Menu
Logo Ideo

Steeds vaker zien wij de behoefte ontstaan om de SAP-wereld te ontsluiten via Office365 (SharePoint) en zo ook documenten vanuit beide domeinen samen te brengen.

Dit maakt het mogelijk om de gestructureerde wereld, van de bedrijfsapplicaties waar bedrijfsdata wordt opgeslagen volgens de bedrijfsprocessen, te kunnen verbinden met de ongestructureerde wereld, waar we voornamelijk spreken over documenten, tekeningen en communicatie.

Op deze manier kan de Office365 gebruiker werken met data die deels afkomstig is uit SAP, en zo kan een SAP-gebruiker juist weer documenten opvragen welke in SharePoint zijn opgeslagen. En dit alles kan op basis van dossier gerelateerd werken en/of het toepassen van Case Management.

Met de inzet van het Ometa Framework wordt dit mogelijk gemaakt. Het Ometa Framework bestaat uit een aantal modules die eenvoudig geconfigureerd kunnen worden. De functionaliteiten van het framework kunnen op basis van de wensen van de klant gefaseerd worden geïmplementeerd en gebruikt.

In de basis ondersteunt het Ometa Framework de integratie tussen SAP en SharePoint in het ontsluiten van SAP-data en het ontsluiten van documenten. Uiteindelijk kan een klant gebruik maken van de Case Management module en functionaliteit, voor het dossier gerelateerd werken.

De ontsluiting tussen SharePoint en SAP is bi-directioneel, dit betekent dat zowel uit SharePoint als ERP de documenten beheerd kunnen worden. De data ontsluiting is real-time: de werkelijke gegevens uit SAP zijn direct beschikbaar in SharePoint.

Kort na de samenwerking met Ometa zijn er twee klanten van Ideo die de voordelen zagen van het gebruik van het Ometa Framework. Deze klanten gebruiken nu de oplossing in een productieve omgeving en zijn nu drukdoende de verdere uitrol van functionaliteiten van het Ometa Framework.

Mocht u meer willen weten van de mogelijkheden van het Ometa Framework, neem dan gerust contact op met ons.