Menu
Logo Ideo

Laat je inspireren tot nieuwe kansen voor jouw bedrijf met hulp van IoT

Internet of Things (IoT) wordt een belangrijk hulpmiddel voor industriële bedrijven om succesvol te zijn. Het zorgt voor efficiëntere processen en brengt nieuwe verdienmodellen binnen handbereik. Ideo helpt bedrijven om hun onderhouds- en serviceprocessen te verbeteren. Bij het creëren van meerwaarde met IoT speelt Ideo een belangrijke rol.

Daarom werkt de IT-specialist sinds een jaar met sensorintegrator Sentech en IT-partner Kresco aan een concreet IoT-project. Met een werkende IoT-toepassing voor mobiele toiletten tonen ze de voordelen van Internet of Things aan. Ideo levert de software voor onderhouds- en serviceplanning in het IoT-systeem. Ontdek wat er nodig is voor een succesvolle IoT-toepassing en laat je inspireren tot nieuwe mogelijkheden voor jouw bedrijf.

IoT-showcase spreekt tot de verbeelding

De mobiele IoT-toiletten werken als showcase om te laten zien wat je met IoT kunt en hoe je een IoT-project moet aanpakken. Sales director John van Rooij legt uit waarom Ideo partner is in het gezamenlijke IoT-project. “Onze klanten willen IoT praktisch uitgelegd hebben. Dan helpt een showcase die buiten hun eigen vakgebied ligt. Anders krijg je een discussie over voorbeelden die niet helemaal overeenkomen met de praktijk. Bij een mobiel toilet kan iedereen zich wat voorstellen”, zegt hij gniffelend.

Met bestaande technieken meer bereiken

In de front-end van de mobiele toiletoplossing komt de meerwaarde van Ideo tot uiting. Van Rooij: “Wij zijn een system integrator met een focus op software voor service- en onderhoudsprocessen. Met software en data optimaliseren wij onder andere werkorderprocessen voor monteurs. Ideo werkt veel voor onderhoudsbedrijven, nutsbedrijven, de maakindustrie en procesindustrie.”

“Ik ben ervan overtuigd dat alle technologieën er zijn. De innovaties zitten hem in het combineren van de verschillende technologieën”, zegt Van Rooij. “In het onderhoudsvakgebied zie je dat storingen getriggerd worden door mensen, maar ook door apparaten zelf. Dan kom je dus op het terrein van IoT. Ook daarin willen wij ondersteunend zijn, want we zien dat IoT bedrijven in staat stelt om hun businessmodel aan te passen.“

Software maakt IoT-toiletten slim

Van Rooij: “We leveren een applicatie die kan omgaan met triggers van apparaten en datasystemen. Kresco levert de middleware met data en data-analyse van de sensordata en data van andere bronnen. Dat systeem is zo ingesteld dat het triggers voor werkorders genereert.”

“Met producten van ClickSoftware interpreteren we de informatie en vertalen die naar concrete opdrachten voor monteurs, die ze op een smartphone of tablet binnenkrijgen. Het systeem houdt rekening met verschillende prioriteiten. Je kunt je voorstellen dat een omgevallen toilet met de deurzijde naar beneden en een persoon erin, de hoogste prioriteit krijgt”, zegt van Rooij.

Aansprekende simulaties

De IoT-partners hebben samen verschillende scenario’s uitgewerkt. Van Rooij: “Er kunnen allerlei problemen met mobiele toiletten ontstaan. Een defect slot, een volle afvaltank, een vies toilet, een omgevallen toilet. Daarnaast wil je de toiletcapaciteit kunnen voorspellen. Op basis van verschillende tastbare gebeurtenissen simuleren we een mobiel toiletbedrijf met de schaalmodellen, dashboarding en planningssoftware.”

Lees en zie alles over de IoT-showcase

Bekijk de themawebsite waarop de werking van de IoT-toepassing zichtbaar wordt,  alle aspecten en disciplines die bij deze IoT-ontwikkeling komen kijken zijn hier beschreven.