SAP Field Service Management (SAP FSM)

De oplossing SAP Field Service Management (FSM) richt zich op je hele serviceproces: van klantcontact tot de afhandeling van service- en onderhoudsopdrachten in het veld. Verhoog efficiëntie, ondersteun je monteur maximaal en ga voor optimale klantbeleving.

Voordelen
van deze oplossing

Focus op je klant

Eenvoudige intake voor klanten met 24/7 beschikbaarheid. Ga voor maximale klantbeleving en stuur bijvoorbeeld een sms’je als de monteur onderweg is.

Automatische planning opdrachten

Maak een optimale opdrachtenplanning. Houd rekening met bijvoorbeeld vaardigheden, reistijd of zet een klantspecifiek planningsalgoritme in.

Flexibele schil voor je organisatie

Schaal werkzaamheden op met externe medewerkers. Besteed werk eenvoudig uit door de Crowd Workforce-module.

Deze oplossing laat deze medewerkers groeien

Intakemedewerkers

Planners

Uitvoerende medewerkers of aannemers

Optimaal serviceproces

Overzicht voor planners is een belangrijk onderdeel van deze oplossing. Het planbord heeft een intuïtieve gebruikersinterface met een geografische kaart en planningsvoorstellen en -algoritmes. Kies voor handmatig, geassisteerd of volledig automatisch plannen.

Verhoog je first-time fix rate door altijd de juiste informatie beschikbaar te stellen aan je monteurs via de SAP FSM mobiele app. Zet ook mobiele formulieren in voor feedback over de asset waaraan je monteur service of onderhoud verleent.

Snel van start met onze Solution Package

Maak met de FSM 360 Solution Packages van Ideo snel en optimaal gebruik van de standaard SAP Field Service Management oplossing. Afgestemd op jouw wensen. Onze packages zijn speciaal geconfigureerd voor klantgerichte of juist meer asset gedreven organisaties.

  • Snel
  • Laag risico
  • Vaste prijs
  • Schaalbaar
  • Eenvoudig

“Om onze service engineers efficiënter in te zetten, zochten we een mobiele en planningsoplossing die integreert met SAP CS.”

ERIKS

Aanvullende informatie
over SAP FSM

5 opties voor Service Management in SAP

Het automatisch opvullen van de planning binnen SAP FSM

Crew Management functionaliteit in SAP FSM

Gerelateerde producten

SAP Service & Asset Manager (SSAM)

Door de app SAP Service & Asset Manager (SSAM), handel je makkelijker service- en onderhoudsopdrachten af. De app, die ook offline werkt, biedt je medewerkers overzichtelijk alle relevante informatie voor uitvoering en terugmelding.

SAP S/4 Service

SAP S/4 Service is een nieuwe service-backend die je inzet voor alle stappen van je servicemanagementproces.

SAP S/4HANA

SAP S/4HANA is het nieuwste platform van SAP, dat zich bewezen heeft als kickstarter voor innovatie. Als je wilt transformeren naar een intelligent bedrijf dat de concurrentie voorblijft, is migreren naar deze oplossing een belangrijke stap.

SAP Service Cloud

Bied snelle, persoonlijke klantenservice en vergroot de efficiëntie van je serviceorganisatie. De oplossing SAP Service Cloud verbindt klantcontacten vanuit verschillende kanalen. Zo creëer je een consistente service-ervaring via elk contactkanaal, waardoor je optimale klanttevredenheid nastreeft.

Stel jouw vraag aan onze expert

Neem contact op met onze mensen. Zij verbeteren en optimaliseren je service & asset management-processen graag.