Menu
Logo Ideo

SAP Intelligent Asset Management? Doe eens even normaal!!

Foto Patrick van de KampBlog geplaatst op 15-07-2019 door Patrick van de Kamp

Nee hoor, het wordt tijd om vooruit te gaan. Innoveren is het nieuwe normaal. Meer weten? Bekijk de introductievideo. Bent u geïnteresseerd in SAP Intelligent Asset Management en wilt u hier meer over weten, dan raden wij u aan onderstaande video te bekijken? Bij het klikken op onderstaande...

Lees verder

Onderhoudssoftware Event 10 september 2019!

Foto Blog geplaatst op 15-07-2019 door

Ideo is uitgenodigd om deel te nemen aan het Onderhoudssoftware Event op 10 september.

Lees verder

Webinar – Iedereen een expert met Augmented Reality

Foto Blog geplaatst op 11-07-2019 door

Tijdens dit webinar zullen we ingaan op de kansen die Augmented Reality biedt voor uw service- en onderhoudsafdelingen om de uitdagingen van monteurs en technici het hoofd te bieden. We laten zien hoe u, door het creëren van technische en organisatorische kennis, deze vast te leggen en te delen, uw service- en onderhoudsprocessen verder kunt optimaliseren.

Lees verder

ClickConnect 2019 – Global User Conference

Foto Blog geplaatst op 11-07-2019 door

Ga ook dit jaar weer met Ideo mee naar ClickConnect, de wereldwijde gebruikersconferentie van ClickSoftware gebruikers, van 16 tot 18 september in het zonnige Orlando, Florida voor 3 dagen netwerken, ervaringen van medegebruikers en field service management kennis opdoen.

Lees verder

Klant leidend maken in proces- en datageoriënteerde organisatie.

Foto Blog geplaatst op 09-07-2019 door

De klant staat centraal bij Vivare en om deze zo optimaal mogelijk te ondersteunen, heeft de corporatie als strategie een efficiënte proces- en datageoriënteerde organisatie te realiseren.

Lees verder

Voor de 7e keer op rij is ClickSoftware uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Field Service Management.

Foto Blog geplaatst op 09-07-2019 door

Bij haar keuze houdt Gartner rekening met de verwachtingen van eindklanten op het gebied van ondersteuning van de digitale monteur, op output gebaseerde service modellen, AI-gedreven plannen en ondersteuning bij het maken van beslissingen. De uitverkiezing van ClickSoftware als leider is gebaseerd op de compleetheid van haar visie op Service Management en de capaciteit om deze in uitvoering te brengen.

Lees verder

Duurzaamheid binnen Onderhoud met AR

Foto Blog geplaatst op 04-07-2019 door

Wanneer er wordt gesproken over duurzaamheid, dan gaat het vaak over materiaal gebruik in relatie tot het milieu. Maar een ontwikkeling is ook duurzaam als er rekening wordt gehouden met economische, menselijke en sociale aspecten. Want niet alleen natuurlijke bronnen zijn schaars, maar binnen Service en Onderhoud ontstaat er ook schaarste aan hoog opgeleid en gekwalificeerd personeel. Gelukkig zijn er nieuwe technieken en ontwikkelingen, zoals Augmented Reality (AR), die oplossingen brengen.  

Lees verder

EAM Databeheer nu ook met SAP MDG

Foto Blog geplaatst op 04-07-2019 door

De afgelopen jaren heeft SAP met MDG een mooi product neergezet voor het gecontroleerd en eenvoudig beheren van financiële data, artikelen en business partners. Ook is er voorzien dat andere objecten in de MDG module beheerd kunnen worden. Het bedrijf Utopia heeft de EAM invulling in MDG verzorgd. Objecten als functieplaats, equipment, bouwgroep, PO-Plan en taaklijst zijn nu met behulp van SAP MDG te beheren en eenduidig over andere SAP en niet SAP systemen te repliceren. Ideo en Utopia hebben onlangs een partnership afgesloten.

Lees verder

Terugblik NVDO-Ideo event – “Hoe onderhoud echt leuk kan zijn”!

Foto Blog geplaatst op 25-06-2019 door

De NVDO, SAP en Ideo kijken terug op een leuke en waardevolle middag.

Lees verder

Managen van ‘de flexibele schil’: outsourcing en crowd-sourcing

Foto Blog geplaatst op 18-06-2019 door

Door het tekort aan technisch geschoold personeel wordt de optimale inzet van de eigen ‘workforce’ nog belangrijker in de komende jaren. Dit is één van de belangrijkste uitdagingen voor service- en onderhoudsorganisaties. Uitbesteding, bijvoorbeeld door middel van ‘crowd-sourcing’, is een oplossing om de schaarste op te vangen. Volgens Gartner zal in 2020 meer dan 40% van het werk binnen Field Service Management worden uitbesteed.

Lees verder

Webinar SAP Customer Experience rondom ‘Field Service Management’.

Foto Blog geplaatst op 11-06-2019 door

Binnen enkele weken aan de slag met SAP Field Service Management

Lees verder

NVDO – Ideo event: “Hoe onderhoud echt leuk kan zijn!”

Foto Blog geplaatst op 16-05-2019 door

Stelt u zich zelf eens de vraag: “Hoe gaat u met deze nieuwste ontwikkelingen het verschil maken? En hoe maakt u uw vakgebied nog leuker voor jonge technici?”

