Afgelopen oktober is de halfjaarlijkse update van de SAP Service & Asset Manager (SSAM) weer uitgekomen. Deze update, release 2310, volgt dus wederom snel op de voorgaande update. De update bevat een aantal belangrijke features. Naast algemene upgrades voor een nog betere performance, zoals het instellen van de bestandsgrootte van een afbeelding en een snellere deltasync, zijn er ook grote UI-updates doorgevoerd. Ook kunnen wij onze praktijkervaring inmiddels ruimschoots inzetten voor het verbeteren van de prestaties van SSAM.

Wat zijn de updates binnen de 2310-update van SSAM?

Hieronder zetten we de updates binnen release 2310 van SSAM op een rijtje:

Verbeterde UX

Het startscherm van de Service & Asset Manager heeft een make-over gekregen voor de Maintenance Technician. Waar voorheen een simpel overzicht van verschillende objecten zichtbaar was, kun je nu via ‘profielinstellingen’ het nieuwe startscherm aanzetten. In het nieuwe scherm zijn onder andere tellers aanwezig voor openstaande orders, orders die in proces zijn en voltooide orders. Daarnaast worden orders overzichtelijk weergeven als kaarten, met handige opties die meteen beschikbaar zijn op het startscherm.

Verbeterde knoppen

Ook zijn er door de applicatie heen ‘snelle actie’-knoppen toegevoegd. Dit geldt zowel voor het startscherm en de objectdetails, als de menu-sidebar (die je voortaan op alle schermen linksboven in zicht ziet). De ‘snelle actie’-knoppen zijn configureerbaar en kunnen dus door verschillende acties worden gebruikt. Ook zijn er nieuwe filterknoppen aanwezig in de relevante objectlijsten zoals werkorders en meldingen. Zo kan de gebruiker nog makkelijker en sneller door de app navigeren.

Geschiedenis van gebruikte transacties

SAP heeft meer inzicht gecreëerd doordat je nu de geschiedenis van uitgevoerde acties kunt inzien vanuit de backend. Denk hierbij aan de aangemaakte meldingen, goederenboekingen en afgesloten orders. Het laat zien wie een actie heeft uitgevoerd en op welk tijdstip. Zo kun je beter monitoren op SAP Service & Asset Manager-activiteiten.

Een nieuwe persona

Vanaf de 2305-versie is de vierde persona ‘Safety Manager’ toegevoegd, naast de Maintenance Technician, Field Service Technician, en Inventory Clerk. Alhoewel de oorspronkelijke feature redelijke basismogelijkheden bevatte, heeft de Safety Persona in deze 2310-update extra mogelijkheden gekregen. Zo kun je Work Permits direct vanaf het mobiele apparaat goedkeuren. Verder zijn er verbeteringen voor gemakkelijker gebruik, zoals filters waarmee je aan jezelf toegekende objecten kunt weergeven.

Snelle implementatie van SSAM met de add-on van Ideo

Naast de SAP-upgrade van de Service & Asset Manager, heeft ook Ideo zelf niet stilgezeten. We hebben de best practices voor het gebruik van SSAM onderzocht en in de vorm van een add-on een mooie standaard gemaakt die in combinatie met de standaard applicatie gebruikt kan worden. Daardoor kun je met overzichtelijke iconen snel door de app navigeren. Eindgebruikers zullen de applicatie daardoor eerder accepteren.

In combinatie met onze add-on, leidt SSAM dus tot intuïtiever gebruik en een hogere datakwaliteit door aanpasbare business rules. Door een meer gestroomlijnd proces kan SSAM daarnaast versneld geïmplementeerd worden.

Vragen over SSAM of de upgrade?

Ben je benieuwd of SSAM ook uitkomst biedt voor jouw organisatie? Neem contact op met onze mensen. Zij helpen je graag verder.