Menu

De mobiele applicatie van SAP voor de afhandeling van werkorders is deze maand toe aan nieuwe functionaliteiten. Dit bevestigt dat SAP Asset Manager langzaam maar zeker hét uithangbord is in het landschap van Intelligent Asset Management. In dit artikel nemen we u mee in de hoogtepunten van de aangekondigde  SAP Asset Manager 2105 release. Als expert op de mobility markt, herkent Ideo een aantal functionaliteiten die zeer hoog op het verlanglijstje van klanten staan. Tot slot laten we zien hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op de SAP roadmap.

De nieuwe 2105 release bevat onder meer de volgende nieuwe functionaliteiten:

  • Multi-user support
  • Supervisor rol
  • Digitaal aftekening werkbon

Multi-user support

Als men de stap maakt van een papieren werkorder proces naar een mobiel proces, is het een behoorlijke investering om alle monteurs direct te voorzien van een persoonlijk device. Een mooie start is om te beginnen met een aantal tablets die centraal worden gebruikt voor de administratieve afhandeling.

Voor offline applicaties, zoals SAP Asset Manager, ligt het delen van een device niet voor de hand. U hebt immers uw eigen lokale database nodig om ook zonder internetverbinding werkorders af te handelen. Maar door gebruik van slimme technologie is dit in de nieuwe 2105 release wel mogelijk! U kunt een device delen met meerdere gebruikers met ieder zijn eigen inloggegevens. Gedeelde (master)data is voor iedereen beschikbaar en specifieke gebruikersdata wordt gesynchroniseerd bij het wisselen van accounts.

Multi-user support Asset Manager

Supervisor rol

Wij ervaren dat met name kleinere onderhoudsafdelingen niet altijd een aparte plannersfunctie hebben. Deze rol wordt vaak aangenomen door de afdelingsleider of senior medewerker van de groep. Deze persoon is verantwoordelijk voor het verdelen en beoordelen van het uit te voeren werk. In deze ‘supervisor role’ zit u niet de hele dag achter een PC, maar bent u ook gewoon actief op de werkvloer. Daarom wilt u snel inzicht in de lopende werkorders via de tablet. De aanstaande 2105 release gaat dit werkproces ondersteunen.

De supervisor kan namelijk een extra functie krijgen, waarmee hij inzicht heeft in alle werkorders die zijn toegewezen aan het team. Dat stelt hem in staat om snel orders toe te wijzen of aan te passen als er een storing binnenkomt. Bovendien krijgt hij een review-mogelijkheid. Als een van de monteurs onderhoudswerkzaamheden afhandelt, dan komt de werkorder eerst terug bij de supervisor die de finale goedkeuring geeft.

supervisor sap asset manager 2105 release

Uiteraard volgt Ideo deze nieuwe ontwikkelingen op de voet. Wij nemen u dan ook graag mee in een op maat gemaakte demo.

Digitale handtekening

Een van de redenen om nog ouderwets werkbonnen uit te printen, kan zijn omdat ze ondertekening vereisen. Denk hier bijvoorbeeld aan kalibraties en bijbehorende audits waarop men scherp controleert in bepaalde sectoren (voeding, geneesmiddelen).

Een van de nieuwe toevoegingen aan de SAP Asset Manager 2105 release, is dat men werkbonnen bij afmelden kan voorzien van een digitale handtekening. Door slim gebruik te maken van persoonlijk authenticatie, bijvoorbeeld via vingerafdruk of gezichtsherkenning, is gewaarborgd dat de werkorder persoonlijk is afgetekend.

digitale handtekening asset manager

Demo SAP Asset Manager 2105 release

De SAP Asset Manager 2105 release wordt na vrijgave uiteraard ook opgenomen in het demo-systeem van Ideo. Bent u hier benieuwd naar? Wij nemen u graag mee in de nieuwe functionaliteiten met een op maat gemaakte demo.