Menu
Logo Ideo

Ideo is reeds 20 jaar expert op het gebied van service- en onderhoudsprocessen binnen SAP. Dit wordt onderstreept door het grote aantal succesvol uitgevoerde projecten. Naast het voorzien van een goed fundament voor service en onderhoud is Ideo gespecialiseerd in mobility, planning, document management en GIS. Bij al deze projecten zien we het toenemende belang van goede master data steeds weer terugkomen. Zeker met het oog op nieuwe ontwikkelingen als AIN, IoT en PDMS. Deze ontwikkelingen kunnen alleen succesvol worden toegepast als de kwaliteit van de master data en de governance gewaarborgd is.

De nieuwe Bi-Modale architectuur van SAP, waarbij een ‘Digital Core’ en bijbehorende ‘Digital Innovation Systems’ worden onderscheiden (zie ook het artikel “De nieuwe architectuur”). SAP MDG speelt hierbij een prominente rol voor het synchroniseren van de master data over alle systemen.

Ideo is dan ook verheugd dat we per april 2018 officieel partner zijn van Utopia. Utopia is een zeer ervaren implementatiepartner voor SAP Master Data Governance (MDG) en heeft onder andere een SAP Solution Extension gemaakt op MDG voor Enterprise Asset Management. Tezamen met de jarenlang opgebouwde EAM proceskennis van Ideo biedt deze samenwerking alles voor een succesvolle implementatie van het EAM master data governance proces.

Met MDG is het mogelijk om masterdata van SAP objecten gecentraliseerd te beheren, om zo de data consistentie te waarborgen. Het is hierbij mogelijk om het aanmaken en wijzigen van objecten zoals equipments in een (MDG) omgeving uit te voeren, en de wijzingen geautomatiseerd te repliceren naar andere omgevingen. Verder is het mogelijk om bij wijzigingsvoorstellen een goedkeuringsflow te hanteren, zodat wijzigingen beoordeeld kunnen worden alvorens ze daadwerkelijk worden gewijzigd. Dit kan bijvoorbeeld een adreswijzigingsvoorstel door een monteur zijn, die via de goedkeuringsflow wordt gecontroleerd door de afdeling asset management.

Recentelijk heeft een geselecteerde groep van 10 Ideo consultants de Utopia training gevolgd. Hierin werden de onderdelen MDG EAM (functieplaatsen, equipments, BOM’s, taaklijsten, onderhoudsplannen, werkplekken en meetpunten) en MDG AIW (SAP Asset Information Workbench; een gebruikersvriendelijk platform voor monitoring, opvolging en beheer van asset structuren over meerdere systemen) behandeld.

Ideo staat bekend als een innovatief bedrijf dat met integraties de toegevoegde waarde van SAP service en onderhoud voor klanten nog verder verhoogt. In Utopia is een partner met dezelfde passie voor techniek en commitment naar klanten gevonden. Door deze samenwerking kunnen we onze klanten een naadloze oplossing bieden voor hun master data management proces. Ons inziens een essentiële voorwaarde voor een optimale ondersteuning van uw service- en onderhoudsprocessen en de bijbehorende integratie van mobility, planning, documenten en GIS.