Menu

Verbeterde communicatie tussen de technische specialist in het veld en de frontdesk door SAP MRS en Ideo’s mobiele oplossing.

Over Plantin/ Tetterode

Tetterode en Plantin zijn Nederlands en Belgisch grootste leverancier en full-service aanbieder voor de grafische sector. Tetterode en Plantin bieden productielijnen, producten, verbruiksgoederen, cursussen en service- & onderhoudsdiensten voor de prepress, press en postpress aan.

De uitdaging

Vanuit een intern onderzoek naar het huidige service- en onderhoudsproces is de behoefte ontstaan om dit proces verder te optimaliseren.

Tetterode en Platin hebben meer dan 100 technisch specialisten in dienst welke werkzaam zijn op verschillende locaties in Nederland en België. Uit het interne onderzoek bleek dat er behoefte was aan optimalisatie van de informatievoorziening tussen de specialist in het veld en de frontdesk. Omdat SAP het ERP systeem is van Tetterode en Plantin is deze behoefte vervuld middels SAP applicaties welke naadloos integreren met het bestaande SAP systeem. Er is gekozen voor SAP applicaties omdat het de gewenste functionaliteiten volledig invult en om kostbare interfaces met derde partij software te vermijden.

Klanten worden sneller en beter geholpen doordat de communicatie is verbeterd tussen de technische specialist en de frontdesk.

Gekozen oplossing

Het service- en onderhoudsproces in SAP is door Ideo verder ingericht om de communicatie tussen de specialist in het veld en de frontdesk te verbeteren. Om dit te bereiken is een combinatie ingezet van een SAP planning- en mobiele oplossing.

SAP Multi Resource Scheduling (MRS) is de planningsoplossing van SAP en is ingezet bij Tetterode en Plantin. De door de servicedesk gecreëerde orders zijn zichtbaar in het MRS planbord. De planner heeft hier direct inzicht in de beschikbaarheid van de specialisten van de verantwoordelijke divisie. De planner kan eenvoudig orders inplannen door middel van een ‘drag & drop’ principe op de beschikbare specialisten.

De ingeplande orders worden direct zichtbaar op de PDA van de technische specialist. De specialist kan de betreffende order accepteren waarna hij via zijn PDA met TomTom direct navigeert naar het werkadres vanuit de order.

Na voltooiing van de werkzaamheden kan de specialist op zijn laptop via SAP Mobile Asset Management (MAM) de tellerstand en kenmerken van het technisch object eenvoudig invoeren. Daarnaast is het mogelijk om de gewerkte uren en verbruikte materialen terug te melden. Binnen de applicatie wordt een servicerapport gecreëerd welke de klant kan tekenen voor akkoord, waarna het rapport verzonden wordt naar het e-mailadres van de klant.

SAP MRS maakt het mogelijk om in de afdeling- en orderspecifieke kenmerken van de inzetplanning te voorzien. Per afdeling kan een profiel worden opgezet, zodat de planner de beschikking krijgt over de juiste gegevens en waarschuwingen als aan planningsregels niet wordt voldaan.

Zo is het bij storingen zaak om gedetailleerd inzicht te hebben in de dagplanning en de locaties van de technische specialisten. Daarnaast is het voor projectmatig werk belangrijk dat voor de langere termijn kan worden gekeken of de gewenste personen, en andere resources (gereedschappen en materialen) beschikbaar zijn.

Ideo implementeert op basis van de beproefde ASAP methodiek. De gewenste functionaliteiten zijn ontwikkeld op basis van standaard SAP. Door vooraf in de blauwdruk vastgelegde basisfunctionaliteiten zijn de applicaties volgens specificaties opgeleverd binnen de strakke tijdlijn van het project. Hiernaast zijn diverse changes ingevoerd vanuit de organisatie na het geven van demonstraties en acceptatietesten welke door Ideo tijdig zijn ontwikkeld binnen het product.

Resultaat/ Voordelen

  • Klanten worden sneller en beter geholpen doordat de communicatie is verbeterd tussen de technische specialist en de frontdesk
  • De klantentevredenheid is gestegen door de optimalisatie van het service- en onderhoudsproces
  • Ook is hiermee de ‘first time fix’ verhoogd
  • Het facturatie proces aan de klant is versneld door de mobiele oplossing. De klant ziet welke werkzaamheden zijn verricht, de klant tekent en geeft direct akkoord voor de werkzaamheden

Facts

Klant: PlantinTetterode

Gebruikte oplossingen:

  • SAP PM/CS
  • SAP MRS
  • SAP MAM
  • SAP Mobile Infrastructure

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.