Menu

In S/4HANA, ook wel de digital core genoemd, is S/4HANA Enterprise Management een verzameling van modules waar Asset Management deel van uitmaakt.

SAP S/4HANA Enterprise Management kan on-premise of in de cloud worden uitgevoerd. Deze vormen zullen in een komend artikel verder worden toegelicht.

SAP S/4HANA Asset Management bevat vergelijkbare functionaliteit als SAP ECC Enterprise Asset Management en bestaat uit de volgende onderdelen:

S/4HANA geeft u de tools om uw asset-stamdata te beheren en up-to-date te houden. Net als in SAP ECC zorgen onderhoudsplannen voor een periodieke afroep van onderhoudsorders om uw assets in optimale staat te behouden. Naast periodiek-onderhoud kunt u predictive maintenance gebruiken om real-time statusinformatie en trends te bekijken.

De geleverde functionaliteit zal voor de gebruiker ontsloten worden door middel van de Fiori Launchpad. Daarnaast worden de gebruikelijke tools zoals de Netweaver Business Client ondersteund, en kan functionaliteit middels Webdynpro’s en Floorplan Manager applicaties worden ontsloten.