Op gecontroleerde wijze opvoeren en onderhouden van grote asset datastructuren!

Asset data bestaat in SAP vaak uit zeer grote structuren, gegevens onderhouden wordt daardoor moeilijk. Met Master Data Governance (MDG) wordt aanmaken, onderhouden én opschonen van de data vereenvoudigd. Met verschillende tools worden jow problemen snel verholpen.

Aanmaken structuur via AIW

Normaliter is het opvoeren van nieuwe structuren een slepend proces. Een proces van individuele objecten die na elkaar worden opgebouwd. Door het gebruik van structuur-specifieke Asset Information Workbench (AIW) functionaliteiten binnen MDG-EAM kan een structuur snel en eenvoudig worden opgevoerd.

Kopiëren structuur via AIW

Het is ook mogelijk om een bestaande structuur, met één druk op de knop, in zijn geheel of juist gedeeltelijk te kopiëren. Hiermee kan de geselecteerde structuur als een template gebruikt worden voor de nieuwe structuur. Vervolgens kan in de template alle data aangepast worden. Hierbij wordt iedere wijziging snel door alle onderliggende objecten overgenomen. Door deze snelle reactieve functionaliteit over de gehele structuur, ontstaan er geen verschillen in de assetboom.

Aanmaken structuur via uXLoader

Tot slot is er de mogelijkheid om meerdere assetstructuren in één keer aan te bieden aan MDG-EAM via een Excel-template van de uXLoader. Het vereist wel enige SAP (technische) kennis om deze templates correct te vullen. Echter heb je hiermee wel een handzaam middel om grote hoeveelheden data in één keer gecontroleerd in SAP in te laden.

Controle structuur

Zodra een assetstructuur is aangevuld, gaat de complete dataset in één keer door de goedkeuringsflow. Op ieder moment in deze flow, kan de set snel opgevraagd worden om de structuur tussentijds in een oogopslag te controleren en (waar nodig) aan te passen. Onderstaande flow is een voorbeeld van een workflow die aangehouden kan worden om de assetstructuur op te voeren.

 

Toekomstbestendig assetbeheer

Met de drie genoemde mogelijkheden is er altijd een gepaste oplossing om de assets aan te maken, te onderhouden en te vervangen. Een grote structuur is dus snel en overzichtelijk te realiseren met de standaardtools aanwezig in MDG-EAM.

De tools zijn daarnaast uitgebreid te configureren zonder dat er maatwerk of extra ontwikkelingen aan te pas komen. Op deze manier giet je met de implementatie van MDG-EAM al jouw assets gecontroleerd in een georganiseerde structuur. Een structuur waarmee je, met behulp van verschillende tools, jouw assetbeheer toekomstbestendig kan maken en houden!

Vragen of wil je meer weten na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met onze mensen. Zij helpen je graag verder.