Als je onderhouds- en serviceprocessen optimaal wilt uitvoeren, is masterdata onmisbaar. Het ontbreken van de juiste masterdata leidt zelfs tot inefficiëntie of nog erger: onveilige situaties. Daarom is een proces voor masterdatabeheer noodzakelijk. In dit artikel gaan we dieper in op een nieuwe oplossing van onze partner Prospecta: Master Data Online (MDO).

Wat is MDO van Prospecta?

MDO is een schaalbare oplossing in de cloud met voorgedefinieerde datamodellen en business rules. Dit gebeurt voor verschillende bekende objecten uit het EAM-domein, zoals bijvoorbeeld functieplaatsen, taaklijsten en reservedelen. Door workflows en audit-trails draagt MDO bij aan het implementeren van een rol-gebaseerd databeheerproces. Er is een naadloze integratie mogelijk met SAP en andere ERP-systemen.

Uit welke onderdelen bestaat MDO?

MDO bestaat uit de volgende onderdelen:

MDO Data Intelligence (DIW)

MDO DIW biedt een intuïtieve werkomgeving waarin je op basis van datamodellen masterdata voorbereidt, opschoont of verrijkt. Door AI minimaliseer je de menselijke tussenkomst. Daardoor kun je rekenen op complete en kwalitatieve data.

MDO Data Integration

MDO Data Integration verbindt de verschillende bronsystemen, brengt de data op een consistente manier samen en publiceert de data naar de ERP-systemen of data warehouses. Door ingebouwde kwaliteitsregels waarborg je de kwaliteit in alle systemen.

MDO Data Analytics

Met MDO Data Analytics kun je data analyseren door dashboards en widgets en ook ondersteunt de feature bij besluitvorming. Als gebruiker kun je gemakkelijk zelf widgets aanmaken en beheren. Monitor hier ook KPI’s die het masterdatabeheer inzichtelijk maken. 

MDO Metadata

Door MDO Metadata Management analyseer en begrijp je metadata vanuit verschillende systemen, databases en applicaties. Zo waarborg je dataconsistentie over de verschillende systemen heen.

Welke voordelen biedt MDO van Prospecta?

Hieronder zetten we alle voordelen van MDO nog eens op een rijtje:

  • MDO is een volledige cloud-oplossing;
  • de oplossing is gemakkelijk en snel te configureren;
  • voorgedefinieerde datamodellen; ook in het EAM domein;
  • AI/ML-technieken voor verbetering van de data-kwaliteit;
  • industrie-specifieke bibliotheken volgens bekende standaarden.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over of interesse in deze oplossing? Neem contact op met onze mensen. Zij helpen je graag verder.