Menu

Philips behaalt efficiency door optimalisatie van het wereldwijde service proces dankzij inzet van planningstool en mobiel.

Over Philips Healthcare

Philips Healthcare levert wereldwijd medische systemen. De Philips productlijn bevat ‘best-in-class’ technologieën op het gebied van o.a. röntgen, ultrasound, magnetic resonance, computed tomopgraphy, nucleaire medicijnen, PET en oncologische systemen.

Philips Healthcare heeft een omzet van 6,5 miljard, is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en heeft circa 31.000 mensen in dienst.

De uitdaging

Om het wereldwijde service proces verder te optimaliseren heeft Philips Healthcare een ‘global template’ ontwikkeld. Hiermee wordt een éénduidige manier van werken gerealiseerd binnen het service proces. Wereldwijd heeft Philips Healthcare in de service afdeling 4500 ingenieurs werken in 22 landen. Ideo heeft voor het wereldwijde service proces de ontwerp- en ontwikkelfase van de ‘global template’ geleid. Om wereldwijd een éénduidige uitrol in de sales en service organisaties te garanderen, heeft Ideo een sleutelrol vervuld in de ondersteuning en controle hiervan.

Een wereldwijde invoering van een nieuwe mobiele applicatie vraagt van de projectmedewerkers bijzonder goede communicatieve vaardigheden tijdens de voorbereiding en uitvoering. Binnen dit project is Ideo gestart met het opzetten van een Proof of Concept (PoC).

Gekozen oplossing

Planning
Voor de planning van de 4500 buitendienstmedewerkers is gekozen voor ClickSchedule van ClickSoftware. De ClickSchedule oplossing van Philips Healthcare is voorzien van minimale aanpassingen. De meeste van hun huidige planningseisen zijn ‘out of the box’ functionaliteiten van ClickSchedule. ClickSchedule maakt het mogelijk (semi-) automatisch field service engineers in te plannen. De gecertificeerde interface met SAP garandeert een in de praktijk bewezen en door de leverancier ondersteunde integratie.

Mobiel
Om de buitendienstmedewerkers van Philips Healthcare efficiënt aan te sturen is er gekozen voor twee Mobiele Oplossing beiden gebaseerd op SAP. De Performance Assurance (PA) oplossing is op basis van een SAP NetWeaver Mobile 7.1 middleware en de Work Order Management (WOM) applicatie is op basis van een Sybase middleware. De twee losstaande applicaties worden op de front-end met elkaar geïntegreerd om zo zorg te dragen dat de business processen integraal afgespeeld kunnen worden.

WOM is de applicatie waarin de monteur administratief zijn order afwerkt. PA is de mobiele inspectie applicatie. Deze is gebaseerd op de nieuwste mobile infrastructuur van SAP. Basis van deze module is de Ideo MQM oplossing. Ideo heeft een adviserende rol gehad in de hardware keuze. Maar de aanschaf van de hardware is per land geregeld. De inspectie module is op basis van SAP software ontwikkeld. Ideo maakt hierbij gebruik van de standaard ter beschikking staande mogelijkheden van SAP.

De standaard project management aanpak van SAP en Philips is gehanteerd. Dit project is volgens de standaard ASAP methodiek uitgerold. Een wereldwijde invoering van een nieuwe mobiele applicatie vraagt van de projectmedewerkers bijzonder goede communicatieve vaardigheden tijdens de voorbereiding en uitvoering. Binnen dit project is Ideo gestart met het opzetten van een Proof of Concept (PoC). Met deze PoC is een breed draagvlak gecreëerd binnen de wereldwijde organisatie. Hierin heeft Ideo vooral haar  inhoudelijke bijdrage geleverd.

Resultaat/ Voordelen

  • Wereldwijd een eenduidige manier van werken door de geïmplementeerde mobiele- en planningsoplossing
  • Orders en inspectie gegevens worden direct geregistreerd op de mobiele oplossing
  • Klantentevredenheid wordt verhoogd door een snellere en betere dienstverlening
  • Kosten besparing en verhoging van de efficiency intern voor de wereldwijde Philips Healthcare organisatie

Facts

Klant: Philips Healthcare

Gebruikte oplossingen:

  • SAP ERP
  • ClickSchedule
  • SAP MAM
  • MQM
  • ESS
  • SAP Mobile Infrastructure

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.