Menu

Maasdelta Groep verbeterde én versnelde het onderhoudsproces aanzienlijk dankzij mobiele oplossingen van Ideo.

Over Maasdelta Groep

De Stichting Maasdelta Groep is de verhuurder van zo’n 16.500 woningen en bedrijfsruimten in Hellevoetsluis, Spijkenisse, Maassluis en Rotterdam. Vanuit de lokale vestigingen bieden ze hun klanten een gevarieerd aanbod aan huur- en koopwoningen.

De uitdaging

Net als veel andere bedrijven heeft Maasdelta groep te maken met niet-planmatig onderhoud op hun assets. Een realtime planning en altijd en overal toegang tot belangrijke data is cruciaal om efficiënt te werk te gaan.

Met de gecombineerde oplossing van Ctac en Ideo kunnen woningcorporaties (niet-) planmatige onderhoudsprocessen en huurmutaties volledig mobiel uitvoeren.

Gekozen oplossing

Deze Rotterdamse corporatie verbeterde én versnelde hun onderhoudsproces aanzienlijk. Dit is gerealiseerd door de succesvolle inzet van 2 bewezen mobiele producten van Ideo: Mobiele Vakmannen en Mobiele Huurinspectie.

Deze innovatieve oplossing van Ideo op basis van SAP fungeert als schakel tussen klanten, corporatie en aannemers. Het niet‐planmatige onderhoudsproces verloopt dankzij SAP/CHARE eenvoudig en overzichtelijk. 1. ‘one‐call‐done’ principe (klanten contact) 2. realtime planning 3. 100% mobiel 4. geen papieren meer.

Door de inzet van deze producten is Maasdelta in staat compleet mobiel de reparatieverzoeken uit te laten voeren door hun vakmannen. Daarnaast is het nu voor Maasdelta mogelijk om mobiele inspecties uit te voeren ten behoeve van mutaties, opleveringen en groot onderhoud. Zowel de Mobiele Vakmannen als de Mobiele Huurinspecties worden aangestuurd door real-time planning uitgevoerd in SAP MRS en ondersteunen volledig het papierloos afhandelen van deze processen. Met de gecombineerde oplossing van Ctac en Ideo kunnen woningcorporaties zoals Maasdelta (niet-) planmatige onderhoudsprocessen en huurmutaties volledig mobiel uitvoeren. Een corporatie realiseert hiermee een optimale planning en inzet van mensen.

Resultaat/ Voordelen

  • Mobiele inspecties uitvoeren ten behoeve van mutaties, opleveringen en groot onderhoud
  • Compleet mobiel  reparatieverzoeken uitvoeren
  • Real-time planning uitgevoerd in SAP MRS
  • Volledig papierloos afhandelen van  processen
  • Optimale planning en inzet van mensen

Facts

Klant: Maasdelta groep

Gebruikte oplossingen:

  • Ideo Mobiele Vakmannen
  • Ideo Mobiele Huurinspectie

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.