Over Mammoet

Mammoet ondersteunt opdrachtgevers bij het verbeteren van de efficiëntie van constructiewerkzaamheden en het optimaliseren van de productiviteit van fabrieken en installaties. Hiervoor bieden zij oplossingen voor het hijsen, transporteren, installeren en demonteren van grote en zware constructies.

 

De uitdaging

Sustainability is een steeds belangrijker onderdeel van de visie en strategie van zowel Mammoet als haar moeder SHV. Wereldwijd maakt Mammoet voor de EMD (Equipment Management Department) gebruik van SAP voor het registreren van reparaties en onderhoud door onder andere notificaties en PM orders. Voor de monteurs worden orders nu geprint, daarna handmatig verwerkt in SAP. Dit betreft ca. 35.000 orders per jaar, gemiddeld 140.000 pagina’s. Voor het plannen werd gebruik gemaakt van Excel, SharePoint, Outlook en SAP ETM planboard.

Al deze planmethoden delen de eigenschappen:

 • tijdrovend
 • niet efficiënt (veel stappen en verschillende subsystemen)
 • geen eenduidig overzicht / rapportage

Gekozen oplossing

SAP MRS

Om effectiever en efficiënter om te kunnen gaan met resources voor de EMD heeft Mammoet gekozen voor SAP MRS. Hiermee kunnen de planners ca. 90% van de dagelijks benodigde taken vanuit één transactie (het planboard) bereiken. Orders komen rechtstreeks in het planboard van de betreffende geselecteerde plant terecht. Monteurs ingezet door een andere plant, zijn daar dan ook zichtbaar.

Planners hebben overzicht over de geplande orders, de status en verantwoordelijke maintenance manager. Afspraken kunnen worden vastgezet, of gemarkeerd als project. (offsite). Naast het plannen van orders, kunnen de medewerkers ook een status meegeven zoals ziek, vrij, bezoek aan tandarts /doctor of bijzonder verlof, eenvoudig met 2 muisklikken. Iedere planner kan de weergave instellingen personaliseren en opslaan. Zo wordt de volgende keer dat het planboard wordt geopend, ook de persoonlijke instelling geladen.

De acties worden gekoppeld aan de digitale weekstaat die op de achtergrond al wordt ingevuld voor de monteurs. Dit helpt hen in het bijhouden van de gewerkte uren en orders. De weekstaten kunnen worden aangepast en na goedvinden ingediend; allemaal digitaal.

 

Ideo heeft Mammoet geadviseerd in de keuze voor SAP MRS op de weg naar digitale werkorders via mobiele devices. Ook de implementatie van SAP MRS is door Ideo begeleid en Mammoet heeft de samenwerking tijdens dit project als zeer prettig ervaren. Korte lijnen, duidelijke afspraken, goede communicatie en bijsturing zorgden ervoor dat het project binnen de tijd, binnen het budget en kwalitatief zeer goed is afgerond. De wekelijkse aanwezigheid van 1 of 2 consultants bij Mammoet heeft geleid tot een goede samenwerking die past bij de hands-on mentaliteit van Mammoet.

Dorrie van Beek – Application Consultant

Goede communicatie zorgde ervoor dat het project volgens planning, binnen budget en naar tevredenheid is afgerond.

Resultaat/Voordelen

 • Orders komen rechtstreeks in het planboard van de betreffende geselecteerde plant terecht. Monteurs ingezet door een andere plant, zijn daar dan ook zichtbaar.
 • Planners hebben overzicht over de geplande orders, de status en de verantwoordelijke maintenance manager. Afspraken kunnen worden vastgezet, of gemarkeerd als project. (offsite).
 • Naast het plannen van orders, kunnen de medewerkers ook een status meegeven zoals ziek, vrij, bezoek aan tandarts /dokter of bijzonder verlof, eenvoudig met 2 muisklikken.
 • Iedere planner kan de weergave instellingen personaliseren en opslaan. Zo wordt de volgende keer dat het planboard wordt geopend, ook de persoonlijke instelling geladen.
 • De acties worden gekoppeld aan de digitale weekstaat die op de achtergrond al wordt ingevuld voor de monteurs. Dit helpt hen bij het bijhouden van de gewerkte uren en orders. De weekstaten kunnen worden aangepast en na goedvinden ingediend, allemaal digitaal.

Stel jouw vraag aan onze expert

 • Direct advies over jouw uitdaging
 • Onderdeel van award-winning team
 • Team met meer dan 25 jaar ervaring

 • Bel met Erwin
  +31 (0)6 52 75 30 69
  Of vul ons contactformulier in!