Menu
Logo Ideo

Maakt uw onderhoudsorganisatie optimaal gebruik van het SAP onderhoudssysteem? Of valt er nog een hoop te verbeteren?

SAP Enterprise Asset Management (EAM) biedt een schat aan functionaliteiten voor iedere onderhoudsorganisatie, maar maakt u hier al optimaal gebruik van? Denk aan een visueel planningssysteem om de onderhoudsstops nog beter te benutten of het eenvoudig terugmelden van werkzaamheden door technici. Weet u al hoe u de nieuwe innovaties zoals Augmented Reality, BigData en IoT vandaag al kunt toepassen binnen uw onderhoudsorganisatie?

Wanneer deze thema’s u aanspreken, nodigen wij u graag uit voor het jubileum evenement van de NVDO en Ideo op 30 oktober in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Twee organisaties met samen meer dan 75 jaar ervaring in onderhoud. Een evenement waar veel kennis gedeeld wordt, vol met inspirerende klantcases en veel ruimte om te netwerken.

Voor wie?

Onderhoudsmanager, IT manager, Project manager, Reliability engineer, Maintenance engineer, Automation engineer en Planner, van bedrijven die al met SAP werken of eventueel met SAP willen gaan werken.

Wat haalt u uit dit event?

Ideo en SAP geven u een update over de laatste ontwikkelingen van SAP voor onderhoudsorganisaties. Daarnaast zullen er verschillende klantcases besproken worden met praktische toepassingen op het gebied van SAP Plant Maintenance, planning en mobiele oplossingen. Dit alles wordt toegelicht door spraakmakende sprekers van Vrumona, SuikerUnie en Pidpa aan de hand van tastbare praktijkcases. Als laatste worden een aantal inspirerende innovaties aan u getoond zoals BigData, Augmented Reality en IoT. De experts tonen u oplossingen die vandaag al eenvoudig implementeerbaar zijn. Geen ver van uw bed show, maar concrete oplossingen die u helpen efficiënter te werken en uw assets betrouwbaarder te maken. Daarnaast zijn er voldoende netwerkmomenten met collega’s van andere bedrijven en kan er op een informele manier kennis uitgewisseld worden.

Klik hier voor aanmelden

Programma

09:30 Welkom en introductie

-Trends binnen onderhoud Meer info

Spreker: Erwin Wenke –  Accountmanager, Ideo B.V.
Accountmanager met focus op de onderhoudsintensieve bedrijven.

Na iedereen welkom te hebben geheten en de aanwezigen kort te hebben benoemd, zal Erwin Wenke ingaan op de trends binnen het onderhoud. Uiteraard verschilt het per organisatie, maar op basis van de trend ontwikkeling kan de visie van een organisatie verder worden aangescherpt of worden bijgestuurd. Welke trends zien wij voor 2018? Wat is de reden daartoe? En wat zou u als organisatie kunnen doen om hierop te anticiperen?

-De nieuwste ontwikkelingen van SAP op het gebied van onderhoud   Meer info

Spreker: ir. Christian van Saarloos – Solution Architect, Ideo B.V.

Een pragmatische kijk op onderhoud gerelateerd aan de nieuwste ontwikkelingen van SAP op het gebied van IoT, predictief en samenwerken. Hoe bereidt u uw asset management voor op de nieuwste IT ontwikkelingen? Goede assetinformatie is nodig om operationeel te blijven en om de juiste beslissingen snel te kunnen nemen. Bovendien neemt met de huidige technische ontwikkelingen (zoals Internet-of-Things en Asset Intelligence Network) de hoeveelheid aan data exponentieel toe. In deze presentatie geven we een pragmatische weergave van de huidige IT mogelijkheden, maar schetsen we ook de randvoorwaarden zoals het op orde hebben en houden van uw asset data.

-Klantcase Vrumona Slimmer en effectiever onderhoud  Meer info

Spreker: Ruud van der Burg – Maintenance Engineer, Vrumona B.V.

Onderhoud wordt niet meer gezien als een kostenpost, maar als een middel om de beschikbaarheid van de installatie te verhogen. “Out of order” spare parts / equipments, die niet 1 op 1 te vervangen kunnen worden, worden op voorhand als modificatie vervangen. Dit om de beschikbaarheid van de installatie te garanderen.

-Pauze

- Planning - Standaardisatie en meer inzicht door integraal en centraal planningssysteem Meer info

Spreker: Marc van ’t Hooft – SAP EAM Consultant, Ideo B.V.

Dit onderdeel bevat een procesbenadering hoe SAP MRS in te zetten binnen onderhoudsbedrijven. Er zal een indruk worden gegeven hoe SAP MRS ingezet kan worden bij het inplannen van onderhoudsstops en onderhoudswerkzaamheden. Op lijnniveau kan bijvoorbeeld aangegeven worden of een lijn wel of niet beschikbaar is, wat bepalend is bij het inplannen van werkzaamheden die alleen tijdens een stop uitgevoerd kunnen worden. SAP MRS biedt inzicht in bezetting van intern en extern personeel, van order en niet order-gerelateerde activiteiten.

-Klantcase Suiker Unie - slimmer onderhouden, best practices   Meer info

Spreker: Arjan Oostdijck – Information Manager, Suiker Unie

Suiker Unie beschikt over vijf productielocaties met elk een eigen onderhoudsorganisatie. In 2014 zijn ze een gezamenlijk programma gestart om hun onderhoudsprocessen te verbeteren door kennis te delen en tot ‘best practices’ te komen. In zijn presentatie zal Arjan Oostdijck vanuit zijn rol als programma manager vertellen hoe hij dit traject heeft aangepakt, en vervolgens inzicht geven in de gedefinieerde best practices en hoe deze op elkaar aansluiten.

