Menu
Logo Ideo

Netbeheerders en waterleidingmaatschappijen hebben een aantal van de meest uiteenlopende vereisten als het gaat om het plannen en managen van hun buitendienst. Het is een uitdaging voor nutsbedrijven om een enkele oplossing te vinden die de verschillende types werk kan managen en tegelijkertijd een uniform beeld biedt in alle bedrijfstakken.

Gartner

Naarmate de druk toeneemt om de klanttevredenheid hoog te houden, tegelijkertijd grote infrastructuurprojecten uit te voeren en ook het hoofd te bieden aan een teruglopend en vergrijzend personeelsbestand, is er een ware digitale revolutie op gang gekomen. Volgens Gartner zal in 2020 50% van de implementaties van een Mobile Field Force Management (MFFM) oplossing binnen de nutssector een cloud / SaaS product zijn. Of u nu al een systeem hebt om de productiviteit en efficiëntie van uw buitendienst te optimaliseren of dat u helemaal opnieuw begint, het is belangrijk om de richting van de markt en de beschikbare opties te begrijpen.

IDC Energy Insights publiceerde een nieuwe marktevaluatie die nutsbedrijven de informatie geeft die ze nodig hebben bij het beoordelen van oplossingen voor het mobiele personeelsbestand. Het Critical Capabilities rapport evalueert de productmogelijkheden van leveranciers langs drie veelvoorkomende gebruikscasussen voor service organisaties. IDC definieert Mobile Field Force Management (MFFM) software als volgt: “een set toepassingen die door nutsbedrijven worden gebruikt om werkorders te plannen, toe te wijzen, te optimaliseren en te verzenden naar de buitendienst, zodat ze alle informatie hebben die nodig is om hun werk uit te voeren en vervolgens te rapporteren over de uitvoering (tijd en materiaal). ”

We hebben geprobeerd om de ultieme gids voor zakelijk succes samen te stellen. Onderstaande artikelen en analistendocumenten geven de informatie die nodig is bij het beoordelen van Mobile Field Force Management oplossingen, zoals:

  • Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de MFFM-markt?
  • Wat zijn de belangrijkste overwegingen voor nutsbedrijven bij het kiezen van een nieuwe oplossing?
  • Hoe zijn andere nutsbedrijven succesvol bij het implementeren van een nieuwe MFFM-oplossing?
  • Hoe ondersteunen de oplossingen van ClickSoftware en SAP dit?

Lees hier de nieuwsbrief van Gartner Making the Most of MWM Solutions for Utilities

Bekijk het Gartner rapport Critical Capabilities for Field Service Management

Download IDC MarketScape Worldwide Field Force Managment Solutions for Utilities 2018 Vendor Assessment