Voel je ook de groeiende vraag naar SAPUI5 applicaties? Onze partner XFT geeft hier gehoor aan in de nieuwe release van de XFT Add-On suite. Waar de vorige release nieuwe SAPUI5 applicaties introduceerde, gaat de 5.00 verder met het leveren SAPUI5 applicaties en het verbeteren van de bestaande oplossingen. Vanaf december 2021 is de nieuwe release beschikbaar. In dit blog vind je alvast de hoogtepunten.

De ontwikkelingen van de XFT Add-On suite

XFT Invoice Manager

De XFT Add-On suite Release 5.00 introduceert een nieuwe SAPUI5 applicatie voor het handmatig opvoeren van facturen in de XFT Invoice Manager. Via een Fiori applicatie kun je facturen eenvoudig registreren en monitoren. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht bij het automatisch boeken van facturen in MM en FI. Ook is er een simulatiemodus toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om te boeken in testmodus, inclusief alle bijbehorende systeemcontroles.

Verder krijgt de XFT Invoice Manager een SAP-ADK (Archive Development Kit) koppeling, waardoor het het archiveren van facturen via standaard SAP archivering ondersteunt. Tevens is de integratie met Microsoft verder uitgebreid. MS Outlook (desktop app) is verder geïntegreerd, waarmee het mogelijk is om MS Excel bestanden met FI boekingsregels te uploaden.

XFT Sales Manager

De XFT Sales Manager heeft ook een SAPUI5 update gekregen. De inrichting voor klantprojecten is daarmee vereenvoudigd en de opties voor het aanmaken van offertes met de XFT Document Composer zijn uitgebreid. Daarnaast is voor integratie met standaard SAP-objecten (bv. verkoop orders en facturen) de synchronisatie van de SAP-Documentenstroom geoptimaliseerd. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de documenten bijlagen (Archive Link) automatisch te synchroniseren met de XFT Sales Manager oplossing.

XFT Document Composer

De XFT Document Composer is een handige oplossing, waarmee het eenvoudig is om (automatisch) brieven, contracten en andere documenten op te stellen op basis van Word templates en informatie uit uw eigen SAP systeem. Denk bijvoorbeeld aan het contract van een werknemer. De informatie van de werknemer en het contract wordt opgehaald uit het SAP systeem. Op basis van een template wordt de informatie op de juiste plaats in het document toegevoegd, is het contract met een paar klikken aangemaakt en klaar om te versturen. Zie ook onze eerdere blog over de Document Composer: Eenvoudig documenten genereren in SAP met Microsoft Office integratie: Document Composer.

Met de nieuwe release is de digitale handtekening geïntegreerd in de documentcreatie. Het aanmaken van documenten is nog handiger geworden dankzij werkinstructies, automatische weergave achteraf bij relevante wijzigingen en het voorzien van ad hoc processen.

Digitale Dossiers

Binnen de XFT digitale dossiers wordt het mogelijk om taak-/afspraakdialoog te gebruiken, inclusief een geïntegreerde functie voor terugkerende afspraken. Deadlinebewaking via een herinneringsmail is beschikbaar door integratie in de nieuwe XFT-werklijst (Dynamic Worklist).

Met de nieuwe Fiori (SAPUI5) applicatie kunnen documenten met drag and drop in de digitale dossiers worden opgeslagen. Een eenvoudig uitbreidbare SAPUI5-zoekopdracht is beschikbaar voor het eenvoudig zoeken van dossiers en het opvragen van  diverse soorten dossiers. Bovendien is XFT Workflow oplossing (Compliance Cycle) volledig geïntegreerd in de nieuwe Fiori app.

XFT Queue Manager

De diverse oplossingen van XFT worden gevoed door achtergrondprocessen. Deze worden via de XFT queue manager afgehandeld. De foutafhandeling van de XFT Queue Manager is met de nieuwe release weer verbeterd. Naast de toegevoegde verbeteringen aan het foutenoverzicht in release XFT 4.90, monitort het nu ook eventuele dumps in de processen en kunnen langlopende processen eenvoudig worden geïdentificeerd. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden om beheerders – zonder gebruik te maken van SAP Alert Management – direct per e-mail te informeren over fouten die optreden.

XFT Compliance Cycle

De Compliance Cycle is XFT’s uitgebreide en robuuste workflow oplossing. Met de nieuwe release hebben gebruikers extra opties voor het verwerken van taken uit de XFT Compliance Cycle: de Fiori (SAPUI5) applicatie is nu volledig geïntegreerd in de SAP Fiori My Inbox. Voor gebruikers die de SAPGUI Client gebruiken, is er nu naast de SAP Business Workplace een aparte XFT inbox – de XFT Dynamic Worklist (DWL). Hier zijn de configuratie-opties voor de takenlijsten veel flexibeler en handiger voor de gebruiker.

Meer weten?

Neem contact op met onze mensen. Zij vertellen je graag meer over de XFT oplossingen en de nieuwste ontwikkelingen.