Zoals onze trouwe nieuwsbriefontvangers weten, werkt Ideo nauw samen met Duitse softwarepartner XFT. Hierdoor kunnen we jouw bedrijfsprocessen nog verder optimaliseren met oplossingen zoals de Asset 360 Manager, geïntegreerde workflow oplossingen en de binnenkomende factuurverwerkingsoplossing Invoice Manager. Het jaarlijkse moment waarop XFT de nieuwe release uitbrengt staat weer voor de deur. Benieuwd welke verbeteringen jouw processen nog beter ondersteunen in de 5.10 release? Dat lees je in dit blog: procesondersteuning met XFT!

Asset 360 Manager

De Fiori applicatie van de Asset 360 Manager is verder uitgebreid. Activiteiten voor het wijzigen van de verschillende statussen zijn nu beschikbaar. Een van de sterke eigenschappen van de Asset 360 Manager, is dat deze automatisch geüpdatet wordt met de relevante gegevens van jouw asset. Als je onverhoopt ad-hoc procesinformatie wil toevoegen aan de Asset 360 Manager, is het nu mogelijk om additionele informatie, zoals meldingen, orders, leveranciers, klanten etc. op te nemen in het overzicht. Daarnaast is het is nu mogelijk om bij het opslaan van documenten te configureren dat je eigenschappen zoals documenttype, documentdatum enz. in kan voeren. Deze eigenschappen worden vervolgens weergegeven in het overzicht. En kunnen eventueel gewijzigd worden met behulp van een (aanpasbaar) dialoogvenster.

 

XFT Workflow Oplossing (Compliance Cycle)

De workflow oplossing (Compliance Cycle) van XFT is een zeer uitgebreide en robuuste workflow oplossing, waarmee jouw dagelijkse taken nog makkelijker uit te voeren zijn. De nieuwe release biedt nu de mogelijkheid om de tabbladen in Fiori goedkeuringsapplicatie te configureren en klantspecifieke tabbladen toe te voegen. Verder is het mogelijk om de centrale takenlijst (Dynamic Work List, DWL) in een Fiori applicatie op te roepen. Dit betekent dat gebruikers nu een extra optie hebben in de SAP Fiori launchpad om hun taken via de centrale takenlijst (DWL) te verwerken.

 

XFT Document Composer

Met de Document Composer kan je eenvoudig Microsoft Word documenten aanmaken vanuit SAP. Deze documenten worden gevuld met SAP-gegevens, op de plaatsen in het document die je zelf vastgelegd hebt in Word templates (slablonen). Eventueel kan je na het aanmaken, het document verder aanvullen met additionele informatie.

In de nieuwe release is de Document Composer op veel plaatsen geoptimaliseerd. Zo kunnen de bijlagen bij een document nu in één oogopslag worden beheerd en bewerkt. En is het uitvoerbeheer verder uitgebreid met nieuwe functies, waaronder de mogelijkheden voor bijlagen afhandeling. Ook het aanmaken van de documenten in de Fiori applicatie is doorontwikkeld en voorzien van verschillende nieuwe functies. De elektronische handtekening integratie is uitgebreid met nieuwe configuratie-opties voor de handtekening.

 

XFT Invoice Manager

De XFT Invoice Manager is een robuuste binnenkomende factuurverwerkingsoplossing. Deze oplossing is in de nieuwe 5.10 release nog verder verbeterd. De focus ligt in deze release op het verbeteren van de gebruikersinterfaces en het vereenvoudigen van de factuurafhandeling.

Het beoordelen van logistieke facturen is nu nog eenvoudiger geworden, dankzij de nieuwe Fiori goedkeuringsapplicatie. De relevante gegevens worden nu gedetailleerder weergegeven en eventuele afwijkingen (in prijs, hoeveelheid, etc.) worden grafisch gemarkeerd. Ook het verwerken van de facturen wordt makkelijker, doordat je vanuit de goedkeuringsapplicatie nu bijvoorbeeld direct toegang hebt tot de bestellingen of tot de lijst met openstaande items van de leverancier. Daarnaast is de procesverwerking van de retourorders en de terugkerende boekingen nog verder geoptimaliseerd.

 

XFT Quality Control for Samples

In veel productiebedrijven is het van belang dat er goede kwaliteitscontrole uitgevoerd wordt. De “Quality Control for Samples” oplossing van XFT zorgt dat je de bemonstering uitvoert die aan alle standaardvereisten voldoet (bv. de US standard Production Part Approval Process (PPAP)). Met de XFT-oplossing worden de monsterdocumenten automatisch aangemaakt en kunnen vervolgens worden uitgewisseld met jouw leveranciers. Hierdoor kan je sneller en productiever werken – terwijl je het volledige kwaliteitsmanagementproces documenteert.

In de nieuwe release zijn diverse gebruikersschermen van de oplossing volledig herzien om de bediening verder te vereenvoudigen. Daarnaast zijn er gespecialiseerde Fiori applicaties beschikbaar voor de bemonsteringsprocessen. Met de Fiori applicatie voor de centrale takenlijst (Dynamic Work List) houd je jouw eigen open bemonsteringstaken bij en kan je van daaruit naar uitvoering springen.

 

Nieuwsgierig naar meer informatie over Ideo’s Asset 360 Manager of andere XFT oplossingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op LinkedIn. Zo ben je altijd op de hoogte!