Creëer, automatiseer en innoveer met SAP Build

Tijdens de SAP TechEd van november 2022 heeft SAP het nieuwe SAP Build Portfolio gelanceerd. Maar wat is deze nieuwe oplossing en hoe kan het jouw bedrijfsprocessen verbeteren? In deze blog geven we een kort overzicht van de positionering van het SAP Build portfolio, de oplossingen binnen het portfolio en wat er nodig is om SAP Build binnen je huidige landschap te implementeren.

Innovatie is mogelijk, ook zonder ervaren ontwikkelaars

Om in de huidige maatschappij relevant te blijven, moet je als bedrijf snel inspelen op de altijd veranderende eisen, verbetering van gebruikservaring en verbeteringen in de bedrijfsprocessen. Het doorvoeren van de benodigde veranderingen gaat vaak langzamer dan nodig is en is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van ervaren ontwikkelaars. Met het SAP Build portfolio komen er mogelijkheden om ook zonder ervaren ontwikkelaars te blijven innoveren door de inzet van “Citizen Developers”.

Drag-and-drop interfaces

Met SAP Build kun je applicaties maken, processen automatiseren en business websites bouwen, zonder code te schrijven. Door visueel te werk te gaan met drag-and-drop interfaces, kunnen business experts zelf nieuwe content maken die relevant is voor hun specifieke proces. Hierdoor is er minder afhankelijkheid van ervaren ontwikkelaars voor het doorvoeren van kleine veranderingen.

Naadloos samenwerken

De ontwikkelaars kunnen in SAP Build naadloos samenwerken met de business en nog complexe logica toevoegen waar nodig. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds dezelfde kwaliteit kan behouden, terwijl de druk bij ontwikkelaars minder wordt. Binnen de oplossingen van het portfolio zijn momenteel al meer dan 1300 industrie en business specifieke workflows, automatiseringen en applicatie componenten beschikbaar om snel van start te kunnen gaan als Citizen Developer.

Het SAP Build Portfolio

De onderstaande oplossingen zijn deel van het SAP Build portfolio.

SAP Build Apps

Maakt het mogelijk om visueel Cloud gebaseerde applicaties te maken, zonder de onderliggende infrastructuur of databases te hoeven begrijpen of managen.

SAP Build Process Automation

Automatiseer workflows en taken door gebruik te maken van workflow management, robotic process automation (RPA) en artificial intelligence (AI).

SAP Build Work Zone

Combineert het SAP Launchpad en SAP Work Zone in één oplossing. Het faciliteert het snel maken van gepersonaliseerde business websites.

SAP Build portfolio

SAP Build Portfolio

Integratie in het landschap

SAP Build is boven op het SAP Business Technology Platform gebouwd en werkt in veel gevallen samen met de Integration en/of Extension Suite. De licentie opties verschillen per product binnen het portfolio. SAP Build is naadloos te integreren met SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors en ook met niet SAP-applicaties als er gebruik wordt gemaakt van de Integration Suite.

Ontdek de kracht van SAP Build

Automatiseer en innoveer zonder code te schrijven. Wil je meer weten over SAP Build of heb je een vraag na het lezen van dit blog? Neem contact op met onze mensen. Wij helpen je graag en bouwen graag samen aan jouw succes!

Op de hoogte blijven over procesoptimalisatie en SAP-oplossingen? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en ontvang onze maandelijkse updates.