Menu
Logo Ideo

Innovatie Survey

Foto Blog geplaatst op 11-02-2020 door

Innoveren binnen asset en maintenance management. Maar wat dan? 

Lees verder

Event 26 maart – Hoe stimuleert u als leider innovatie? 

Foto Blog geplaatst op 27-01-2020 door

De 5 innovatie-ingrediënten voor succesvol asset- en onderhoudsmanagement. Wilt u als leider in asset- of onderhoudsmanagement innoveren en goed hiermee starten? Sluit aan bij deze bijeenkomst en deel met ander senior management uw uitdagingen en laat u tevens inspireren door experts van NVDO, Ideo en SAP in het SAP Experience Center.

Lees verder

Nieuwsbrief januari 2020

Foto Blog geplaatst op 27-01-2020 door

Wat zijn uw goede voornemens voor 2020? Wellicht is het werken aan duurzaamheid één van uw goede voornemens. Zoals u weet zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Vroeger zag men belemmeringen, nu is dat gelukkig anders.

Lees verder

Onderhoudsplannen (EhP8)

Foto Jelle LeanaertsBlog geplaatst op 23-01-2020 door Jelle Leanaerts

De technische ontwikkeling staat nooit stil en gaat misschien wel harder dan ooit. Innoveren is niet langer belangrijk om een voorsprong op te bouwen, maar om te zorgen dat je geen achterstand oploopt. De laatste Enhancement Pack van SAP kent ook weer mooie verbeteringen aan het huidige ERP...

Lees verder

12 maart Themadag – Roadmap to the Intelligent Enterprise

Foto Blog geplaatst op 21-01-2020 door

Ideo geeft een presentatie over Intelligent Asset Management. Het juiste onderhoud op het juiste moment

Lees verder

Cloudoplossingen ondersteunen succesvolle samenwerking in de keten

Foto Blog geplaatst op 21-01-2020 door

Het komt steeds vaker voor dat verschillende partijen die een rol spelen binnen de levenscyclus van een asset gaan samenwerken.

Lees verder

Slim inkoopfacturen Matchen? Gebruik de xft Invoice Manager!

Foto Blog geplaatst op 21-01-2020 door

Lees snel verder waarom de xft Invoice Manager dé oplossing is voor het snel en makkelijk verwerken van binnenkomende facturen.

Lees verder

SAM Smart Asset Management – Release 3.0  

Foto Blog geplaatst op 21-01-2020 door

Serviceorganisaties moeten de wens van de klant steeds een stap voor blijven. Voor onderhoudsorganisaties geldt dit ook, maar hier ligt meer de nadruk op het steeds efficiënter in kunnen zetten van de machines en uitval nog verder verlagen.

Lees verder

SAP Asset Strategy and Performance Management (ASPM) bij Twence

Foto Blog geplaatst op 21-01-2020 door

We zijn als Ideo blij en trots te kunnen melden dat Twence ons heeft gevraagd om samen met hen een Proof of Concept uit te gaan voeren met betrekking tot SAP Asset Strategy and Performance Management (ASPM).

Lees verder

EAM Analytics in S/4HANA

Foto Blog geplaatst op 21-01-2020 door

Whitepaper – Door de effectiviteit en efficiëntie van assets te meten, weten we hoe onze assets presteren en hoe we deze assets het beste kunnen managen.

Lees verder

17 January – Customer Cases & Cars: Resource Scheduling

Foto Blog geplaatst op 06-01-2020 door

Resource Scheduling

Lees verder

Spotlights 2019

Foto Blog geplaatst op 18-12-2019 door

2019 was fantastisch! Bedankt voor de samenwerking.

Lees verder

De 4 grootste obstakels op het innovatie-pad

Foto Patrick van de KampBlog geplaatst op 18-12-2019 door Patrick van de Kamp

Wat remt innovatie af? Ook al kan er veel waarden worden gehaald uit of problemen worden opgelost met innoveren, de weg van innovatie is niet vanzelfsprekend. Hoewel trends innovatie kunnen versnellen, kunnen er andere obstakels zijn die innovatie juist tegenhouden. Deze obstakels zijn bijvoorbeeld de cultuur, de volwassenheid...

Lees verder

Punch the moose or throw the hat over the fence!

Foto Patrick van de KampBlog geplaatst op 18-12-2019 door Patrick van de Kamp

Wat beweegt een persoon of organisatie om te innoveren? Er zijn twee Engelse gezegdes die dat mooi weergeven: ”Punch the moose!” en “Throw the hat over the fence!”. “Punch the moose”, sla een rendier op zijn snuit en je zult, mits je niet levensmoe bent, snel beseffen dat...

