Menu

SAP Enterprise Asset Management (EAM) biedt een schat aan functionaliteiten voor iedere onderhoudsorganisatie. Maar weet u wat de mogelijkheden zijn en maakt u hier al optimaal gebruik van? 

De markt is aan het aantrekken en dit zien we terug in de toename van de productie en de belasting op assets. Dit heeft grote invloed op de onderhoudsafdeling. Er is immers meer werk te verzetten met hetzelfde aantal technici. Daarnaast is er een grote krapte in de markt, waardoor het lastig is om gekwalificeerd personeel te werven. Hierdoor is de noodzaak hoog om technici uniform te laten werken en optimaal te ondersteunen met de juiste asset informatie. Ook kan de efficiëntie worden verbeterd bij het registreren van de uitgevoerde werkzaamheden. Hierin kunnen planning- en mobiele oplossingen een grote bijdrage leveren. Deze producten helpen uw bestaande en nieuwe technici snel en eenvoudig de actuele planning in te zien en zorgt ervoor dat alle ingevulde gegevens automatisch in uw SAP EAM systeem opgeslagen worden.

Wanneer deze thema’s u aanspreken, nodigen wij u van harte uit voor dit jubileum evenement op 19 juni in Vught. Ideo, met al meer dan 20 jaar ervaring in SAP en onderhoud, wil haar kennis en ervaring tijdens dit evenement met u delen. Een evenement waar kennis wordt gedeeld, met inspirerende best practices, en voldoende ruimte om te netwerken.

Voor wie?

Manager onderhoud, Management IT manager, Project manager, Reliability engineer, Maintenance engineer, Automation engineer en Planner.

Wat haalt u uit dit event?

Ideo geeft u inzicht in de functionaliteiten van SAP om uw onderhoudsafdeling optimaal te ondersteunen en een antwoord krijgt op de bewegingen en trends in de markt.

Naast bruikbare informatie over de mogelijkheden van SAP EAM om uw onderhoudsafdeling te ondersteunen zal planning van onderhoudsstops, technici en materieel worden besproken. De SAP oplossingen die dit mogelijk maken, worden overzichtelijk getoond. Daarnaast krijgt u advies hoe te beginnen met het mobiele werken binnen een onderhoudsafdeling. Daarbij wordt ingegaan op een specifieke mobiele oplossing die het proces ondersteunt en zetten we samen een business case op. De sprekers tonen u oplossingen die vandaag de dag eenvoudig implementeerbaar zijn en u kunnen helpen in het optimaliseren van uw werk. Naast deze schat aan informatie heeft u voldoende tijd om te netwerken met collega’s van andere bedrijven en maakt u kans op een gratis ‘Business value workshop’, waarin de case voor uw organisatie wordt uitgewerkt.

Programma

13.30Inloop met koffie/thee

14.00Welkom en introductie, trends binnen onderhoud (NVDO) Meer info

  • Spreker: Erwin Wenke – Accountmanager, Ideo B.V.

Na iedereen welkom te hebben geheten en de aanwezigen kort te hebben benoemd, zal Erwin Wenke ingaan op de trends binnen het onderhoud. Uiteraard verschilt dit per organisatie, maar op basis van de trend ontwikkeling kan de visie van een organisatie verder worden aangescherpt of bijgestuurd. Welke trends zien wij op dit moment? Wat is de reden daartoe? En wat zou u als organisatie kunnen doen om hierop te anticiperen? Erwin zal vooral ingaan op die trends waar beschikbare SAP technologie een oplossing biedt.

14.15SAP MRS voor onderhoudsbedrijven Meer info

  • Spreker: Marc van ’t Hooft – SAP EAM Business Consultant en Lean Black Belt, Ideo B.V.
  • Spreker: ir. Christian van Saarloos – Business Consultant en Solution Architect, Ideo B.V. Meer dan 20 jaar ervaring in Onderhoud en Service projecten met SAP.

De visie van SAP MRS voor onderhoudsbedrijven
Dit onderdeel geeft inzicht in de verschillende fases van maturiteit in planning. Ook wordt hierin helder gemaakt welke zaken van belang zijn bij een implementatie van SAP MRS, en wat de benadering is om een goed fundament neer te zetten alvorens verder te bouwen.

