Menu

SAP Asset Manager is inmiddels een meer dan complete mobiele oplossing. Als opvolger van de Work Manager is hij uiteraard volledig gericht op de toekomst in lijn met de transformatie naar SAP S/4HANA die inmiddels al een aantal jaar onderweg is.

Wat veel klanten echter niet weten, is dat de Asset Manager ook gewoon wordt ondersteund met de huidige SAP ERP 6.0 versie! Dit maakt het erg interessant voor klanten die de stap naar S/4HANA nog aan het maken zijn, maar wel alvast een mobiele oplossing willen implementeren die moeiteloos gemigreerd kan worden.

Naast een set aan basisfunctionaliteit, heeft u in een eerder artikel kunnen lezen dat deze basis uit te breiden is met een reeks aan extra functionaliteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ondersteuning van een volledig SAP ISU meter proces (inbouw, uitbouw, meterstand opname).

Op dit moment zijn de volgende extra componenten beschikbaar:

  • SAP Asset Manager met Field Operations Worker
  • SAP Asset Manager met Meter Management
  • SAP Asset Manager met Crew Management
  • SAP Asset Manager met Customer Service
  • SAP Asset Manager met Asset Central

In dit artikel zal de ‘Field Operations Worker’ component kort worden besproken. In volgende artikelen kunt u een toelichting op de andere componenten verwachten.

Inspectieronde component

Met de Field Operations Worker component wordt simpelweg de ondersteuning voor (grotere) inspectierondes bedoelt. Dit soort rondes zijn vaak onderdeel van het geplande preventieve onderhoud, dat bijvoorbeeld via PO-plannen in SAP wordt voorbereid.

Binnen waterleidingbedrijven is het opnemen van de grondwaterstand met peilbuizen een bekend voorbeeld hiervan. SAP Asset Manager biedt met deze component allereerst ondersteuning door de inspectieronde visueel op de kaart weer te geven.

In tegenstelling tot het een-voor-een afwerken van de orders via de standaard werklijst, kunnen de orders met deze functionaliteit veel sneller worden afgehandeld. Via de kaartweergave kan direct het meetpunt worden ingegeven, want daar ligt de focus op, zodat de inspectieronde zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd.

SAP Asset Manager – demo

Ondertussen bereiden wij ons voor op release 2005 van Asset Manager. Wist u bovendien dat Ideo SAP Asset Manager beschikbaar heeft op een eigen demo systeem? Wij nemen u dan ook graag mee in de functionaliteiten met een – op maat gemaakte – demo. Vraag een demo aan.