Terugblik op 2023, vooruitblik op 2024

Het einde van het jaar nadert. Het moment om de laatste zaken af te handelen en de rommel op te ruimen die door het jaar heen ontstaan is. Zo kun je met een schone lei aan 2024 beginnen. In dit artikel blikken we terug op 2023 en ook kijken we vooruit naar 2024, waarin een S/4HANA-transitie wat ons betreft gelijk staat aan een schone lei, of in onze vaktermen een “clean core”. Begin jij ook met een clean core aan 2024?

 

“Never change a winning recipe”

2023 was voor Ideo een bijzonder jaar. We vierden ons 25-jarig jubileum in ons thuishonk in Den Bosch, samen met collega’s en relaties. Het kennis delen vanuit intrinsieke motivatie, de beste willen zijn en een persoonlijke klik ervaren, horen natuurlijk als geen ander bij Ideo. 

Het jubileum bleek ook aanleiding voor een terugblik op waarom we al 25 jaar succesvol zijn en het dwong ons nieuwe beloftes te maken voor de toekomst. We kwamen tot de conclusie dat we in de toekomst niet zoveel anders willen doen dan dat we al deden: “Never change a winning team” of beter nog “Never change a winning recipe”.

Intrinsieke motivatie als motorolie

“Never change a winning recipe”, is in het geval van Ideo misschien beter, want zonder onze collega’s, met dezelfde intrinsieke motivatie als oprichter Martin Maurer, waren we nooit zo ver gekomen. We breiden ons award winning-team wel degelijk graag uit met nieuwe collega’s, die als persoon én professional willen groeien en die de uitdaging voor de vraag van morgen als teamlid omarmen.

Zoals onze oprichter en ceo Martin Maurer ook zei in het jubileuminterview: “We doen het samen, met collega’s en klanten. In een team heeft het geen zin om als eerste over de finish te komen.” Bijzonder is dat een grote speler als Ideo in de rol van werkgever toch als een warm bad blijft voelen. We zijn en blijven een platte organisatie waar de deur van Martin altijd openstaat.

Kennis van onze experts

Ook onze ‘bestaande’ experts blijven zich ontwikkelen en hun beste beentje voorzetten. Zo zetten we flink in op innovatie en kennisdeling. Zo ben jij als relatie of (potentiële) klant, ook altijd als eerste op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen. Je vindt de kennis in de kennisbank op onze website. Wil je proactief op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Hoe meer uitdaging, hoe meer trots?

De projecten van Kiremko en Eneco (lees de cases) verdienen het wat ons betreft om in de spotlights te staan. Onze verschillende oplossingen op het gebied van service & asset management, bijvoorbeeld de implementatie van de SAP Service & Asset Manager (SSAM) en onze onze FSM360 Packaged Solution, leidden daar tot snelle professionalisering en optimalisering van het service- en onderhoudsproces. Voor de grote uitdaging, een toepasselijk woord dat ook in onze slogan terugkomt, werd op geen enkele manier teruggedeinsd. Misschien is dat wel waarom we samen zo ontzettend trots zijn op deze projecten. Hoe meer uitdaging, hoe meer trots?

Een clean core

Terug naar de introductie van dit artikel: het einde van het jaar nadert dus en we gaan dus schoon schip maken. Een S/4HANA-transitie is een soortgelijk moment. Neem je processen kritisch onder de loep en bekijk waar je kunt optimaliseren. Waar kun je terug naar best practices en waar kun je je daadwerkelijk onderscheiden van de concurrentie en je voordeel beter benutten? Neem afscheid van oud maatwerk dat vervlochten is met de core van je SAP-systeem. De S/4HANA-transitie is wat dat betreft dus een uitgelezen mogelijkheid om met een clean core te starten.

Een Bossche Bol haal je bij Jan de Groot

Patrick van de Kamp, onze Director of Operations, Alliances & Innovation, stelde dit jaar dat Ideo op het gebied van S/4HANA-transities is als de Bossche Bol. Wil je voor kwaliteit gaan, dan ga je voor Jan de Groot. Zoals onze Sales Director John van Rooij ook al aangaf dit jaar: “We gaan een toekomst van specialisme tegemoet, waarin generalisten steeds meer het onderspit zullen delven.”

Learnings voor de toekomst

Zoals ieder jaar waren er ook dit jaar zaken die wat minder soepel verliepen. Deze learnings nemen we vol vertrouwen mee in de toekomst en daar hebben onze klanten ook weer baat bij. Want ook voor onze ervaren experts geldt soms het aloude werkwoord: “Al doende leert men”. Dat geldt zeker voor complexe, nieuwe technieken.

Onze mensen wensen je in ieder geval hele fijne feestdagen en een gesmeerd 2024.