Menu

SAP Asset Manager is de meer dan complete mobiele oplossing die SAP aanbiedt. Hij biedt volledige aansluiting op de PM/CS module en is met het oog op de toekomst in lijn met Intelligent Asset Management (IAM). Maar wist u dat SAP Asset Manager ook flexibel – zonder ontwikkelingen – aangepast kan worden? In dit artikel lichten we u toe hoe dat in zijn werk gaat. Aan het einde van dit artikel bovendien een korte update van de 2010 release.

Mobile Development Kit (MDK)

Met de overgang naar SAP S/4HANA zult u wellicht herkennen dat hiermee ook de ‘terug-naar-de-standaard’ aanpak wordt gehanteerd. Dit geeft voordelen, waaronder ook de naadloze aansluiting van SAP Asset Manager op dit proces. Naast deze integratie is er voor de mobiele gebruiker een tweede zeer belangrijke aspect: gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve user interface (UI).

Voor aanpassingen aan de UI maakt SAP Asset Manager gebruik van de zogenaamde Mobile Development Kit (MDK). In onderstaande afbeelding krijgt u een impressie hoe dit eruit ziet.

Hoewel dit op het eerste oog misschien afschrikt en technisch oogt, is dit een omgeving waarin razendsnel aanpassingen gedaan kunnen worden waar geen technische kennis voor nodig is. Heel eenvoudig kunnen bijvoorbeeld labels worden aangepast, informatie worden herschikt en nieuwe schermen worden aangemaakt. Dit kan bovendien direct getest worden.

Het belang hiervan is niet te onderschatten. Onze ervaring leert dat in een goede mobiele applicatie alles voor zich moet spreken, de juiste informatie snel terug te vinden is en dat de gebruiker geholpen wordt om snel de noodzakelijke gegevens terug te melden. Hierin is het belangrijk dat het proces herkenbaar is en dat de stappen en informatie die niet relevant zijn voor dit proces worden weggelaten. Dit vergroot de tevredenheid van de monteurs en vereenvoudigt de terugmelding met juiste informatie.

Op deze manier heeft Ideo ten behoeve van een demo de integratie tussen SAP Asset Manager en een Augmented Reality (AR) applicatie kunnen realiseren. In een handomdraai was er een knop toegevoegd in SAP Asset Manager waarmee een werkinstructie in AR geopend kan worden.

2010 Release – SAP Asset Manager

Eind vorig jaar heeft SAP release 2010 vrijgegeven voor SAP Asset Manager. Inmiddels al de derde grote release binnen één jaar. In deze versie is onder andere ondersteuning voor ArchiveLink (documenten) toegevoegd en kunnen checklists voor functieplaatsen worden afgehandeld. De grootste toevoeging tot slot is de integratie met de Quality Management (QM) module. Dit geeft de mogelijkheid om controlepartijen volledig standaard terug te melden.

Uiteraard volgt Ideo deze nieuwe release op de voet. Wist u bovendien dat Ideo SAP Asset Manager draait op een eigen demo systeem? Wij nemen u dan ook graag mee in de functionaliteiten met een – op maat gemaakte – demo.