- Lunch break

-Rondleiding Vrumona fabriek

-Mobility: Digitale werkbon als ondersteunend gereedschap Meer info

Spreker: Bart Elshout – SAP Mobility Consultant, Ideo B.V.

Ideo deelt haar visie op mobiel werken binnen onderhoudsbedrijven. Hoe begin je met mobiel werken en hoe zorg je dat je kunt blijven verbeteren? Waar moet je beginnen en wat zijn de best practices voor digitaal werken binnen bedrijven waar onderhoud centraal staat?

-Klantcase Drinkwaterbedrijf Pidpa -  Uniformiteit door mobiliteit Meer info

Spreker: Kristof Gijsels – Diensthoofd distributie administratie, Pidpa

De onderhoudsdienst van afdeling distributie is de 8e gebruikersgroep binnen Pidpa die mobiel is gaan werken. Voor deze dienst zijn een 30-tal verschillende papieren formulieren (zoals werkbonnen, controle- en inspectieformulieren) op een uniforme manier via een mobiele app gedigitaliseerd. Kristof Gijsels, projectleider van de implementatie van Mobiel Werken 2.0.,  zal vertellen over de aanpak die Pidpa voor deze implementatie heeft gehanteerd. Hierbij staan  de doelstelling, het resultaat, de uitdagingen en de lessons learned centraal.

-Pauze

-Innovatieve ontwikkelingen toegepast Meer info

In deze sessie staat interactie en het uitwisselen van kennis en ervaring centraal. Door middel van 3 korte pitches zullen verschillende bedrijven hun innovatieve toepassing toelichten en tonen. De innovaties lijken ver in de toekomst. Op basis van pragmatische voorbeelden maken de sprekers duidelijk dat ze dichterbij zijn dan u denkt.

  • Round table: BigData & Predictive

Onderwerp: Data uit de klei, voorspelbaar handelen o.b.v. foto’s en vrije tekst
Spreker: Pieter Stolk, Director customer engagement, Synerscope

Met behulp van nieuwe technieken is het mogelijk om niet alleen veel sneller en goedkoper onderhoud te doen, maar er ontstaan legio nieuwe toepassingen. Door actief gebruik te maken van alle data die voorhanden is in de meeste ruwe vorm (bijvoorbeeld een foto van een werklocatie met een locatie en tijdstip) kunnen projecten op een totaal andere manier worden geadministreerd en aangestuurd. Er kan al veel meer dan je denkt en de grootste uitdaging is vooral anders leren denken en gewoon doen. In de korte demonstratie laten we zien wat er vandaag de dag mogelijk is direct uit de ruwe beschikbare data, en in de discussie bespreken we de hordes die de sector nog ervaart en hoe er met eenvoudige acties al veel verbeterd kan worden.

  • Round table: Internet of Things

Onderwerp: IoT & Business automation explained
Spreker: Jeffrey Joosten, Directeur Kresco – Business consulting & innovations, Kresco

IoT is cruciaal voor continuïteit en succes. Internet of Things in de industriële wereld (IIoT) zorgt voor efficiëntere processen en brengt nieuwe businessmodellen binnen handbereik. Met een werkende IIoT-toepassing voor mobiele toiletten tonen de IoT-partners Sentech, Kresco en Ideo deze voordelen daadwerkelijk aan. Ontdek waarom samenwerking cruciaal is voor een succesvolle IoT-toepassing, en laat je inspireren tot je eigen IIoT-applicaties en nieuwe businesskansen voor jouw bedrijf. IIoT wordt de sleutel voor bedrijfscontinuïteit en commercieel succes.

  • Round table: Augmented Reality

Onderwerp: Kennis beschikbaar als je het nodig hebt
Spreker: Jaap Giebels, Operations Manager Ideo Field Service, Ideo B.V.

Augmented Reality is dé manier om de kennis van ervaren krachten in te zetten en vast te leggen, zodat asset downtime wordt verminderd en de efficiëntie van uw onderhoudsorganisatie wordt vergroot. AR biedt de technici en experts in het veld de unieke mogelijkheid om beter en directer te communiceren. Door de echte wereld en de virtuele wereld te combineren, wordt de context verrijkt en verwarring geëlimineerd zodat de boodschap en intentie niet verloren gaan.

 

 

16:30Afsluiting & Netwerkborrel

Locatie

Ideo Event Locatie

Postillion Hotel Utrecht Bunnik 
Baan van Fectio 1
3981 HZ Bunnik

Sprekers

Erwin Wenke als spreker op het Ideo Event

Erwin Wenke

Accountmanager, Ideo B.V.

ir. Christian van Saarloos  als spreker op het Ideo Event

ir. Christian van Saarloos

Solution Architect, Ideo B.V.

Marc van ’t Hooft  als spreker op het Ideo Event

Marc van ’t Hooft

SAP EAM Consultant, Ideo B.V.

Bart Elshout  als spreker op het Ideo Event

Bart Elshout

SAP Mobility Consultant, Ideo B.V.

Jaap Giebels als spreker op het Ideo Event

Jaap Giebels

Operations Manager Ideo Field Service, Ideo B.V.

Arjan Oostdijck  als spreker op het Ideo Event

Arjan Oostdijck

Information Manager, Suiker Unie

Ruud van der Burg  als spreker op het Ideo Event

Ruud van der Burg

Maintenance Engineer, Vrumona B.V.

Jeffrey Joosten als spreker op het Ideo Event

Jeffrey Joosten

Directeur Kresco - Business consulting & innovations, Kresco

Kristof Gijsels  als spreker op het Ideo Event

Kristof Gijsels

Diensthoofd distributie administratie, Pidpa

Pieter Stolk als spreker op het Ideo Event

Pieter Stolk

Director customer engagement, Synerscope

Impressie van het event