Samenwerken op afstand is onmisbaar in de moderne werkomgeving. De praktijk leert echter dat tools om op afstand samen te werken voor service- en onderhoudsmonteurs niet altijd geschikt zijn. Dit komt voornamelijk doordat monteurs niet altijd achter een laptop zitten. Toch is er ook voor monteurs nu een tool beschikbaar die samenwerking op afstand mogelijk maakt: Augmented Reality.

Uitdagingen bij samenwerken op afstand

Hoewel de moderne technologieën de deur geopend hebben naar nieuwe vormen van samenwerking, staan service- en onderhoudsmonteurs voor uitdagingen wanneer ze hulp nodig hebben van een expert:

  • Enkel telefonische uitleg voldoet vaak niet, visuele hulp en instructie is nodig.
  • Monteurs hebben beide handig nodig voor de klus.
  • Geen tijd om de oplossing direct te documenteren.

Augmented Reality oplossing voor monteurs

Met de Augmented Reality-oplossing van TeamViewer worden de uitdagingen van de monteur opgelost. Door de integratie met SAP Field Service Management (FSM), hét SAP planbord, wordt dit bovendien naadloos in het proces ondersteund. Hieronder leggen we je uit hoe dit werkt en welke voordelen dit oplevert.

Hoe werkt het?

De expert op afstand heeft toegang tot het FSM planbord en ziet realtime waar de monteurs zich bevinden op de kaart en wat de voortang van het geplande werk is. De integratie met TeamViewer Frontline biedt direct vanuit het planbord de mogelijkheid om contact op te nemen met de monteurs, met één druk op de knop. De monteur is op zijn beurt ingelogd in de Frontline applicatie op telefoon, tablet of smart glass.

FSM planbord met TeamViewer Frontline integratie

SAP FSM planbord met TeamViewer Frontline integratie

 

Stappenplan augmented reality voor samenwerkende monteurs

Stappenplan augmented reality voor samenwerkende monteurs

 

 

Voordelen van Augmented Reality voor samenwerkende monteurs

Deze innovatieve technologie, waarbij de monteurs op afstand begeleid kunnen worden met behulp van smartglasses of mobiele apparaten, levert veel voordelen op:

  • Het vermindert de noodzaak van fysieke aanwezigheid van experts voor on-site support, waardoor de reiskosten afnemen.
  • De klanttevredenheid is hoger doordat monteurs in staat zijn problemen snel en nauwkeurig op te lossen.
  • Verminderde downtime en een hogere first-time-fix rate door nauwkeurige oplossing voor problemen.
  • Hulpmiddel bij kennisoverdracht en voortdurende training, waarbij monteurs worden verbonden met experts op afstand die hen visueel begeleiden.

Kortom, augmented reality voor samenwerkende monteurs bevordert zowel de efficiëntie van het werk als de tevredenheid van de klant, terwijl het ook zorgt voor verbeterde kennisdeling.

Samenwerkende monteurs op afstand met augmented reality

Hoe werkt dit in de praktijk?

Vraag je je af of het eenvoudig is voor de monteurs? Of het geluid goed werkt in een rumoerige fabrieksomgeving? En hoe zit het met de internetverbinding? Wij begrijpen dat je benieuwd bent hoe deze innovatieve technologie in de praktijk werkt.

Daarom geven wij je graag een demo waarbij we direct aan de slag gaan met de hardware (smart glass) en de software (SAP FSM en TeamViewer Frontline). Zo ervaar je zelf hoe de technologie in de praktijk werkt.

Meer weten of direct je demo aanvragen? Neem contact op met onze mensen.