA Asset Management

Lees meer >>
Asset Management

Highlights ‘1610’

Op 31 oktober van het afgelopen jaar werd S/4HANA 1610 vrijgegeven. Meest in het oog springt natuurlijk het prijswinnende schermontwerp SAP Fiori 2.0. Maar wat zit er onder deze motorkap aan EAM-functionaliteit

Lees meer >>
Asset Management

SAP Enterprise Asset Management en GIS

Service- en onderhoudsorders. Deze werkorders worden in uw SAP systeem aangemaakt en hebben betrekking op een asset, zoals een equipment of een functieplaats. Door uw SAP systeem te integreren met een GIS systeem, verkrijgen deze objecten en daarmee automatisch ook de bijbehorende orders een exacte plaatsbepaling op de kaart.

Lees meer >>
Planning

SAP MRS Project Staffing

Voor projectwerkzaamheden bestaat er echter een andere manier van plannen. Deze heet “Project Staffing” en is beschikbaar in het web planbord van SAP MRS.

Lees meer >>
Planning

Cloud for Customer en ClickSchedule in de Cloud: hoe Sealed Air voor een volledige cloud-oplossing voor hun serviceprocessen koos

Zonder tussenkomst van een Middleware-server, kunnen monteurs hun werktickets rechtstreeks in Cloud for Service inzien, die automatisch zijn ingepland door ClickSchedule.

Lees meer >>
Mobility

Uw monteurs beter voorbereid door de kaart!

Dit kan nu geïntegreerd worden aangeboden in de mobiele oplossing van de monteur.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA

Deel 1: De melder

Lees meer >>
Asset Management

Ideo aanwezig op Maintenance NEXT 

Maintenance NEXT 2017 bouwt van 11 tot en met 13 april aan de onderhoudsindustrie van vandaag én morgen.

Lees meer >>
Asset Management

VNSG Themadag EAM – 6 April 

Ideo is als SAP Recognised Expertise Partner voor Enterprise Asset Management natuurlijk aanwezig op deze Themadag.

Lees meer >>

Nieuwsbrief januari 2017

Innovatie… Aan het einde van 2016 heeft SAP S/4HANA 1610 uitgebracht, waarin veel nieuwe functionaliteiten en innovaties zijn opgenomen. Graag willen wij daarom inzoomen op Asset Management binnen S/4HANA 1610. Welke functionaliteit Asset Management in S4/HANA biedt en hoe dit aan u wordt gepresenteerd leest u in deze nieuwsbrief.

Lees meer >>
Planning

Automatische SAP-HR Update in SAP MRS

De SAP planning-tool, SAP Multi Resource Scheduling, geeft de planner het totaaloverzicht van beschikbaarheid en niet-beschikbaarheid van personeel.

Lees meer >>
Planning

Verbeter uw customer engagement strategie

MasterClass van ClickSoftware

Lees meer >>
Mobility

Fiori: meer dan 7000 apps voor S/4 HANA

Fiori is de nieuwe user interface van SAP. SAP timmert hard aan de weg om zo veel mogelijk processen middels apps beschikbaar te maken met een S/4HANA backend.

Lees meer >>
Asset Management

Asset Management in SAP S/4HANA

SAP heeft recentelijk S/4HANA 1610 gereleased. In deze versie zijn diverse innovaties en updates te vinden, zoals Fiori 2.0 en nieuwe modules zoals Project- en lifecycle management.

Lees meer >>
Asset Management

SAP Enterprise Asset Management en GIS

Op basis van de service- en onderhoudsmeldingen worden bijbehorende service- en onderhoudsorders in SAP aangemaakt en voorbereid.

Lees meer >>
Asset Management

Internet of Things (IoT)

Wat is IoT? Internet of things, je hoort het overal in diverse verbanden.

Lees meer >>
Planning

SAP Fiori apps are easily adaptable to your custom processes

Is your SAP system fully standard? The most common answer is “no”.

Lees meer >>
Mobility

Fiori: My Timesheet App for Time Registration in SAP (CATS)

Do you and/or your colleagues use SAP CATS (Cross Application Time Sheet) to submit your time registrations? From now on you are able to manage your timesheet quickly and efficiently from your smartphone, tablet, laptop or desktop PC.

Lees meer >>
Algemeen

Ideo Terugblik 2016

Klik hier voor het complete Ideo jaaroverzicht

Lees meer >>
Planning

Infrax: Elektriciteits- of aardgasaansluiting aanvragen kan voortaan in 20 minuten

Nieuw digitaal loket ‘Mijn Infrax’ is uniek in Europa.

Lees meer >>
AlgemeenMobility

Ideo Mobility Event 2016 – Video

ideo-mobility-event-2016-video

Lees meer >>
Algemeen

Nieuwsbrief november 2016

Terugblik Ideo Mobility Event

Lees meer >>
Asset Management

SAP Enterprise Asset Management en GIS

Service- en onderhoudsmeldingen – SAP meldingen op de kaart.

Lees meer >>
Algemeen

Ideo support wijzigingsverzoeken!

Loopt u als eindgebruiker of functioneel beheerder regelmatig tegen dezelfde problemen in het systeem aan? Zijn er repetitieve handelingen die u veel tijd kosten en welke mogelijk sneller kunnen? Dan is wellicht het indienen van een Request for Change (RFC) de oplossing die u zoekt.

