SAP Fiori biedt gebruikers van SAP S/4HANA Cloud en SAP S/4HANA een ruime keuze aan standaard apps om het werk makkelijker te maken. In deze Tips & Tricks nemen we de functionaliteiten van een van deze apps onder de loep. Ontdek hoe deze handige app je een kijk geeft op jouw aanvragen in het onderhoudsproces en direct overzicht biedt.

Scope & functionaliteit onderhoudsaanvragen

De onderhoudsaanvragen app is gericht op het vereenvoudigen van het beheer van onderhoudsverzoeken, gericht op de melder. Het biedt een handig overzicht van de zelf ingediende onderhoudsmeldingen. Vanuit het Fiori startscherm zie je al direct hoeveel van jouw aanvragen nog open staan:

Overzicht onderhoudsaanvragen in SAP

Statussen in de SAP Fiori-app

De applicatie toont een indeling in tabbladen, op basis van statussen om jou als aanmelder zo snel mogelijk een overzicht te bieden. De onderstaande statussen worden standaard getoond in de Fiori app:

• Concepten: Meldingen kunnen als concept worden opgeslagen voordat ze daadwerkelijk worden ingediend.
• Verzonden: Als de melding is ingestuurd richting de behandelaar maar er nog geen actie op is ondernomen.
• Actie vereist: Als de behandelaar de melding heeft bekeken en er actie vereist is van jouzelf als gebruiker. In de applicatie kun je dan snel doorklikken naar de melding om te zien wat de actie is.
Geaccepteerd: Als de behandelaar de melding heeft bekeken en heeft besloten dat deze moet worden opgepakt. Het kan zijn dat er al een order is aangemaakt of dat de melding is doorgezet naar een uitvoerende afdeling. Dit zie je dan ook in de Fiori applicatie.
• Geweigerd: De behandelaar heeft de melding bekeken en besloten dat de melding niet wordt opgepakt. Je kunt dan direct doorklikken en zien waarom niet, en alsnog via de melding contact maken als er nog vragen zijn.
• Afgesloten: De melding is opgepakt, behandeld en uitgevoerd. Zo kun je je historie aan meldingen ook terugzien.

 

Onderhoudsaanvragen in SAP Fiori-app

Extra functionaliteiten

De app biedt ook nog enkele extra functionaliteiten:

1. Document management

De Fiori app biedt ook de mogelijkheid om relevante documenten te uploaden en te koppelen aan onderhoudsaanvragen. Ook inzien van documenten die eventueel door anderen nog gekoppeld zijn aan de ingediende melding is mogelijk.

2. Kopiëren van aanvragen

Functionaliteit om specifieke onderhoudsaanvragen te kopiëren voor efficiënt hergebruik.

3. Navigatie naar technische objecten & orders

Snelle weergave en navigatie naar technische objecten en bijbehorende details. Ook naar orders en meldingen kan makkelijk worden genavigeerd vanuit de app.

 

De applicatie biedt dus standaard een duidelijk overzicht van de eigen ingediende onderhoudsaanvragen. De gebruiker kan hiermee heel gemakkelijk deze aanvragen inzien en hierop reageren wanneer dit nodig is. De applicatie is standaard beschikbaar in zowel de S/4HANA Cloud-versie als vanaf de S/4HANA 2021-versie. Daarnaast werkt deze applicatie zowel op de desktop, tablet als op mobiele apparaten.

Meer weten over SAP Fiori applicaties?

Benieuwd wat deze of andere Fiori applicaties voor jou kunnen betekenen? Of benieuwd naar de aanpasbaarheid van deze Fiori applicatie? Neem contact op met onze mensen.

Dit artikel verscheen in de VNSG Tips & Tricks van Februari 2024. Zie hier al onze publicaties in de VNSG.