Menu

Waterleidingbedrijf Vitens verhoogt de bezoekfrequentie van hun inspecteurs en laat alle medewerkers efficiënter werken door over te stappen op Ideo Mobile Forms.

Over Vitens

Vitens heeft 2,4 miljoen aansluitingen, verdeeld over 5,4 miljoen klanten en is daarmee het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Ze verzorgt de aanleg en beheer van het leidingnetwerk tot en met de watermeter achter de voordeur. Na de meter is de klant verantwoordelijk voor deugdelijke installatie en onderhoud.

De uitdaging

Elke inspecteur van Vitens moet 500 bezoeken per jaar afleggen, maar ze kwamen niet verder dan 300. Meer inspecteurs in dienst nemen was vanwege het kostenaspect geen optie. Efficienter werken was blijkbaar nodig. Tot dan toe had elke toeziener pen en papier bij zich. Elk heeft zijn eigen regio en kon naar eigen goeddunken zijn bezoekagenda inrichten; als hij maar aan het eind van het jaar de vereiste 500 controles had verricht.

Uit controles van ILT bleek dat wij niet toekwamen aan het vereiste aantal bezoeken. Nu leggen onze inspecteurs het dubbele aantal bezoeken af per jaar.

Gekozen oplossing

De afspraken worden gemaakt in het planningsysteem ClickSchedule. De klant krijgt per brief een voorgestelde datum. Mocht deze datum niet passen, dan kan de klant in het klantenportaal een alternatieve datum selecteren. Vervolgens wordt er een werkorder gemaakt die daarna op de tablet van de inspecteurs verschijnt.

Dat Vitens zou gaan voor het Sybase Unwired Platform in combinatie met SAP IS-U (Utilities) en SAP ERP stond eigenlijk al wel vast, want het waterleidingbedrijf hanteert een ‘SAP-tenzij-beleid’ en werkt op basis van een doelarchitectuur.

Resultaat/ Voordelen

  • Alle medewerkers werken met dezelfde bronbestanden
  • Efficiëntie is verdubbeld
    • De inspecteurs leggen nu 600 bezoeken per jaar af ipv 300 eerder.

Facts

Klant: Waterleidingbedrijf Vitens

Gebruikte oplossingen:

  • Sybase Unwired Platform icm SAP IS-U
  • SAP ERP
  • Ideo Mobile Forms
  • ClickSchedule

 

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.