Verbeter je service- en onderhoudsproces met innovatieve ICT-oplossingen van SAP en TeamViewer 

Eneco staat voor personele uitdagingen en toenemende kosten als gevolg van haar “van-gas-los” ambities. Om dit probleem aan te pakken, heeft Ideo samen met SAP en TeamViewer een co-innovatieproject uitgevoerd om het buitendienstpersoneel van de Warmte-afdeling (Eneco Heat) te ondersteunen. Het gebruik van AR met TeamViewer zal Eneco helpen om de snelgroeiende warmtenetten te beheren en de toenemende personeelskosten te beperken. 

 

Integratie van SAP Service & Asset Manager en TeamViewer Frontline

Met de integratie van SAP Service & Asset Manager en TeamViewer Frontline kunnen we het proces verbeteren. Dit levert snellere responstijden op voor klanten, snellere training voor nieuwe technici en veiligere handsfree werkomstandigheden. We hebben met Eneco twee verschillende use cases opgezet, die momenteel worden toegepast om snel ervaring op te doen in de praktijk:

  • Live meekijken op afstand
    Regelkamers zijn vaak complex, hier is specifieke kennis en ervaring voor nodig.
    Direct meekijken op afstand waarbij de monteur de handen vrij heeft en snel hulp krijgt.
  • Snelle trainingen en hulp bij storingen
    Er is een grote verscheidenheid aan afleversets, met ieder jaar nieuwe types.
    Onervaren monteurs kennen niet alle types, snelle training en hulp bij storingen versnelt de oplossingstijd.

Live demo

Op Maintenance NEXT (18-20 april 2023) gaf Ideo samen met Eneco een live demo, waarbij de verschillende use cases werden doorlopen.
Heb je het gemist en ben je nieuwsgierig naar de demo? Neem contact met ons op en wij plannen graag vrijblijvend een demo-afspraak in.