Menu
Logo Ideo

SAP heeft recentelijk MRS1.0 voor S/4HANA uitgebracht. Deze versie is geoptimaliseerd voor het gebruik op SAP S/4HANA en heeft nieuwe functionaliteiten in vergelijking met MRS10 voor ECC6.0. Daarnaast kunt u gebruik maken van nieuwe Fiori apps.

MRS Planbord via SAP GUI

Het SAP team heeft met het beschikbaar maken van SAP MRS1.0 de eerste stappen gezet op het S/4HANA-pad. Het oude vertrouwde gezicht van SAP MRS via SAP GUI is ongewijzigd gebleven. Uiteraard is de bekende SAP MRS10 functionaliteit eveneens beschikbaar in SAP MRS1.0 voor S/4HANA. Ideo producten als GUI- en DATA+ kunt u ook blijven gebruiken. Dit zijn de eerste stappen; nieuwe functionaliteiten zullen volgen en Fiori zal daar een groot deel van uit gaan maken.

Impressie SAP MRS voor S4/HANA

Nieuwe functionaliteit

SAP MRS1.0 voor S4/HANA bevat naast de bekende functionaliteit ook nieuwe functionaliteit zoals Fiori-apps, uitgebreide functionaliteit voor de integratie met SAP Cloud for Customer en de integratie met Project Management.

De nieuwe Fiori apps kunnen vanuit het Fiori Launchpad gestart worden. In SAP MRS10 waren de apps ‘My Assignments’ (waarmee de werknemer zijn werkopdrachten kan vinden) en ‘Find Expertise’ (waarmee de planner een monteur met een bepaalde skillset kan vinden) al beschikbaar. In SAP MRS S/4HANA is dit uitgebreid met diverse nieuwe Fiori stijl webfuncties, waaronder ‘Global Demand Search’ (voor het zoeken van een geschikte opdracht voor een medewerker) en ‘Planbord for operations’ (waarmee  werkzaamheden van de diverse werkplekken inzichtelijk gemaakt kunnen worden). De ‘Planbord for operations’ app wordt door SAP continue uitgebreid met diverse nieuwe analyses. Één daarvan is het integreren van PO Plannen om zo ook op de lange termijn inzicht te geven in de preventieve werkzaamheden.

Impressie planbord for operations

 

Bent u geïnteresseerd wat S/4HANA voor u kan bieden? Neem dan contact op met Ideo.