Menu

Ideo implementeert SAP MRS bij RET Techniek en biedt daarmee real-time inzichten in beschikbaarheid en ingeplande opdrachten.

Over RET

RET verzorgt het regionale openbaar vervoer in Rotterdam. De afdelingen Ingenieursbureau, Vlootservices, Vlootmanagement, Inframanagement en Infraservices zorgen ervoor dat de infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. Ze voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging.

De uitdaging

Met de inzet van SAP MRS wil  RET een eenduidige manier van plannen binnen Infra Services en Vlootservices. Het werken met eén geïntegreerde planningstool. Het idee hierachter is één bron, één waarheid. Ook wil men beter zicht op beschikbare capaciteit. Specifieke kennis (bijv. veiligheidsman) kan zo ook op andere plekken worden ingezet waardoor inhuur van externe partijen niet nodig is. Een betere kwaliteit van stuurinformatie en een betere borging van objectgericht onderhoud. Ook verwacht RET minder tijd kwijt te zijn aan voortgangsmonitoring door direct inzicht in werkelijk gemaakt uren.

SAP MRS biedt RET real-time inzicht in beschikbaarheid en ingeplande opdrachten, een uniforme werkwijze en één centrale plaats van registratie.

Gekozen oplossing

Om deze doelstellingen te behalen is gekozen voor een planningstool dat naadloos integreert met SAP en direct door de juiste medewerkers te benaderen is. SAP MRS geeft inzicht in de korte- en langetermijnplanning. Dit wordt mogelijk gemaakt door een resourceplanning waarbij technische specialisten in een team zijn opgenomen en een planning op werkplekniveau zichtbaar is. Door de directe integratie met SAP HR zijn de relevante gegevens zoals bijvoorbeeld het werktijden rooster of beschikbaarheid, zichtbaar in het planbord. SAP MRS toont de benodigde productie hulpmiddelen ter uitvoering van een opdracht en biedt de mogelijkheid deze in te plannen voor specifieke werkzaamheden. Door materiaalbeschikbaarheidscontrole zal een opdracht nooit worden ingepland indien de benodigde materialen niet voorradig zijn. Daarnaast worden de actuele statussen van de opdrachten zichtbaar gemaakt in het planbord. Hierdoor ziet de planner in één oogopslag de voortgang van het ingeplande werk.

SAP MRS biedt RET real-time inzicht in beschikbaarheid en ingeplande opdrachten, een uniforme werkwijze en één centrale plaats van registratie. SAP Infra Service is de eerste afdeling binnen RET die live is met SAP MRS. Infra Service is daarmee een voorbeeld voor de afdeling Vlootservices, die snel zal volgen.

Resultaat/ Voordelen

  • Dankzij naadloze integratie met SAP is de informatie direct door de juiste medewerkers te benaderen
  • Efficiënter werken, omdat een opdracht nooit wordt ingepland als de benodigde materialen niet voorradig zijn
  • Real-time inzicht in beschikbaarheid en ingeplande opdrachten

Facts

Klant: RET

Gebruikte oplossingen:

  • SAP MRS

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.