Menu
Logo Ideo

Ook innovatie is een continue proces geworden en gemeengoed in deze constant veranderende wereld. Ook Ideo, haar partners en klanten zijn volop in beweging om te innoveren en pijnpunten in het domein van service en onderhoud op te lossen. Een tweetal pijnpunten zijn het gebrek aan vakkundige technici / engineers en de incomplete asset registratie.

Ideo zet augmented reality in, waardoor technici ondersteund worden bij de uitvoering van de opdracht. En dus zonder alle kennis paraat te hebben, het werk kunnen uitvoeren. Ja zult u denken, maar dan moet ik wel mijn asset registratie, tekeningen, instructies en alles op orde hebben. En dat is nu juist niet vereist!

Om de “first time fix” te verhogen wil je graag weten wat voor werk er moet gebeuren! Maar ja, hoe weet je precies wat er moet gebeuren als je er nog niet bij bent geweest? Met de inzet van big data en machine learning technologie kan de first time fix worden verbeterd. Waarbij zelfs foto’s als input kunnen dienen voor optimalisatie van de inzet van technici, besparen van kosten en hogere klanttevredenheid.

De asset registratie 100% op orde hebben, blijkt nog veelal een utopie. Maar uiteraard dienen we er wel naar te streven dit zo goed als mogelijk op orde te hebben. Is het niet vanwege regelgeving, dan wel om het asset zo optimaal mogelijk te beheren. Met SAP AIN (Asset Intelligence Network) en SAP MDG/AIW (Asset Information Workbench) by Utopia, is er een complete tool set beschikbaar voor het delen en beheren van het asset.

Bij interesse kunt u ons vragen naar referenties voor genoemde innovaties