Menu
Logo Ideo

Met de ‘Optimize to Goals’ module in Click Field Service Edge wordt het nog eenvoudiger om de kwaliteit van de planning te verbeteren. Deze module stelt u in staat om uw eigen doelstellingen te definiëren, de kwaliteit van de planning te meten en de KPI’s te verbeteren door simulaties uit te voeren op echte productiedata. Hierdoor bent u in staat ClickSoftware’s best-practice logica nog verder te optimaliseren voor elk onderdeel van uw serviceorganisatie.

De bedrijfsdoelstellingen worden weergeven als KPI’s, gemeten op basis van de daadwerkelijke situatie op het planbord.  Vervolgens kunt u doelen stellen om bepaalde KPI’s te verbeteren, zoals:

  • Reduceer de reistijd tussen opdrachten
  • Verkort de responsetijden
  • Verminder het gebruik van overwerk

Door het activeren van ‘Optimize to Goals’ wordt u via een aantal eenvoudige stappen geholpen het resultaat van de planning verder te optimaliseren:

  • De KPI’s van de huidige planningslogica worden verzameld. Hierdoor is het mogelijk een vergelijking te maken tussen de KPI’s van de verschillende plangroepen binnen de organisatie.
  • Voor elke plangroep kunt u een verbeterdoelstelling voor een KPI opgeven. U kunt ook aangeven op welke KPI’s u bereid bent in te leveren om dit doel te behalen.
  • U kunt meerdere varianten in de planningslogica parallel evalueren en simulaties uitvoeren op het effect van de logica op basis van uw productiedata.
  • Visueel vergelijken en evalueren van de simulatie resultaten om vervolgens de gewenste logica eenvoudig te activeren voor gebruik door de automatische planprocessen in Field Service Edge.
Baseline resultaten per KPI
Opgeven van verbeterdoelstelling voor een KPI
Visueel vergelijken en evalueren van de simulatie resultaten