Lees verder

Nieuwsbrief – VNSG Themadag EAM & Utilities

Foto Blog geplaatst op 09-04-2019 door

Wat kunt u van Ideo verwachten op de VNSG Themamiddag op 11 april.

Lees verder

Volgens Gartner zal in 2020 50% van de implementaties binnen de nutssector een cloud / SaaS product zijn

Foto Blog geplaatst op 08-04-2019 door

Netbeheerders en waterleidingmaatschappijen hebben een aantal van de meest uiteenlopende vereisten als het gaat om het plannen en managen van hun buitendienst. Het is een uitdaging voor nutsbedrijven om een enkele oplossing te vinden die de verschillende types werk kan managen en tegelijkertijd een uniform beeld biedt in alle bedrijfstakken.

Lees verder

Verschillende afdelingen, verschillende mobiele accenten

Foto Bart ElshoutBlog geplaatst op 08-04-2019 door Bart Elshout

De service- en onderhoudsprocessen van de afdelingen in een utility bedrijf hebben op het eerste oog veel overeenkomsten. Er wordt gewerkt met een lijst van uit te voeren opdrachten die op een aangegeven locatie plaats moeten vinden en betrekking hebben op assets. De klemtoon in de informatiebehoefte ligt...

Lees verder

ASPM

Foto Blog geplaatst op 08-04-2019 door

Binnen de Intelligent Asset Management oplossing (voorheen Leonardo suite) biedt SAP verschillende pakketten aan. ASPM, Asset Strategy and Performance Mangement, is er daar één van.

Lees verder

11 april VNSG Themadag EAM – Het asfalteerproces gedigitaliseerd, een krachtig samenspel tussen SAP en Mendix.

Foto Blog geplaatst op 08-04-2019 door

Ideo heeft als implementatiepartner bij BAM Infra Nederland gekozen om SAP CS met Fiori en SAP MRS in te zetten, gekoppeld aan een reeds bestaande Mendix applicatie voor de uitvoering, zodat al deze processen optimaal en gebruiksvriendelijk ondersteund worden.

Lees verder

Employee Experience: De sleutel tot betrokken medewerkers en verhoogde klanttevredenheid

Foto Jaap GiebelsBlog geplaatst op 03-04-2019 door Jaap Giebels

In een recent onderzoek heeft Gallup aangetoond dat er een directe relatie is tussen de mate van betrokkenheid bij medewerkers en het succes van de klantinteractie. 23% van de werkgevers gaf zelfs aan dat lage betrokkenheid van werknemers een belangrijke rol speelt voor dalende omzet en klantretentie. Gallup...

Lees verder

Eenheidsworst of proces georiënteerde apps bij drinkwaterbedrijven

Foto Bart ElshoutBlog geplaatst op 03-04-2019 door Bart Elshout

Is het mogelijk om één applicatie met dezelfde functionaliteiten voor de afdeling distributie en de afdeling productie te hebben bij een drinkwaterbedrijf? Een waterbedrijf kent tal van processen waarin medewerkers buiten het kantoor een registratie moeten doen van hun werkzaamheden of de toestand van assets. Bij veel van...

Lees verder

Intelligent Asset Management, wie wordt er niet groot mee?

Foto Blog geplaatst op 01-04-2019 door

Heeft u genoeg van al die Powerpoints? Wij laten aan de hand van een live demo zien, hoe dit in de praktijk werkt en wat het voor uw organisatie oplevert.

Lees verder

WML kiest voor Ideo en SAM Smart Asset Management

Foto Blog geplaatst op 01-04-2019 door

Voor de vervanging van de huidige mobiele fieldservice oplossing van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) is een Europese aanbesteding gedaan. Om tot een goede keuze te komen van zowel een nieuwe oplossing alsook een ervaren implementatiepartner, heeft WML een gedetailleerde aanbesteding uitgeschreven. Ideo was één van de kandidaten die heeft gereageerd op deze aanbesteding. We zijn erg verheugd dat recentelijk deze aanbesteding aan Ideo is gegund.

Lees verder

Nieuwsbrief Maart 2019

Foto Blog geplaatst op 21-03-2019 door

Flexibeler, efficiënter en effectiever. In de wereld waarin verandering de enige constante factor is. Veel leesplezier!

Lees verder

Vitens N&L ondervond meerdere uitdagingen op het gebied van planning

Foto Blog geplaatst op 21-03-2019 door

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en bedient dagelijks 5.6 miljoen klanten. Om het planproces te uniformeren en te stroomlijnen heeft Vitens gekozen om de Field Service Management (FSM) oplossing van ClickSoftware in te zetten.

Lees verder

ClickSoftware genoemd als leider in de meest recente versie van het IDC MarketScape rapport

Foto Blog geplaatst op 21-03-2019 door

Netbeheerders en waterleidingmaatschappijen hebben een aantal van de meest uiteenlopende vereisten als het gaat om het plannen en managen van hun buitendienst. Het is een uitdaging voor nutsbedrijven om een enkele oplossing te vinden die de verschillende types werk kan managen en tegelijkertijd een uniform beeld biedt in alle bedrijfstakken.

Lees verder