Lees verder

Innovatie is oude koeien uit de sloot halen

Foto Patrick van de KampBlog geplaatst op 02-12-2019 door Patrick van de Kamp

Innovatie is op een andere wijze tegen oude problemen aankijken en nieuwe mogelijkheden zien. Kinderen kunnen ons enorm verrassen door iets met een ander perspectief te benaderen. De volgende anekdote is een voorbeeld daarvan. Een bejaarde man had zijn echtgenote verloren. Voor zijn moestuintje zat hij op een...

Lees verder

Nieuwsbrief november 2019

Foto Blog geplaatst op 19-11-2019 door

Zonder overzicht geen inzicht dus ook geen uitzicht! Doordat omgevingen alleen maar complexer worden, is het hebben van overzicht steeds moeilijker. Toch hebben we dat overzicht nodig om de juiste dingen te doen.

Lees verder

Terugblik ClickNext 2019!

Foto Blog geplaatst op 13-11-2019 door

Vanuit Ideo kijken we terug op een zeer geslaagde editie van ClickNext, het jaarlijkse evenement voor Nederlandstalige ClickSoftware gebruikers.

Lees verder

De juiste reserve onderdelen op het juiste moment en op de juiste plaats beschikbaar

Foto Blog geplaatst op 13-11-2019 door

Dit jaar introduceert SAP een integratie tussen SAP Integrated Business Planning (IBP) en SAP Intelligent Asset Management. SAP brengt hiermee de planning van de vraag naar reserveonderdelen, de planning van onderhoud en de optimalisatie van voorraden dichter bij elkaar en transformeert haar onderhouds-, reparatie- en revisieprocessen (MRO) zodanig, dat zij een asset als een klant gaat beschouwen.

Lees verder

ASPM in de nieuwe Cloud Foundry omgeving

Foto Blog geplaatst op 13-11-2019 door

Het is alweer een tijd geleden dat er een nieuwbrief artikel is geweest over ASPM (Asset Strategy Performance Management).

Lees verder

Assets verwijderen en massawijzigingen (EhP8)

Foto Jelle LeanaertsBlog geplaatst op 12-11-2019 door Jelle Leanaerts

Naast de vele uitbreidingen die gedaan zijn voor onderhoudsplannen, gaan we deze keer dieper in op twee andere nieuwe functionaliteiten uit SAP Enhancement Pack 8. Namelijk op het sluiten van afhankelijke objecten na het zetten van een verwijdermarkering op een functieplaats of equipment, en de uitbreidingen die gedaan...

Lees verder

Integratie onderhouds- en veiligheidsprocessen verkleint kans op ongevallen

Foto Blog geplaatst op 12-11-2019 door

Uit onderzoek van UnitedConsumers blijkt dat het aantal bedrijfsongevallen binnen de zorgsector juist is toegenomen. Reden genoeg om veiligheid binnen de sector onder de loep te nemen. Oplossingen kunnen worden gevonden in het integreren van onderhouds- en veiligheidsprocessen, op basis van best practices. 

Lees verder

Volg het verhaal over GUUS de Asset & Maintenance Manager

Foto Patrick van de KampBlog geplaatst op 08-11-2019 door Patrick van de Kamp

Deze video geeft uitleg waarom een 360°- view van centrale assetdata belangrijk is. En dat SAP Asset Intelligent Network (AIN) een tool is waarin dit kan worden gerealiseerd. Volg het verhaal over GUUS de Asset & Maintenance Manager. Wilt u meer weten over SAP Asset Intelligent Network (AIN)?...

Lees verder

Technische dienst DAF Trucks live met SAP MRS

Foto Blog geplaatst op 08-11-2019 door

De technische dienst van DAF Trucks maakt al geruime tijd gebruik van SAP voor het onderhoudsproces. Het plannen van de onderhoudswerkzaamheden werd echter door middel van Excel uitgevoerd. Om o.a. het aantal handmatige acties sterk te verminderen, is gekeken in hoeverre de SAP MRS add-on als planningssysteem het onderhoudsproces beter kan ondersteunen.

Lees verder

SAP Intelligent Asset Management – suite

Foto Blog geplaatst op 07-11-2019 door

Whitepaper – SAP biedt al enige tijd de Intelligent Asset Management suite. Deze omvat een set aan oplossingen die een 360° view geeft van uw assets. Oftewel, de oplossingen zijn gebouwd om de assetdata heen (Asset Central).

Lees verder