Menu

Het optimaal inzetten van eigen monteurs leidt tot grote klanttevredenheid en kostenbesparing.

Over Mammoet

Mammoet ondersteunt opdrachtgevers bij het verbeteren van de efficiëntie van constructiewerkzaamheden en het optimaliseren van de productiviteit van fabrieken en installaties. Hiervoor bieden zij oplossingen voor het hijsen, transporteren, installeren en demonteren van grote en zware constructies.

De uitdaging

Sustainability is een steeds belangrijker onderdeel van de visie en strategie van zowel Mammoet als haar moeder SHV. Wereldwijd maakt Mammoet voor de EMD (Equipment Management Department) gebruik van SAP voor het registreren van reparaties en onderhoud door onder andere notificaties en PM orders. Voor de monteurs worden orders nu geprint, daarna handmatig verwerkt in SAP. Dit betreft ca. 35.000 orders per jaar, gemiddeld 140.000 pagina’s. Voor het plannen werd gebruik gemaakt van Excel, SharePoint, Outlook en SAP ETM planboard.
Al deze plan methoden delen de eigenschappen:

  •       tijdrovend
  •       niet efficiënt (veel stappen en verschillende sub systemen),
  •       geen eenduidig overzicht / rapportage

Gekozen oplossing

Om effectiever en efficiënter om te kunnen gaan met resources voor de EMD heeft Mammoet gekozen voor SAP MRS. Hiermee kunnen de planners ca. 90% van de dagelijks benodigde taken vanuit één transactie (het planboard) bereiken. Orders komen rechtstreeks in het planboard van de betreffende geselecteerde plant terecht. Monteurs ingezet door een andere plant, zijn daar dan ook zichtbaar.

Planners hebben overzicht over de geplande orders, de status en verantwoordelijke maintenance manager. Afspraken kunnen worden vastgezet, of gemarkeerd als project. (offsite). Naast het plannen van orders, kunnen de medewerkers ook een status meegeven zoals ziek, vrij, bezoek aan tandarts /doctor of bijzonder verlof, eenvoudig met 2 muisklikken. Iedere planner kan de weergave instellingen personaliseren en opslaan. Zo wordt de volgende keer dat het planboard wordt geopend, ook de persoonlijke instelling geladen.

De acties worden gekoppeld aan de digitale weekstaat die op de achtergrond al wordt ingevuld voor de monteurs. Dit helpt hen in het bijhouden van de gewerkte uren en orders. De weekstaten kunnen worden aangepast en na goedvinden ingediend; allemaal digitaal.

Ideo heeft Mammoet geadviseerd in de keuze voor SAP MRS op de weg naar digitale werkorders via mobiele devices. Ook de implementatie van SAP MRS is door Ideo begeleid en Mammoet heeft de samenwerking tijdens dit project als zeer prettig ervaren. Korte lijnen, duidelijke afspraken, goede communicatie en bijsturing zorgden ervoor dat het project binnen de tijd, binnen het budget en kwalitatief zeer goed is afgerond. De wekelijkse aanwezigheid van 1 of 2 consultants bij Mammoet heeft geleid tot een goede samenwerking die past bij de hands-on mentaliteit van Mammoet.

       Dorrie van Beek – Application Consultant

Resultaat/ Voordelen

Onder andere het volgende is gerealiseerd:
Orders komen rechtstreeks in het planboard van de betreffende geselecteerde plant terecht. Monteurs ingezet door een andere plant, zijn daar dan ook zichtbaar.

Planners hebben overzicht over de geplande orders, de status en de verantwoordelijke maintenance manager. Afspraken kunnen worden vastgezet, of gemarkeerd als project. (offsite).

Naast het plannen van orders, kunnen de medewerkers ook een status meegeven zoals ziek, vrij, bezoek aan tandarts /dokter of bijzonder verlof, eenvoudig met 2 muisklikken.

Iedere planner kan de weergave instellingen personaliseren en opslaan. Zo wordt de volgende keer dat het planboard wordt geopend, ook de persoonlijke instelling geladen.

De acties worden gekoppeld aan de digitale weekstaat die op de achtergrond al wordt ingevuld voor de monteurs. Dit helpt hen bij het bijhouden van de gewerkte uren en orders. De weekstaten kunnen worden aangepast en na goedvinden ingediend, allemaal digitaal.

Facts

Klant: Mammoet

Gebruikte oplossingen

  • SAP MRS  9.0
  • Ideo Data +
  • Ideo GUI +

Doorlooptijd: 4 maanden, start juni 2015 en Go-live datum oktober 2015.

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.