Menu
Logo Ideo

Wanneer er wordt gesproken over duurzaamheid, dan gaat het vaak over materiaal gebruik in relatie tot het milieu. Maar een ontwikkeling is ook duurzaam als er rekening wordt gehouden met economische, menselijke en sociale aspecten. Want niet alleen natuurlijke bronnen zijn schaars, maar binnen Service en Onderhoud ontstaat er ook schaarste aan hoog opgeleid en gekwalificeerd personeel. Gelukkig zijn er nieuwe technieken en ontwikkelingen, zoals Augmented Reality (AR), die oplossingen brengen.

“AR stelt een bedrijf weer beter in staat om duurzame klantrelaties op te bouwen en te onderhouden,” vervolgt Elshout “Het heeft ook effectiever onderhoud van assets als gevolg, en daardoor een positief effect op de levensduur van asset. Indirect dus ook een bijdrage aan duurzaamheid binnen service en onderhoud.”

Maar er zijn meer voordelen. Bedrijven die deze nieuwe technieken inzetten worden door zowel jongere, als oudere medewerkers gezien als innovatieve werkgever. In het dagelijkse werk gebruik maken van de nieuwste technologie zal als positief worden ervaren. En de (fysieke) werklast voor oudere generatie werknemers wordt verlicht, omdat zij minder in het veld aanwezig hoeven zijn. Dit levert weer besparingen op in reistijd, reiskosten en afschrijving op voertuigen. Ook de work-life balans van de werknemers verbeterd, omdat zij niet dagelijks meer in de spits hoeven te reizen.

Lees het hele artikel in het VAM Magazine (Vakblad Asset Management)