Menu
Logo Ideo

Zo biedt de vernieuwde versie talloze nieuwe modules, functionaliteiten en verbeteringen rondom Strategisch Field Service Management (Demand Forecasting, Analytics en Capacity Planning), Predictive Field Service (ClickSoftware’s Machine Learning Cloud) en Enterprise Integratie.

FSE Analytics

Maak servicedata en KPIs inzichtelijk voor objectieve besluitvorming met de nieuwe Analytics module. Verbeter de prestaties van uw organisatie met vooraf gedefinieerde best practice dashboards met Basic Analytics, en geavanceerde functionaliteiten met de optionele Premium Analytics.

Demand Forecasting

Deze nieuwe module biedt een grafische forecast voor workload in een intuïtief overzicht, ook voor gebruikers zonder statistische kennis. Het past algoritmes toe op basis van historische volumes en performance data om zo accuraat te kunnen voorspellen. De module maakt het mogelijk om resource capacity te plannen met de Capacity Planning add-on, welke zal worden geïntegreerd met de toekomstige Strategic Planning module.

Taakduur voorspellen

De kwaliteit van een planning wordt sterk bepaald door de accuraatheid van de schattingen van de doorlooptijd. De duur van een taak onderschatten kan tot een late aankomst leiden, met gemiste afspraken en ontevreden klanten tot gevolg. Overschatten kan leiden tot vroege voltooiingen, stilstand, en lage bezettingsgraden.

De nieuwe Machine Learning Cloud maakt gebruik van historische data om accuraat de doorlooptijd van iedere taak te voorspellen, gebaseerd op relevante taak en resource eigenschappen.

Integratieplatform

Naarmate IT-oplossingen naar de cloud verschuiven, worden APIs en systeemintegratie structuren kritischer. FSE bevat geïntegreerde transformatie functionaliteiten voor integratie. Daarnaast is het mogelijk om meer ingewikkelde integraties, workflow en data transformaties te verwezenlijken met het nieuwe optionele Integratieplatform. Deze service (iPaaS) biedt gecompliceerde integratiescenario’s out-of-the-box.

Customer Engagement Dashboard

Deze release introduceert een nieuw dashboard voor het monitoren en meten van de effectiviteit van customer engagement communicatie. Dit draagt bij aan het minimaliseren van no-shows, onnodige voorrijkosten en contact center kosten.

Timesheet App – Crews Support

Met de Timesheet app kan de mobiele gebruiker nu activiteiten van verschillende teamleden updaten, reviewen, en verschillende timesheets indienen.

Daarnaast in deze release:

  • Adapter voor Salesforce
  • Capacity Planning module verbeteringen
  • Verbeterde territorium optimalisatie
  • Nieuwe setup en on-boarding tools
  • Reistijdprofielen en Appointment Booking prestatie verbeteringen
  • Beveiliging verbeteringen en een gebruiksvriendelijkere Gantt-grafiek
  • Mobiele verbeteringen en uitbreiding van completion reports
  • En meer…

Leer meer over deze nieuwe functionaliteiten.
Meer weten over Click Field Sevice Edge?