Menu

Zeker waar. Innovatie is geen doel op zich. Het is een middel, maar wel een middel om de veranderende wereld het hoofd te bieden. Innovatie geeft je als bedrijf de mogelijkheid om betere overlevingskansen voor de toekomst te realiseren. De inzet van nieuwe technologieën geeft je een springplank om een onderscheidende positie in de markt te creëren en daarnaast om bestaande processen beter uit te nutten.

Het initiëren van een innovatiecultuur kan het verschil maken tussen een faillissement en een succesvol bedrijf. Het opzetten van een innovatiecultuur is één van de belangrijkste redenen geweest waarom Fuji de crisis kon overwinnen en waarom Kodak faalde (zie onder voor meer info). Daarvoor is wel een bepaalde vorm van leiderschap nodig.

Ben jij een Kodak-leider of Fuji-leider? Maak jij je druk om de toekomst van je bedrijf? Ben je bereid je te verdiepen in de nieuwe technische mogelijkheden? Durf jij het aan om innovatieprojecten op te starten om het bedrijf te verbeteren? Of blijf je liever hangen in de huidige situatie en ga je bewegen als het hopelijk niet te laat is?

Voor de innoverende leider zijn we graag de helpende hand om innovatie tot een succes te maken. Dat wil zeggen, Ideo heeft een aanpak die innovatie onderdeel maakt van de bedrijfsstrategie: Value-added Innovation. Daarnaast hebben we een implementatiemethode die investeringen in innovatie effectiever en efficiënter maken: Small Group Innovations.

Value Added Innovation

Innovatie moet toegevoegde waarde (added value) bieden voor het bedrijf. Een bedrijf moet een duidelijk beeld hebben waar zij staat, maar ook wie zij wil zijn in de toekomst. Een assessment kan dit helder in kaart brengen waarbij wij kunnen faciliteren. Het helpt ook enorm om te weten waar u momenteel staat ten opzichte van de concurrentie (benchmarking).

Small Group Innovations

Kleine innovatieteams maken het mogelijk om op een beheersbare en effectieve wijze de innovatiecultuur op gang te brengen. Deze teams bieden de gelegenheid om mens en technologie op een prettige manier met elkaar kennis te laten maken. Ideo heeft een unieke innovatiemethode ontwikkeld waarvan de wortels liggen in de Operational Excellence methoden: Small Group Innovations

Wil je meer weten over Value Added Innovation of Small Group Innovations stuur gerust een mailtje naar patrick.van.de.kamp@www.ideo-nl.com

Kodak en Fuji

Meer info over het verschil tussen Kodak en Fuji is te vinden in de onderstaande links.

Wat is uw toekomst: bent u Kodak of Fujifilm?
Fujifilm Found a Way to Innovate and Survive Digital. Why Didn’t Kodak?