Menu

De ideale werkvoorbereiding met SAP en ESRI-GIS.

GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem. Het is de technologie voor het visualiseren, bewerken analyseren en beheren van geografische informatie! Het GIS visualiseert waar en hoeveel assets er zijn in één kaart. Hoe kan dat? Dit gebeurt op de plek waar de informatie betrekking op heeft. Om het effectief te maken, zullen de mensen ook op de juiste manier met deze tool om moeten gaan!

Als werkvoorbereider heb je vaak een lastige en complexe taak. Je bent verantwoordelijk voor het regelen en afstemmen van mensen, materialen en materieel. Daarnaast moet je rekening houden met vergunningen, objecten in de omgeving, andere klussen en andere uitvoerende partijen.

Onderhoudsmanagementsystemen en GISsystemen helpen hierbij, maar vaak zijn deze niet geïntegreerd. Door juist deze systemen te koppelen, ben je als werkvoorbereider in staat om veel sneller alle benodigde informatie bij elkaar te zoeken.  Met deze Lunchbijeenkomst geven we je een waardevolle handreiking!

Programma

12.00 uur             Ontvangst met Lunch
12.25 uur              Welkom

12.30 uur
Bas Bijtelaar, Business manager centrale overheid, Esri Nederland en Bas Horvers, SAP EAM Consultant, Ideo B.V.
Hoe kun je effectiever werkzaamheden voorbereiden, doordat SAP geïntegreerd is met een GIS? Welke voordelen zien we, doordat technische objecten en werkorders uit SAP nu op de kaart komen te staan en waarbij gegevens uit beide systemen gelijk beschikbaar zijn? Op basis van een aantal praktijkvoorbeelden wordt in deze inspirerende presentatie de toegevoegde waarde van een SAP/GIS integratie aangetoond.

13.30   uur
Bart Reynaert, Geo-ICT Consultant, Drinkwaterbedrijf Pidpa
Pidpa combineert al geruime tijd gegevens uit GIS en SAP in haar service- en onderhoudsprocessen. Hiermee kunnen de Pidpa medewerkers in het veld vlot ondersteund worden vanuit doelgerichte GIS- en SAPtoepassingen op tablet en waarin alle noodzakelijke gegevens voor een efficiënte uitvoering van een werkopdracht beschikbaar zijn.
Bart neemt je mee in enkele praktijkvoorbeelden en geeft een beeld van de verdere evolutie in locatie-gebaseerd werken.

14:00 uur             Bezoek aan het Geofort

Kosten

€ 100,- (excl. btw)

Deze Honderd Euro Maintenance Lunch wordt georganiseerd door de NVDO samenwerking met Ideo

Download de flyer 

Meer informatie en aanmelden