Professionalisering van het internationale serviceproces van Kiremko

Kiremko, producent van machines voor aardappelverwerking, wilde snel hun internationale serviceproces verder professionaliseren. Voor het bereiken van dit doel werkten onze mensen nauw samen met de IT- en serviceafdeling van Kiremko. De implementatie van onze FSM360 Packaged Solution, droeg uiteindelijk bij aan de snelle professionalisering van het hele serviceproces. Zowel werkvoorbereiders, monteurs als klanten van Kiremko profiteren nu van de oplossing.

Over Kiremko

Kiremko, opgericht in 1965, is toonaangevend producent voor aardappelverwerkingsmachines en -lijnen. Dat doen zij vanuit Nederland voor internationale klanten. Het doel van de machines is optimale productie van aardappelproducten. Zo min mogelijk verspilling van energie en middelen zijn daarin belangrijke pijlers.

De service-engineers van Kiremko installeren, monteren en onderhouden de machines. Kiremko ziet service daarom als een integraal onderdeel van het proces.

Een overkoepelende oplossing voor een complex serviceproces

Door complexe assets en langdurige internationale service-opdrachten, is het serviceproces van Kiremko erg specifiek. Tegelijkertijd met de overgang naar een nieuw ERP-systeem (SAP S/4HANA), zocht Kiremko daarom naar een overkoepelende cloudoplossing die aansloot op de nieuwe S/4HANA Private Cloud.

Doel was het van a tot z ondersteunen van het serviceproces. Ook wendbaarheid was hierin een belangrijke pijler. Door optimale digitale ondersteuning van het proces, is Kiremko nu meer wendbaar als serviceorganisatie. Ze signaleren zaken eerder en kunnen bijvoorbeeld sneller handelen en onboarden.

 

Ideo FSM 360 Solution Package

Ideo heeft veel ervaring met oplossingen voor serviceprocessen en biedt daarom best practice-scenario’s aan in de vorm van solution packages. Ook Kiremko koos voor een solution package. Deze hebben een vaste prijs en planning, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

Digitale planningstool met ondersteunende algoritmes voor de planner
Laat het systeem voor je werken en gebruik algoritmes voor (semi) automatische planning en externe communicatie.

Live en up-to-date communicatie in in SAP
Zowel online als offline beschikbaarheid van asset- en klantinformatie.

Meer analysemogelijkheden voor interne en externe KPI’s
De FSM-analysetool geeft meteen overzicht door de beschikbaarheid van meer gestructureerde data.

Verbeterd en gestructureerd werkproces
Processtappen worden nu vastgelegd en nieuwe collega’s kunnen sneller onboarden.

De monteurs hebben nu meer live communicatiemogelijkheden en de kwaliteit van administratie stijgt. Ze kunnen sneller en overzichtelijker kosten en kansen promoveren tot nieuwe offertes en orders.

Projectaanpak

De Ideo FSM Solution Package bleek na verschillende gesprekken met de IT- en serviceafdeling de beste oplossing voor Kiremko. Een best practice-implementatie wordt altijd tegen vooraf overeengekomen scope en budget gerealiseerd. Het project is in nauw overleg met Kiremko’s eindgebruikers uitgevoerd.

Er is speciale aandacht gegeven aan:

 • op maat gemaakte checklists voor ondersteuning van werkzaamheden van monteurs;
 • het automatiseren van het proces voor urenregistratie;
 • ondersteuning van de werkvoorbereiding door integratie van de materialenstroom in het werkorderproces;
 • een digitaal servicerapport dat ook een werkbon is voor klanten. Meteen na de service wordt deze gegenereerd en afgetekend door de klant.

Facts

  Stel jouw vraag aan onze expert

 • Direct advies over jouw uitdaging
 • Onderdeel van award-winning team
 • Team met meer dan 25 jaar ervaring

 • Bel met Erwin
  +31 (0)6 52 75 30 69
  Of vul ons contactformulier in!