Asset Management in SAP

Asset Management neemt een belangrijke plek in je strategie in. Door slim Asset Management, verhoog je de prestatie van je technische assets. Door systematische, gecoördineerde activiteiten beheer je je bedrijfsmiddelen optimaal, maar tegelijkertijd moet je ook verduurzamen.

 

Uitdagingen in asset management

Belastingverhogingen dwingen tot verlaging van energiekosten en schonere energievormen en daarnaast moet je uitputting van grondstoffen voorkomen. Asset Management speelt een belangrijke rol in de circulaire economie en helpt je bij het concreet maken van duurzaamheid als kernwaarde.

Operational excellence

Verbeter je productieprocessen tegen zo laag mogelijke kosten, maar met behoud van zo hoog mogelijke kwaliteit. Zet methodes als Lean (Sig Sixma) in. Binnen Asset Management is dat bijvoorbeeld de serie van ISO55000.

Verlenging levensduur

Verlaag kosten voor je levenscyclus en verleng je de levensduur. Grijp op het juiste moment in en verbeter kwaliteit. Daardoor voorkom je extra onderhoudskosten.

SAP Asset Management oplossingen

Ook krijg je te maken met het tekort aan technisch personeel. Medewerkers verlaten je organisatie door het aantrekken van de economie en ook is er vergrijzing. Aan de andere kant is er een magere aanwas. Verschillende technieken en oplossingen binnen Asset Management bieden uitkomst.

SAP Enterprise Asset Management (SAP EAM)

Met SAP Enterprise Asset Management (EAM) beheer en onderhoud je fysieke assets tijdens de hele levenscyclus. Ook ondersteunt het platform je bij planning, installatie en onderhoud van je assets.

Lees meer

SAP Intelligent Asset Management (SAP IAM)

Door de oplossing SAP Intelligent Asset Management (SAP IAM), werk je slimmer en beter aan onderhoud. Volg assets real-time (digital twin) en verbeter je je onderhoudsstrategie doorlopend.

Lees meer

SAP Service & Asset Manager (SSAM)

Door de app SAP Service & Asset Manager (SSAM), handel je makkelijker service- en onderhoudsopdrachten af. De app, die ook offline werkt, biedt je medewerkers overzichtelijk alle relevante informatie voor uitvoering en terugmelding.

Lees meer