Menu

WML kiest Ideo voor implementatie Mobiel Werken en reduceert aantal fte’s en kosten.

Over WML

WML levert per jaar zo’n 71 miljoen kubieke meter drinkwater aan 540.000 particuliere en zakelijke klanten in geheel Limburg. De waterleidingmaatschappij ontstond uit clustering van lokale waterbedrijven. Pas sinds de laatste fusie in 2002 behoort de gehele provincie tot hun leveringsgebied. WML heeft zijn hoofdkantoor in Maastricht; van de bijna 400 medewerkers werken er 136 in de buitendienst. WML heeft ook nog diverse installaties op 28 locaties verspreid over de provincie.

De uitdaging

In 2008 startte WML een programma om operational excellence te bereiken. Daartoe werd de organisatie ingericht op procesmatig werken, daarbij maximaal ondersteund door een verdere invoering van SAP.  Onder de naam ‘SAP VENTO’ begon een omvangrijk programma met een aantal belangrijke speerpunten, waaronder  ‘invoer aan de bron’ en het verhogen van de procesefficiency. Belangrijk onderdeel is dat medewerkers in alle geledingen directe toegang moeten hebben tot de juiste informatie.

De mobiele oplossingen zorgen ervoor dat de informatie over de werkzaamheden real-time beschikbaar is in SAP, waardoor beslissingen altijd gebaseerd zijn op actuele data.

Gekozen oplossing

Er werden upgrades van de bestaande SAP CRM en SAP ISU (ISU, Industry Solution for Utilities) uitgevoerd en een volledige implementatie verricht van SAP Enterprise Central Component. Op dit stevige fundament werden diverse modules en een compleet platform voor mobility geïnstalleerd. Ideo werd als officieel SAP partner onderdeel van het implementatieteam.

De mobiele oplossing Ideo MWM (Mobile Work Management) is speciaal ontworpen voor bedrijven die werken met een buitendienst. De applicatie draait al bij veel van dergelijke bedrijven, vooral in de utility-sector. Een gedeelte van de buitendienstmedewerkers van WML werkt nu met Ideo MWM en dit was de laatste fase van het uitrollen van alle mobiele oplossingen voor buitendienstmedewerkers.

De MWM-applicatie verbindt de medewerkers van WML rechtstreeks met SAP en ondersteunt hen in hun totale administratieve proces. Hierdoor kunnen ze waarnemingen vastleggen, storingen melden en werkzaamheden omschrijven. Ze kunnen hun planning inzien, hun uren boeken, en omschrijvingen over de oorzaak van storingen terug melden. Dit alles gebeurt online, dus de gegevens worden rechtstreeks in SAP ingevoerd. Er zit tevens een koppeling met documentmanagement in, zodat ze documentatie over getroffen objecten kunnen inzien. En natuurlijk hebben ze ook toegang tot handleidingen en werkinstructies via hun mobiele device.

Resultaat/ Voordelen

De mobiele oplossing geeft invulling aan het WML-principe van ‘invoer aan de bron’ en ontlast de medewerkers van het meestal onprettig gevonden administratieve werk achteraf. Bovendien heeft de binnendienst altijd de beschikking over real-time informatie inzake storingen en werkzaamheden.

  • Efficiency verbetering van alle buitendienst processen
  • De invoering van één van de mobiele oplossingen heeft direct geleid tot een reductie van fte’s en kosten.
  • De mobiele oplossingen zorgen ervoor dat de informatie over de werkzaamheden van de buitendienstmedewerkers, zoals de gekozen aanpak voor een bepaald werk, de daaraan bestede tijd en bijvoorbeeld de gebruikte materialen, real-time beschikbaar zijn in SAP. Aan de hand van die feitelijke informatie wordt heel veel inzicht verkregen in de processen
  • Inzicht in individuele prestaties

Facts

Klant: Waterleiding Maatschappij Limburg (WML)

Gebruikte oplossingen:

  • SAP CRM
  • SAP ISU (ISS voor de Utility Industry)
  • SAP Enterprise Central Component

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.