Menu

De NVDO, SAP en Ideo kijken terug op een leuke en waardevolle middag.

Terugblik

In het FrieslandCampina Innovation Center komen de NVDO, Ideo en SAP samen om te spreken over ‘Intelligent Asset Management’. Lekker sleutelen, mobiliteit en samenwerking zijn het gesprek van de dag. 4 juni 2019, Wageningen

Hoe kan onderhoud leuk zijn? Dat is de vraag die Patrick van de Kamp (Director Alliances & Innovation) stelt. Is dat een vrijdagmiddagborrel, een powernap op het werk of dansen en zingen? De vraag suggereert dat onderhoud in de basis niet leuk zou zijn, maar we zitten met z’n allen in het onderhoud omdát we het leuk vinden. Want de mens staat centraal: de handen uit de mouwen, met nieuwe tools werken, een gemeenschappelijk doel met je klant hebben en continu verbeteren. Dát is wat onderhoud leuk maakt.

Bas Kimpel (voorzitter NVDO) vertelt over de activiteiten van de vereniging. De maatschappij is onderhevig aan verandering, en wij zullen moeten blijven meebewegen met de stroming. Thema’s en trends houden we bij in het onderhoudskompas, en ook proberen we regelgeving in de EU te beïnvloeden ten behoeve van de maintenance engineer.

Marc Bruurmijn (Senior Solutions Sales Manager bij SAP) bekijkt wat we binnen een bedrijf willen tegenover wat we daadwerkelijk doen. Hoe kan je onderhoud voorspellen in de 24/7 economie? 76% van de bedrijven vinden het belangrijk om onderhoud goed te kunnen voorspellen aan de hand van datamodellen, maar slechts 21% past voorspellend en preventief onderhoud efficiënt toe.

Met een interactieve, door Hans-Jan Rijbering (Businesscartoonist) live-getekende presentatie spraken Christiaan van Saarloos (Principal Consultant bij Ideo), Johan Amsing (Managing Consultant bij Ideo) en Erik van de Ven (SAP consultant bij Ideo) over een praktijkcase, waarbij een pomp in een woestijnomgeving geplaatst wordt. Deze nieuwe situatie vereist het uitvoeren van een RC- en FMEA analyse om te bepalen welke onderhoudsmaatregelen genomen moeten worden.. De samenwerking, conditie monitoring en vervolgens de koppeling naar het eigen SAP systeem met mobiele omsluiting wordt behandeld.

Vervolgens neemt Geert Verhoeven (Site Manager bij FrieslandCampina) ons mee in het Innovation Center en toont aan de hand van interactieve installaties de werkzaamheden, werkwijze en alle verschillende producten binnen FrieslandCampina, met een indrukwekkend uitzicht op de actieve plant.

Eugenen Louw (Senior Business Analyst Plant Maintenance bij FrieslandCampina) licht het systeem binnen FrieslandCampina toe. Hij vertelt waarom je mobiel moet zijn in een fabriek: monteurs moeten van de werkvloer naar een kantooromgeving lopen om hun administratie uit te voeren en nieuwe werkbonnen op te halen en hebben te maken met kledingwissels in verband met de hygiëne. Dit leidt tot tijdverlies. FrieslandCampina vangt deze specifieke problemen af met hun MOMA – Mobile Maintenance – Applicatie.

Dankzij de betrokkenheid van de aanwezige deelnemers wordt de dag succesvol afgesloten met een netwerkborrel. Alle aanwezigen, bedankt voor jullie bijdrage!

Bekijk de event-video