Menu

Het SAP MRS planbord biedt Tata Steel een geoptimaliseerde planning met een duidelijk overzicht van de inzet op de korte- en middellange termijn.

Over Tata Steel

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Tata Steel wil verantwoord staal maken. Dat is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

De uitdaging

Tata Steel werkte met Excel sheets voor de benodigde onderhoudsplanning binnen bepaalde afdelingen. Binnen het bedrijfsonderdeel HTD is de behoefte ontstaan om de planning te optimaliseren. Intern zijn de verschillende planningstool geanalyseerd. Door alle mogelijkheden die de planningtools van SAP biedt is er gekozen voor SAP Multi Resource Scheduling (MRS). De doelstelling van het project is om de huidige planning van de onderhoudsorders in Excel te vervangen door het grafische planbord in SAP MRS. Het project is geïnitieerd om efficiënter te kunnen werken binnen het bedrijfsonderdeel HTD.

Met SAP MRS is het mogelijk de lange termijn planning te beheren en te realiseren. Voor de realisatie van de gewenste inzetplanning functionaliteit zijn diverse SAP producten ingezet.

Gekozen oplossing

Binnen Tata Steel in IJmuiden bestaat het bedrijfsonderdeel HTD, dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor de interne onderhoudsservices. Binnen HTD bedrijfsonderdeel is er de afdeling GMD (Gereedschap Machine Dienst) deze afdeling verzorgt het onderhoud dat uitgevoerd wordt aan gereedschappen en machines. HTD bedrijfsonderdeel is intern verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogwaardige industriële service. De interne services binnen HTD bestaan uit:

  • Het uitvoeren van inspecties, onderhoud en modificaties aan complexe installaties en apparatuur
  • Het ontwikkelen, produceren en onderhouden van complexe installaties
  • Supervisie
  • Onderhoudsoptimalisatie

SAP MRS

SAP Multi Resource Scheduling was voor Tata Steel de ideale oplossing om de planningsafdeling te voorzien van de juiste resource en planningsinformatie. Met een planningsprofiel per discipline wordt de planner voorzien van relevante informatie en van automatische waarschuwingen als planningregels overtreden worden. Binnen Tata Steel is het van groot belang dat voor de langere termijn planningen kunnen worden gemaakt, hierbij wordt er ver van te voren gekeken of de gewenste personen en materiaal beschikbaar zijn. Met SAP MRS is het mogelijk de lange termijn planning te beheren en te realiseren. Voor de realisatie van de gewenste inzetplanning functionaliteit zijn diverse SAP producten ingezet. Deze producten zorgen voor een naadloze integratie van de diverse onderhoudstaken naar MRS, extra ordergegevens doorgeven naar MRS en statusintegratie tussen ordertaken en MRS toewijzen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de ‘MRS kwalificaties’ om de juiste gecertificeerde en gekwalificeerde mensen te plannen op de juiste opdrachten, daarbij wordt het inplannen van de benodigde speciaal gereedschap ook een eenvoudige klus.

Rapportage mogelijkheden

Om het planningsproces verder te optimaliseren zijn rapportage mogelijkheden gecreëerd. Zo is er binnen de afdeling een duidelijk overzicht en is het eenvoudig openstaande activiteiten te beheren. Met de rapportages kunnen geplande uren versus werkelijke uren worden getoond zodat wanneer nodig het proces direct kan worden bijgestuurd.

Implementatie

Ideo heeft in samenwerking met het projectteam van Tata Steel de implementatie gerealiseerd. De implementatie is achtereenvolgens uitgevoerd in de ontwikkel, test en productieomgeving. Het volgen van deze methode waarborgt de werking van de bedrijfsprocessen waarbij de testwerkzaamheden (unit testen, gebruikers acceptatietesten en integratietesten) de zekerheid geven voor een probleemloze go-live. Projectmanagement is gedurende het project uitgevoerd volgens de Prince2 methode.

Resultaat/ Voordelen

  • De planningsafdeling wordt voorzien van de juiste resource en planningsinformatie
  • Gemakkelijk de lange termijn planning  beheren en te realiseren
  • Met de rapportages kunnen geplande uren versus werkelijke uren worden getoond zodat wanneer nodig het proces direct kan worden bijgestuurd

Facts

Klant: Tata Steel

Gebruikte oplossingen:

  • SAP MRS

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.