SAP MRS in de praktijk voor onderhoudsbedrijven
Dit onderdeel bevat een procesbenadering hoe SAP MRS in te zetten binnen onderhoudsbedrijven. Er zal een indruk worden gegeven hoe SAP MRS ingezet kan worden in het inplannen van onderhoudswerkzaamheden, rekening houdend met beschikbare capaciteit. SAP MRS biedt daarbij inzicht in de bezetting van intern en extern personeel, bij order en niet order-gerelateerde activiteiten. Door onderhoudswerkzaamheden te standaardiseren, kan een eerste stap richting semi-automatisch plannen worden gezet. Dit onderdeel zal een beeld geven van een mogelijke inzet van SAP MRS.

De businesscase voor planning
Met een goede businesscase van een planning oplossing geven wij u inzicht in de meerwaarde en kostenbesparing die u kunt realiseren.

Forumdiscussie  
Aan het einde van de sessie is er ruimte voor vragen en zal er een interactieve discussie zijn over een aantal belangrijke stellingen rondom een planningsoplossing. Daarnaast kunt u hier uw vragen stellen aan andere deelnemers en ook uw kennis en ervaring met hen delen.

15.10Pauze

15.25Mobiel werken voor onderhoudsbedrijven Meer info

  • Spreker: Bart Elshout – SAP Mobility Consultant, Ideo B.V.
  • Spreker: ir. Christian van Saarloos – Business Consultant / Solution Architect, Ideo B.V. Meer dan 20 jaar ervaring in Onderhoud en Service projecten met SAP

De visie van Ideo over mobiel werken voor onderhoudsbedrijven
Ideo deelt haar visie op mobiel werken binnen onderhoudsbedrijven. Hoe maak je als bedrijf de eerste stap in mobility? En welke vervolgstap kan gemaakt worden indien men al mobiel werkt? Bij de behandeling van deze vragen, zullen we de best practices van de afgelopen 20 jaar de revue laten passeren.

Mobiele oplossing: SAM (Smart Asset Management)
U krijgt alles te horen over de mobiele oplossing SAM (Smart Asset Management) en hoe dit product uw organisatie kan helpen de volgende stap te maken.

De businesscase voor mobility
Met een goede businesscase van een mobiele oplossing wordt u geholpen om de waarde van de digitale werkbon te verduidelijken.

Forumdiscussie  
Aan het einde van de sessie is er ruimte voor vragen en zal er een interactieve discussie zijn over een aantal belangrijke stellingen rondom een mobiele oplossing. Daarnaast kunt u hier uw vragen stellen aan andere deelnemers en ook uw kennis en ervaring met hen delen.

16.20Afsluiting aansluitend netwerkborrel

Locatie

Ideo Event Locatie

Landgoed Huize Bergen

In 1916 werd Landgoed Huize Bergen gebouwd in opdracht van de familie Fentener van Vlissingen–Roosenburg onder architectuur van de architect Johan Wilhelm Hanrath. Een schitterend park van zestien hectare rond de villa werd eveneens aangelegd in de negentiende eeuw door een Belgische tuinarchitect.

Landgoed Huize Bergen, waar de toekomst het verleden ontmoet!

Adres

Landgoed Huize Bergen
Glorieuxlaan 1
5261 SG Vught
+31(0)73 658 04 00

Routebeschrijving

Klik hier om uw route te bekijken.

Sprekers

Erwin Wenke als spreker op het Ideo Event

Erwin Wenke

Accountmanager, Ideo B.V.

Marc van ’t Hooft als spreker op het Ideo Event

Marc van ’t Hooft

SAP EAM Business Consultant en Lean Black Belt, Ideo B.V.

ir. Christian van Saarloos als spreker op het Ideo Event

ir. Christian van Saarloos

Business Consultant en Solution Architect, Ideo B.V.

Bart Elshout als spreker op het Ideo Event

Bart Elshout

SAP Mobility Consultant, Ideo B.V.

Impressie van het event