Lees meer >>
Planning

SAP Fiori app voor SAP MRS uitgebreid met extra informatie

Met een kleine toevoeging van Ideo toont de standaard SAP Fiori app voor ‘My Assignments’ nu ook de geplande start- en eindtijd en extra assetinformatie.

Lees meer >>
Mobility

Fiori: My Timesheet App voor uren boeken in SAP (CATS)

Boeken uw werknemers hun uren in SAP CATS (Cross-Application Time Sheet)? Vanaf nu is er voor werknemers een mogelijkheid hun urenstaat snel en efficiënt te beheren vanaf hun smartphone, tablet, laptop of vaste PC.

Lees meer >>
Mobility

Terugblik Ideo Mobility Event

We kijken terug op een interessante middag met een grote groep deelnemers.

Lees meer >>
Algemeen

Inspirerende sessie van Waterbedrijf Pidpa op het VNSG Congres

Heeft u deze sessie gemist?

Lees meer >>

Nieuwsbrief september 2016

Laat u inspireren…. Veel nieuws en inspiratie in deze nieuwsbrief. Ideo heeft voor u een 3-tal interessante events op de agenda staan. Laat u informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het VNSG Congres, ClickConnect en het Ideo Mobility Event. Deze events kunnen bepalend zijn voor de plannen die in 2017 worden uitgevoerd. Ideo kan u hierbij ondersteunen om de juiste keuzes te maken.

Lees meer >>
Asset Management

Aantallen in operationele lijsten

Vanaf EHP4 SP17 is het mogelijk om in diverse operationele lijsten een kolom “teller” toe te voegen.

Lees meer >>
Asset Management

SAP Enterprise Asset Management en GIS – Asset registratie

We hebben gezien dat het combineren van informatie uit SAP en uit GIS een aantal voordelen oplevert, welke de uitvoering van uw service- en onderhoudsprocessen ten goede komt.

Lees meer >>
Planning

SAP MRS op het HANA platform

SAP MRS is vanaf versie 8.0 te installeren en te gebruiken op het SAP HANA platform.

Lees meer >>
Planning

Ideo en Stedin geven samen een presentatie op ClickConnect in Duitsland

De jaarlijkse conferentie voor ClickSoftware-gebruikers van het Europese vasteland.

Lees meer >>
Algemeen

User interfaces met behulp van SAP Floorplan Manager (FPM)

Dat een goede user-interface (UI) direct bijdraagt aan het succes van een product zal niemand meer kunnen ontkennen. 

Lees meer >>
Algemeen

Kom naar het VNSG Congres op 4 oktober en bezoek ons op de Ideo stand

Het VNSG Congres is volledig gericht op ‘elkaar verbinden en versterken’ en het betekent ook snel en effectief kennis opdoen, elkaar gemakkelijk ontmoeten, inspireren en kennis laten maken met de vele mogelijkheden die SAP biedt.

Lees meer >>

Inspirerende presentaties – Efficiënt onderhoud plannen met SAP.

Afgelopen vrijdag was Ideo te gast bij de NVDO Honderd euro Maintenance Lunch in Rotterdam-Maritiem Museum.

Lees meer >>

Nieuwsbrief juni 2016

De vakantie staat voor de deur. Een mooi vooruitzicht. Graag willen wij u nog stof tot nadenken meegeven voordat u op vakantie gaat.

Lees meer >>
Planning

Fiori: My Assignments App voor SAP MRS

Één van de Fiori apps voor het gebruik met SAP MRS is de My Assignments App. Deze app is op te vragen via een smartphone, tablet of laptop. Fiori apps zijn responsive, wat wil zeggen dat de layout van de applicatie zich aanpast aan het gebruikte apparaat

Lees meer >>
Planning

ClickSoftware introduceert Click Field Service Edge

ClickSoftware introduceert Click Field Service Edge, een cloud-gebaseerd, mobile workforce management platform. Dit nieuwe SaaS-platform is ontworpen om aan de behoeften van de grootste en meest veeleisende service aanbieders te kunnen blijven voldoen.

Lees meer >>
Asset Management

Massawijzigingen voor taken in service- en onderhoudsorders

Misschien voor u een tip uit de oude doos, maar Ideo wijst u graag op de mogelijkheid, om eenvoudig taken in service- of onderhoudsorders massaal te kunnen wijzigen.

Lees meer >>
Asset Management

Enterprise Asset Management en GIS

Voordat u start met uw reis, controleert u toch ook uw route voor mogelijke vertragingen door files of wegwerkzaamheden? Waarschijnlijk kijkt u ook nog naar het weer; gaat het regenen of blijft het droog? Deze informatie doet u misschien wel beslissen om een andere route nemen, of misschien zelfs op een ander moment uw reis voort te zetten.

Lees meer >>
Algemeen

Acceptatietesten onderschatten: de risico’s

Het tijdig signaleren van fouten bespaart kosten exponentieel. Het vinden en oplossen van fouten na livegang levert namelijk aanzienlijk hogere kosten op dan het constateren van fouten in een vroeger stadium.

Lees meer >>
Mobility

UX en Fiori vanuit het managementperspectief

Als manager bent u vast en zeker door uw IT-afdeling gewezen op de grote transitie die SAP momenteel doormaakt. SAP werkt keihard aan het verbeteren van de gebruikerservaring en zet zwaar in op het mobiel ontsluiten van gegevens via de Fiori technologie.

Lees meer >>
Algemeen

Succesvol Ideo Management Event

Maeslantkering, Hoek van Holland

Lees meer >>