Over Ardagh Glass

Ardagh Glass is wereldwijd bekend in het produceren van glas. Ze leveren aan ’s werelds grootste leveranciers op het gebied van voeding en drank.

De uitdaging

Het definiëren van één SAP PM template dat in alle landen en voor alle vestigingen ingezet kan worden. Om deze doelstelling te behalen is een uniformering van de bedrijfsprocessen en werkwijzen gerealiseerd. Tijdens de blauwdrukfase van het project is deze uniformering geïnitieerd en bij de implementatie van SAP definitief doorgevoerd. Hiermee is nu een goede benchmark mogelijk over de verschillende landen en vestigingen.

Dit project maakt weer eens duidelijk dat het geven van de juiste aandacht aan de juiste onderdelen op het juiste moment een succesvolle implementatie verzekert.

Gekozen oplossing

SAP Plant Maintenance

In 1997 besloot de Glas divisie van Ardagh Glass (voorheen Rexam Glass) om SAP Plant Maintenance in te zetten als de wereldwijde oplossing voor het administreren van haar onderhoudsprocessen. Terugblikkend op een eerder succesvol verlopen plaatselijke PM implementatie, koos Rexam Glass Ideo als partner voor dit project. Begonnen werd met het ontwikkelen van een blauwdruk. In deze fase zijn de onderhoudsprocessen in kaart gebracht en vergeleken met de SAP PM processen. Om tot een algemene set van processen te komen zijn de productiefaciliteiten in Duitsland, Engeland, Nederland en Zweden hierbij betrokken. Speciale aandacht ging uit naar branche specifieke processen zoals bijvoorbeeld onderhoud van gietvormen (mallen) en capaciteitsbeschrijving van de gietvormen.

Met een algemene verzameling van deze processen is een Europese template gebouwd. Het verfijnen van deze template gebeurde tijdens de eerste implementatie in Barnsley UK. Tijdens deze periode zijn de leden van het PM kernteam door Ideo opgeleid in het algemene PM gedeelte van SAP en de specifieke processen zoals deze zijn geïmplementeerd. Hierdoor werd de kennis binnen het bedrijf snel opgebouwd. Dit stelde de klant in staat om de roll-out in de andere productiefaciliteiten zelfstandig uit te voeren, met slechts hier en daar de ondersteuning van Ideo.

Train-the-trainer sessies

Het opleiden van het PM kern team tot het juiste niveau heeft verder geresulteerd in korte implementaties, succesvolle train-the-trainer sessies, een betere acceptatie bij de onderhoudsmedewerkers en continuïteit voor de toekomst. Bovendien heeft deze werkwijze geleid tot lagere kosten.

 

Resultaat/Voordelen

 • Korte implementaties
 • Succesvolle train-the-trainer sessies
 • Betere acceptatie bij de onderhoudsmedewerkers
 • Continuïteit voor de toekomst
 • Nieuwe werkwijze heeft geleid tot lagere kosten

Stel jouw vraag aan onze expert

 • Direct advies over jouw uitdaging
 • Onderdeel van award-winning team
 • Team met meer dan 25 jaar ervaring

 • Bel met Erwin
  +31 (0)6 52 75 30 69
  Of vul ons contactformulier in!