SAP Geographical Enablement Framework (SAP GEF)

Met de oplossing SAP Geographical Enablement Framework (GEF), voeg je door geometrie een extra dimensie toe aan data. Zo werk je efficiënter en effectiever.

Voordelen
van deze oplossing

Verrijking van processen

Verrijk belangrijke SAP-processen die je service- en onderhoudsorganisatie ondersteunen. Voeg door geometrie een extra dimensie toe aan data.

Fiori-stijl

Profiteer van een Geometry Editor en een Geometry Explorer in Fiori-stijl. Navigeer vanuit de Editor en Viewer naar verschillende schermen in je Fiori-apps.

Geometrie met customizing-mogelijkheden

Stel via customizing weergave- en wijzigingsmogelijkheden in voor objecten. Geef steeds meer objecten een locatie op de kaart door GEF-updatepackages.

Deze oplossing laat deze medewerkers groeien

Maintenance- & servicemanager

Planner

Servicemonteur

Architect

Werkvoorbereider

SAP-objecten op een kaart

Voorzie functieplaatsen, equipments, meldingen en orders van geometrie en geef SAP-objecten in SAP PM direct weer op de kaart. Door de intuïtieve gebruikersinterface van GEF-customizing, stel je ook gemakkelijk weergave- en wijzigingsmogelijkheden in. Leg bijvoorbeeld vast welke gegevens je wilt tonen of welke acties je wilt uitvoeren. Maak ook gebruik van selectiemogelijkheden en toon bijvoorbeeld alle openstaande meldingen in een bepaald gebied.

Ook als je geen GIS-systeem hebt, kun je geometrie toevoegen aan je SAP-objecten. Via een koppeling combineer je kaartlagen en specifieke objecten (layers) uit je GIS gemakkelijk met SAP-data.

Door GEF-updatepackages kun je in de toekomst nog meer objecten van geometrie voorzien. Voorwaarde voor implementatie is het gebruik van een SAP HANA-database. Er zijn twee scenario’s mogelijk: SAP S/4HANA met GEF of SAP ECC met GEF en een HANA-database als ‘sidecar’.

Gerelateerde producten

SAP Enterprise Asset Management (SAP EAM)

Met SAP Enterprise Asset Management (EAM) beheer en onderhoud je fysieke assets tijdens de hele levenscyclus. Ook ondersteunt het platform je bij planning, installatie en onderhoud van je assets.

SAP Plant Maintenance (SAP PM)

Binnen de lifecycle van een asset is onderhoud een belangrijke fase, die veel tijd in beslag neemt. Beheer deze fase gemakkelijker met SAP Plant Maintenance (PM).

SAP S/4HANA

SAP S/4HANA is het nieuwste platform van SAP, dat zich bewezen heeft als kickstarter voor innovatie. Als je wilt transformeren naar een intelligent bedrijf dat de concurrentie voorblijft, is migreren naar deze oplossing een belangrijke stap.

Stel jouw vraag aan onze expert

Neem contact op met onze mensen. Zij verbeteren en optimaliseren je service & asset management-processen graag.