Menu

Deel 2: De werkvoorbereider

1.       Asset Management in SAP S/4HANA – De melder

2.    Asset Management in SAP S/4HANA – De werkvoorbereider

3.       Asset Management in SAP S/4HANA – De onderhoudsmedewerker

4.       Asset Management in SAP S/4HANA – De teamleider

5.       Asset Management in SAP S/4HANA – Het management

Terugblik deel 1, de melder

In deel 1 heeft u kunnen zien hoe de melder eenvoudig en snel een storing kan melden.
Lees meer over deel 1, de melder door op deze link te klikken.

Informatiecentrum voor orders en meldingen

Als werkvoorbereider heeft u overzicht in alle orders en meldingen met behulp van de app “Informatiecentrum Orders en meldingen”. Deze Fiori-app toont orders en meldingen gefilterd naar uw persoonlijke wens.

Een eerder gemaakte storingsmelding of onderhoudsverzoek kan worden beoordeeld op criteria zoals de omschrijving en nadere toelichting in de melding. Een besluit om de melding te sluiten of een order voor de melding aan te maken, kan direct vanuit dit scherm worden uitgevoerd.

Algemene gegevens, maar bijvoorbeeld ook specifieke taakgegevens, kunnen waar nodig worden aangevuld. Ook is deze app responsive en beschikbaar op een smartphone, tablet of desktop/. Bovenstaande schermafbeeldingen laten een desktop layout zien.

Planning in S/4HANA

SAP MRS is ook beschikbaar in S/4HANA, waarmee aangemaakte orders kunnen worden ingepland. SAP MRS for S/4HANA bevat alle functionaliteit die u gewend bent van de huidige ECC versie.

SAP MRS for S/4HANA is volop in ontwikkeling, maar hierover volgt meer in de komende nieuwsbrieven.

Fiori Launchpad

Een van de speerpunten van S/4HANA is rol-gebaseerd werken via het Fiori Launchpad. Het Fiori Launchpad wordt gepositioneerd als hét nieuwe startpunt voor de eindgebruikers. Van daaruit ziet de medewerker enkel de functionaliteiten die voor hem of haar relevant zijn in de vorm van ‘tegels’.

In versie 1610 van S/4HANA is ook Asset Management opgenomen. De UI is volledig geharmoniseerd, zodat de gebruiker overal dezelfde ‘look and feel’ ervaart. Hieronder ziet u alvast een kleine selectie van Asset Management functionaliteiten die in het Fiori Launchpad beschikbaar zijn.