Augmented Reality met TeamViewer

Profiteer van de kracht van Augmented Reality (AR) voor service en onderhoud. De oplossing TeamViewer Frontline, is een AR-oplossing voor monteurs.

Voordelen
van deze oplossing

Efficiënte inzet van ervaren personeel

Ervaren werknemers kunnen door deze oplossing perfect de rol van expert op afstand uitvoeren. Er vindt snel kennisdeling met nieuwe medewerkers plaats.

Veilig en snel

Door smartglasses hebben monteurs alle complexe informatie tot hun beschikking, terwijl ze hun handen vrij hebben. Zo kan een reparatie veilig uitgevoerd worden.

Optimale AR-integratie

Integreer AR optimaal in service en onderhoud. Je profiteert altijd van de kracht van de samenwerking tussen TeamViewer, SAP en Ideo.

Deze oplossing laat deze medewerkers groeien

Planners

Uitvoerende medewerkers

Handen vrij tijdens inspecties

Een monteur in het veld kan door AR een collega op kantoor om hulp vragen, bijvoorbeeld door het starten van een live video. Ook zet je inspectiestappen snel om naar een visuele workflow. Een monteur kan deze stappen vervolgens offline doorlopen, heeft de handen vrij en kan informatie meteen vastleggen.

Alles wordt uiteraard geïntegreerd in SAP. Voorbeelden zijn inzicht in communicatie rondom een werkorder, nadat een werkvoorbereider een monteur heeft gebeld vanuit het FSM-planbord. Een ander voorbeeld is het automatisch aanmaken van meetrapporten, nadat een monteur vanuit een mobiele SAP-applicatie een AR-inspectie start.

Eneco verbetert proces met innovatieve ICT-oplossingen

Eneco staat voor personele uitdagingen en toenemende kosten als gevolg van haar “van-gas-los” ambities. Om dit probleem aan te pakken, heeft Ideo samen met SAP en TeamViewer een co-innovatieproject uitgevoerd om het buitendienstpersoneel van de Warmte-afdeling (Eneco Heat) te ondersteunen. Het gebruik van AR met TeamViewer zal Eneco helpen om de snelgroeiende warmtenetten te beheren en de toenemende personeelskosten te beperken.

  Extra informatie over Augmented Reality met TeamViewer

  Duurzaam onderhoud met Augmented Reality

  Ontdek TeamViewers Augmented Reality oplossing

  Augmented Reality voor samenwerkende monteurs op afstand

  Gerelateerde producten

  SAP Service & Asset Manager (SSAM)

  Door de app SAP Service & Asset Manager (SSAM), handel je makkelijker service- en onderhoudsopdrachten af. De app, die ook offline werkt, biedt je medewerkers overzichtelijk alle relevante informatie voor uitvoering en terugmelding.

  SAP Field Service Management (SAP FSM)

  De oplossing SAP Field Service Management (FSM) richt zich op je hele serviceproces: van klantcontact tot de afhandeling van service- en onderhoudsopdrachten in het veld. Verhoog efficiëntie, ondersteun je monteur maximaal en ga voor optimale klantbeleving.

  Stel jouw vraag aan onze expert

  Neem contact op met onze mensen. Zij verbeteren en optimaliseren je service & asset management-processen graag.